Känner Mej ‘Stalkad’ // Kao

Är  det meningen att man ska må dåligt av all reklam, särskilt på TV? Varför kan de inte lägga reklamen i ‘block’, så man slipper bli avbruten var 10:e minut?

Det känns lite som att bli stalkad, förföljd av någon som ständigt gör sej påmind genom att stå för nära och/eller kladdar på ens kropp. Försöker invadera ens psyke och terrar en med telefonförföljelse.

30 svar till “Känner Mej ‘Stalkad’ // Kao

 1. Reklam över allt. Det kallas ”den fria världen” som främst hyllas av USA.
  När folk gör sin röst hörd ses det dock med misstänksamhet och ibland kallas polisen in. Det är till och med suspekt att ta ut sina pengar från banken.

  Kram!
  /Skvitt

  • Sett filmen.
   Tur man inte bor där, men det är i.o.f.s inget nytt – att sånt händer där. Och vi – Lilla USA – ligger inte långt efter.

   Kram/kao

   • Minns du cocacolareklamen som förbjöds på 80-talet? den visades bl.a på biografer, men var bara 1/10-sekund. Ingen ‘såg’ den, men hjärnan hann uppfatta reklamen. Resultat: de flesta köpte cocacola efter filmvisningen. Den sortens reklam förbjöds då, men inget gör mej förvånad om kriget mot konsumenterna är så nu – att det är tillåtet.

    (Väntar på ev.-film)

    Kram/kao

   • Jag hörde talas om det, men jag går inte på bio. Kanske en gång på åttiotalet, men minns inte reklamen den gången.
    Kram!
    /Skvitt

   • Jag går inte heller på bio, men hade en kort period på 80-talet då jag gjorde det. Men givetvis märkte jag ingen sån reklam. Det var det ingen annan heller som gfjorde. Men bevisen att den fanns avslöjades av en dåvarande medarbetare på cocacolas reklamavdelning, som fick nog och avslöjade skandalen. Psykologer har förklarat fenomenet 1/10-dels-sekunds-snuttar som mer förödande för människors vilja än någon annan typ av reklam.

    Ska se om jag kan hitta skiten nånstans.

    Kram/kao

   • Har letat på Google, men inte så noga. Klockan är sent slagen…Men en del av det jag skriver om finns mer utförligt förklarat i en annan persons kommentar på http://www.mimersbrunn.se.

    Återkommer i ämnet, som är väldigt intressant…
    (Jag googlade på ‘ förbjuden cocacolareklam’)

    Kram/Kao

   • Den har jag i mina samlingar.

    Här får du en kommentar av mig, som jag skrev hos Svante
    (http://svantelarvig.wordpress.com/2012/09/11/pensionarsproblem/#comment-1611):

    Hundskatten måste höjas betydligt för pensionärer så de inte promenerar sig till ett långt liv. En pensionär har bara en uppgift kvar att sköta och det är att snarast dö.

    Det här gäller förvisso inte pensionerade politiker. De ska hållas vid liv så länge som möjligt. De är en tillgång för politiken på två sätt:
    1.: Ett uttalande från en pensionerad politiker kan alltid framhävas som kloka ord från någon som har mångårig erfarenhet.
    2.: Och skulle han ansättas med en skur av kritik för en åsikt och ett uttalande, kan det alltid skyllas på senilitet.

    /Skvitt

   • Hähä 🙂
    Visst är det cyniskt och inte minst dubbelt???!!!
    Man vill gärna skryta med en långlivad befolkning, men man har ingen lust att ta hand om de problem som en sådan innebär – eftersom man inte kan ge dem ett bra liv. What’s the point of döing slowly in ens eget shit?

    Klart att politiker lever länge! Det är svårt att ta död på fan själv… seglivade jävlar som överlever alla bra människor som VERKLIGEN gjort gott i sina liv. (De senare dör ju oftast vid 50-60, eller ännu tidigare… Förklara det den som kan).

    Kram/kao

   • Man får väl forska på saken och se om det går att ta reda på det.
    Fast jag har egen teori: De goda är altruister och offrar sig för de övriga och de onda är tvärt om och lever gott på att låta andra göda dem.
    Men låt gärna forskarna forska på det för det vore i så fall inte första gången som det forskars på sådant som vi vanliga människor redan har svaret på.
    Kram!
    /Skvitt

   • JUst detta är jag rädd kommer att ske vid en ev.revolution. För det finns alltid de som anser sej stå över andra och därför har rätt att leva av/på sina medmänniskor.

