Vägen Till Total Fred Och Harmoni Finns I Verkligheten // Kao

Jag  tittade nyss på Animal Planet om piaroafolket (indianer) i Venezuelas djungler och blev helt betagen. Med till synes vanligt sunt förnuft, (plus lite hallucinogener i näsan på shamanen) och en mycket effektiv barnuppfostran, har de lyckats hålla fred i alla tider…..liksom ytterligare några stammar med ungefär samma principer i djungeln längs Amazonasfloden.

Den som dödar en annan människa kommer själv dö en mycket kvalfull död. Man anklagar aldrig någon annan för något. Man bråkar inte och skäller aldrig på sina barn….man nonchalerar dem bara, så de ser att ett visst beteende inte är acceptabelt. Sen är allt bra igen. Barnet begriper  och förhåller sej till gruppen och släpper på sitt ego.

Det Gyllene Priset blir ett samhälle utan ledare (shamanen är bara rådgivare) och där stammedlemmarna redan från barnsben vet hur man skapar fred och harmoni  med varandra och med naturen.

När man har fest ‘skämtar man på allvar’, iklädda särskilda masker. Då avslöjas alla hemligheter såsom otrohet inom stammen. Man skvallrar högt och roat bakom maskerna – alla vet ju vem alla talar om. Men ingen blir arg – de bara skrattar gott.  Avund verkar inte existera, liksom högmod och andra s.k ‘dödssynder’. Ja, de kanske finns, men de trycks tillbaks av individen själv. Stammen VET dessutom att shamanen i sitt hallucinogena rus ändå får svar från andarna i skogen.

Kanske man skulle skicka hit Reinfeldt & Co (även andra politiker  här och världen över) på kurs dit i.st.f till Bryssel, USA och andra idiotställen för meningslösa samtal och slickande vapendealar?  Då kanske de äntligen lärde sej samarbeta och vi fick fred på jorden.

(Länken är på engelska, det blev så konstigt med direktöversättningen).

https://www.google.se/#hl=sv&sa=X&ei=FP4rUK31CdTE4gSerYDYBQ&ved=0CEQQBSgA&q=piaroa+folket,+venezuela&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=71f1627d7f54564&biw=1024&bih=574

 

36 svar till “Vägen Till Total Fred Och Harmoni Finns I Verkligheten // Kao

  • Ojdå! Ja, den översta.

   Det är nån som skämtar mej aprilo med min dator. Tror jag är hackad. Har hänt så mycket konstigt…

   Well, vad tycker du om indianernas liv och sammanhållning? Fick ingen respons på det.

   Kram//Kao

   • Det låter fantastiskt, men ska det fungera hos till exempel oss så, då finns det ett stort hinder som jag med mina politiska mål gärna skulle vilja eliminera. jag tar fasta på främst en mening: ”They feel they have abolished the use of coercion by eliminating the ownership of material resources and the control over other people’s labor.”
    (Maskinöversättning: ”De känner att de har avskaffat användningen av tvång genom att eliminera ägande av materiella resurser och kontrollen över andra människors arbete.”)

    Ända sedan klassamhället uppstod i civilisationens gryning, har detta kännetecknats av en ägande klass som behåller sin makt med kontroll av den klass den lever på och våld mot denna klass, dels genom den självpåtagna rätten att bestraffa och dels rätten att tvinga denna kuvade klass till arbete, vars skapade värde tas ifrån den för att tillkomma den själv.

    Piaroa har alltså inget klassamhälle och därmed inget privat ägande av produktionsmedel. Därmed uppstår inga konflikter mellan besuttna och förslavade eftersom kollektivet äger allt. Det är en enkel form av kommunism.

    ”Kanske man skulle skicka hit Reinfeldt & Co (även andra politiker här och världen över) på kurs dit i.st.f till Bryssel, USA och andra idiotställen för meningslösa samtal och slickande vapendealar? Då kanske de äntligen lärde sej samarbeta och vi fick fred på jorden.”
    Jo, det är en vacker tanke, men omöjlig.
    Istället måste sådana människor, men framför allt hela den egentliga bourgeoisien, en gång för alla besegras. I en övergång kan ingen pardon ges. Är de emot ett helt jämställt och rättvist mänskligt samhälle bör en sådan resistens vara belagd med dödsstraff. Det är enklast så. Då vet alla vad de har att rätta sig efter. Det är bara för dem att välja!
    Alla andra parasiter försöker vi ju utrota, så varför då inte de farligaste av dem alla?

    Kram!
    /Skvitt

   • Du har naturligtvis rätt, förutom detta med att avrätta folk…..De som inte inrättar sej efter kollektivets självklara normer och lagar måste däremot skiljas från resten av befolkningen om de inte kan samarbeta för allas bästa.

