4 svar till “Reprisinlägg från 2010 – ”A-,B-,C- och D-människor…// Kao

 1. – Jag har personliga vänner i alla grupperna, OK, de som fallit ur totalt känner jag inte och vill jag inte känna. Så pass nära dem har jag varit att jag vet att man bäst håller sig därifrån.
  Själv tror jag mig inte tillhöra någon av grupperna. Tyvärr har en av mina bröder blivit en kälkborgare, ohjälpligt, är jag rädd. När vi var yngre jämförde han sig själv med Arvid Falk i Röda rummet och underförstått mig med storebrodern, men nu är det motsatsen det handlar om.
  De som vill byta klass, jag tror fanemig att där finns en stor problemhärd. Mer kyla där än bland dem som stannar i sin. Ideologisk renhet är aldrig så stark och farlig som hos den som är en adept.

  • Min bror rör sej också i de högre ”B-reginerna” men har nyss förtidspensionerat sej men har ändå lön tills den riktiga pensionen. Min bror har ett enormt kontaktnät och lär nu ut detta, presenterar det,.tills in ADEPT. Det lär ta ett par år.

   Medelklassens kyla och föraktfulla ton mot dem som har det sämre känner jag alltför väl igen. Inte minst på min brors poltiska ideologi – ändå var han ultravänster en gpng i tiden. Men i takt med att lönen ökade gjorde han också en – som jag kallar det – ”löneglidning”(!!! ) och ideologin mattades och u är han höger-höger. För mej visar det att han aldrig var förankrad i sin tidigare ideologi. Den var inte grundmurad.
   Han var bara avundsjuk på dem som hade det bättre än han själv. Då.

   Ciao’/ Kao

  • Nånstans mellan B och C, tror jag. Jag tillhör ‘de lågavlönade akademikerna’.
   De där grupperingarna jag skriver om är naturligtvis grovhuggna. Mest för att man ska kunna se hur det görs skillnad på folk och folk.

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s