    Jo, man vet det här. Men det hjälper inte; de stora multinationella företagen gör ändå som de vill. Inte ens politikerna har något att sätta emot. Kapitalismen ÄGER.

    Kram/Kao

  • Filmen visar ju på vilken sida polisen står. Nu kommer även uppgifter om att militären (!) ska vara med och skydda Reinfeldt…..Precis som jag skrev i min serie ”Alliansmaffian….” för flera år sen.

   Kram/Kao

 2. BS Tack så hjärtligt ♥ !!!

  Tycker inte du ska förminska dina egna jobbiga sjukdomseländen, alla är sig själv närmast och man har rätt att klaga.
  Guskelöv har ingen vägrat ge mig lugnande, just nu har jag så jag klarar mig en stund. Så jag åtminstone kan försöka leva lite emellanåt. Vara med lillprinsen, laga lite god mat trots att jag själv inte har någon aptit, göra vanliga saker och ibland lite extra. Följa med min älskling och göra nåt osv.
  Känner det som att jag var sjuksköterska i ett annat liv, mycket har fallit bort, brukade ha ett stort sug efter kunskap som hade med sjukdomar, hälsa och andligt men inte religiöst, nu är jag som i ett vaacum. Den katiga morsan/syrran finns det inte mycket kvar av, saknar henne. Kanske är jag stark, klart jag ger mig inte utan strid även om det just nu känns övermäktigt allting. Har varit nära döden vid mina bägge magoperationer, personalen på Ackis så till mamma och syrran att var det någon som var en fighter så var det jag och de var fullkomligt övertygade om att jag skulle klara mig och det gjorde jag. Än har jag inte lagt ner stridyxan, försöker vila mig och spara på krafterna där jag kan.
  Tycker inte rädsla, sorg, maktlöshet osv. är tecken på svaghet, ingen kan vara stark jämt.Just nu vill jag att någon annan ska ta över.

  Tar tacksamt emot all styrka och kramar jag kan få

  Kramar

  • Vi vill klart att nån annan ska ta över ibland. Utan att vi behöver säga ifrån. Men det fungerar ju inte alltid så.
   Min dotter är t.ex ”trött på” att jag är sjuk….Hur kul är det? Bara för att hon är ‘van’???

   Ändå försöker jag att inte pratat om det stup i ett. Men ibland är det oundvikligt att det märks ändå. Fattar att HENNES ilkska mot mej oftast beror på att hon är orolig. Inte vill mista mej. Tyvärr visar det sej i handling på motsatta sättet ibland.

   Klart din man lider av det här han också. Glöm inte honom, men fortsätt koncentrera dej på
   dej själv och din hälsa, som du gör. Så han inte blir helt knäckt. Män har ju en förmåga att hålla inne med sorg och rädsla allt som oftast.

   Kraften som ev.blir över kan du lägga på dem i familjen som bäst behöver den.

   Håll ut! Är det så illa kan det inte bli sämre, bara bättre. I.a.f lite grand. Och såna som du och jag ska kanske vara glada för de små lyckliga stunder vi trots allt upplever. Då och då.

   Kramarna kommer från mej, Kao 😉

 3. Jag blir inte så berörd eftersom jag inte vill ha eller behöver några av produkterna som erbjuds i reklamen…

  Men allt går ju att sälja det visste ju karl-Gerard redan på 50-talet *fniss*

  Hemikramar ♥

  • Vill inte heller ha och behöver inte ha det de gör reklam för, men känner mej ÄNDÅ kladdad på, eftersom reklamen stör mitt ‘flow’ i livet och förstör filmupplevelser.

   Kram/Kao

   • Det är inte synd om mej, men det är jävligt irriterande med reklamen.
    Ibland kan det kanske vara bra att höra lite dåligt. Jag vet äldre som tar av sej hörapparaten för att SLIPPA höra 😉

    Du hade återigen hamnat i skräpposten. Därför kom detta svar lite sent.

    Kram/kao

 4. Reklamen i reklamen, dessutom: Reklamen för USA-mentaliteten är den första – att gå omkring med skjutvapen, att se fiender att döda överallt. Mentaliteten i US-amerikanska filmer och serier skitar ner våra liv.

 5. Jag tittar aldrig på TV nuförtiden men jag brukade läsa, gå på toa, göra en macka eller hänga lite tvätt, så reklamen var helt bortkastad på mig;-) Likadant på internet jag ser den inte. Lite kul, när jag var liten gick man tidigare till bion för att inte missa reklamen som var innan*lol* det låter helt knäppt nu men så ovanligt var det då…
  Men inte vill jag tillbaka till stadstv med bara två kanaler, hellre reklam fast inte mitt i programmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s