    Då skulle alla allianspolitiker sitta i fängelse 🙂 och fler än de också. Alla som paratiserar på sina medmänniskor – med räntor och lån är ett bra exempel. (Bankerna, hela systemet med bankerna).
    ————–
    Igår fick jag ett erbjudande om att arbeta som engelsklärare i Thailand för mat och husrum. Det låter lockande och perfekt egentligen, men just nu är det inte möjligt pga sjukdom.

    Kram //Kao

  • Att skona parasiterna och låta dem på i ett fängelse med mat och husrum som de inte gör rätt för sig? Det kostar minst 5000:-/dygn ock per person.
   Är det så du vill ha det?
   Är det inte bättre att säga som de själva säger: ”Vi har icke råd!” Det är ju därför vi har fått försäkringskasse-självmord mm.

   OK, jag kan tänka mig att ge dem husrum innanför elektriska stängsel, men utan mat. Fast det tycker jag låter som borgerskapets ultimata lösning som praktiserades av nazisterna. Det är inte humant!

   Humant ska det vara och billigt också och då hänvisar vi till att den offentliga sektorn inte ska belastas i onödan, helt i linje med deras egen ideologi. Billigt och bra till lägsta möjliga kostnad = hängning! Tjo faderittan! Något av deras filosofi kan vi ju ta till oss, eller hur.

   Hej och hå! Häng dem högt! Nackskott har vi inte råd med, men rep kan återanvändas!

   Nä du, visa inte humanitet med folk som själva inte visar det!

   I övrigt lyckönskar jag till jobbet!
   Kram!
   /Skvitt

   PS: tips på läsning
   http://skvitts.wordpress.com/2012/08/17/en-massa-intresanta-hemliga-lankar/

   Det tog mig en hel dag att skriva det.

   • Skrev ett långt svar på din kommentar, men just när jag skulle trycka på ‘svara’ så försvann den. Nu orkar jag inte….jag ska ut i solen en stund. Men jag tror att ockrarna och de som berikar sej på andras bekostnad skulle bli behandlade på samma sätt som man behnadlar ett barns trots i indianstammarna – nonchalans – tills man fattar vad som gäller. Då behövs inga fängelser…

    Kram//Kao

   • Är det så enkelt???Man ruttnar ju när man skrivit en lång kommentar som bara försvinner ut i etern. Ska följa ditt enkla men effektiva råd.

    KRam
    Kao

   • Nu är det för sent. Har varit inne på andra sidor och sajter, men du har lärt mej ett enkelt grepp. Tack för det.
    ——
    Du har din dataskola. Kanske jag ska börja med en grammatikkurs för de behövande, hähä.

   • Pröva att gå på historik så hittar du snabbare till din bortkomna kommentar. Det kan funka, men är inte helt säkert.

    /Skvitt

   • Javisst ja. Sär finns en massa jag egentligen borde rensa bort men aldig lyckatss med, eftersom det ej finns nån rensa-knapp.

   • DFär har jag varit och trampat…men hur man trensar bort historik finns det ingen flik för. I.a.f inte på min j-la dator.

   • Tala om för mig vilken webbläsare du har så talar jag om för dig hur du kommer åt historiken och även hur du rensar den.

    Du kan också köra programmet Ccleaner, vilket jag vill minnas att jag har rekommenderat dig att hämta hem till din dator eftersom det snabbar upp datorn i viss mån.

    Om du inte har programmet så hittar du det här: http://www.filehippo.com/download_ccleaner

    Kram!
    /Skvitt

   • Tack.
    Jag har Internet Explorer.
    CCleaner ska ha betalt efter 3 månader. De poppar upp då och då och berättar att jag har 1034 fel…:s

    Ska jag lära mej nåt sånt här måste jag ha instruktioner punkt för punkt.

    Kram//Kao

   • Med tvekan kollar jag CCleaner, länk nr.2. Ska jag verkligen våga ladda ner den utan att den rensar bort allt det viktigaste jag har på datorn?
    Speciellt på Ordbehandlaren och Mina Bilder.

    KRam/Kao

   • Ccleaner rensar bara ren skit på din C-hårddisik. Inger annat!
    Det den alltså tar bort är cookies och strunt, samt skit som har trasiga länkar som ändå inte funkar.
    Internet gör den inget åt och hur skulle det gå till egentligen?

    Ccleaner har funnits länge och brukar finnas med på CD-skivor från PC-magasin. Om det hade funnits allvarliga fel i programmet hade inte våra seriösa PC-magasin vågat ha med programmet på skivorna.

    Du kan ha största förtroende för detta gratis-program. Om du får begäran om att betala har du nog laddat ned någon betalversion med tre månaders prövotid.
    Hämta gratis-versionen istället.

    Kika även här:
    http://pcforalla.idg.se/2.4476/1.124629
    och här:
    http://pctidningen.se/guider/gratisprogram/gratisprogram-0
    Och här:
    http://www.mjukvara.se/CCcleaner
    Och här:
    http://www.godisgris.se/datorhygien/datorhygien-del-3/
    och här:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/CCleaner

    Du lär nog inte behöva läsa mera. Det bör räcka mer än väl.

    Kram!
    /Skvitt

   • Tack för all hjälp.
    Nu har jag laddat ner länk nr.2 av de 2 du skickade förut och det verkar vara ok. Det står i.a.f att det är gratis, så nu får jag ju lita på det 🙂
    Kram//Kao

   • 😉
    Men inte märker jag någon skillnad ännu….fast har inte använt datorn på nästan ett dygn, förrän precis nu.
    Funderar på att skriva lite annorlunda om TQ/S.W och snurret runt honom, men vet ej om jag orkar…det har varit mycket nu, som man säger.

    (Under en lägenhetsvisning för 1 vecka sen stals min mobil och 2 dagar senare försvann min cykel = mina’förlängda ben’. Mycket jidder runt sånt.
    Igår fick jag ett nytt sim-kort med mitt gamla nummer. Jag VET vem som tog mobilen men har inga bevis. Har bestämt mej för att släppa greppet om det nu, eftersom det aldrig kommer klaras upp. Men: En visserligen gammal Sony/Eriksson med MINA bilder och över 200 låtar – det är lite trist. Förr, innan förbudet, plockade jag upp ala låtar från LimeWire. Nu är den vägen stängd. Tråkigt, men överkomligt. Jag är verkligen ingen person som har dyra saker.)

    Kram/Kao

 1. Jag har läst en del om hur vi levde innan vi började bruka jorden, vi levde i små samlargrupper som rörde sig över stora ytor. Man ägde det man bekvämt kunde bära. Alla hjälpte alla och delade på all mat och man såg till att hålla sams för det var livsavgörande. Det verkar som om vissa isolerade grupper av ursprungsbefolkningar har lyckats behålla en del av vår urgamla livsstil…

  • Så var det då, ja. Folk mådde också mycket bättre….men som i de flesta nutida samhällen finns det alltid personer som med ”räntemetoder” kväser och lever på oss vanligt folk.
   —————
   Jag kom in på ett par av dina inlägg och kunde kommentera, som du ser. Men andra går fortfarande inte att komma in på.

   Kao

   • Självklart är de det! De kan konsten att njuta av livet och alla de möjliheter de har runt knuten och med varandra, sen 1000-tals år tillbaks. De är inga dumskallar! Det är de som sitter inne med lösningen. Barnen går 5 år i skolan och lär sej, förutom sitt eget språk, också spanska. Det har Hugo Chavez sett till att de får ta del av.

    Kram // Kao

 2. Helt underbart!! ibland vill man bara komma till sådant samhälle!!! 🙂
  kram…

  ps. jag kanske kommer till Stockholm över en dag.. eller två… 🙂 kanske träffas?

  • Skulle flyttat dit för ca 20 år sen….Nu är det för sent och jag hatar att leva i den här delen av världen och politiska systemet där förtryck mot oss, ”den där tredjedelen” råder. Vi ska tydligen betala allt för dem som redan har det bäst och de bara skrattar¨åt oss när vi protesterar, för det är ju DE som har alla resurserna och med både lagar, polis och militär kan kväsa oss – om vi blir för uppkäftiga.
   ———
   Om och när du kommer till stan: hör av dej dan innan så jag vet. Du är hjärtligt välkommen. Det vet du.

   Kramarna från mej
   Kao

  • Ja visst är det härligt:D Frågan är om det behövs en stark anarkistisk rörelse här, så vi kan kasta ut de som parasiterar på oss. Men de här venezuelanska indianerna har ju levt på samma sätt i årtusenden, så för dem är det bara att fortsätta som vanligt. Vi, däremot, skulle få lägga oss platt allihopa och börja om från skratch, om vi skulle leva sådär. Men visst går det att få det mycket bättre för alla människor här i väst om vi slapp parasiterna (politiker som främst belönar sej själva och ränteockrarna alltså bankerna och liknande)
   ———–
   Kul 🙂
   Du är hjärtligt välkommen, det vet du.

   Kram
   Kao

   • @ Oueenia
    Nu fick du dubbelsvar från mej. Jag är ju lite snurrig ibland, hähä. Men det kan ju du ta, det vet jag.

 3. Ping: Skvitt rekommenderar « skvitts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s