Tid För De Lättkränkta I Mellanmjölkens Land // Kao

När den till förtvivlan så politiskt korrekta kulturmaffian får härja fritt och sätta normerna för resten av befolkningen i vårt avlånga land, då kan precis vad som helst hända. I den sörja av mellanmjölk och honung  den numera så lättkränkta  befolkningen klafsar omkring i,  är det bäst att lyssna till dem som redan sitter inne med alla sanningar. De vet väl allas bästa, samt hur man uppfostrar ett folk där vissa har en utstickarmentalitet som inte platsar år 2012? Med pukor och trumpeter, med pekpinnar och huvudskakningar tar de sej an oss som inte begriper bättre.

Att försöka protestera mot dumheterna är som att tala för döva öron, känns det som (hoppsan! nu kränkte jag kanske alla hörselskadade!).

Vi bör inte längre säga ”han” längre, för det kan ju kränka kvinnorna. Inte heller kan vi döpa vår båt till ett kvinnonamn, för det kan ju kränka männen. Nu heter det ”hen”, har (MP) bestämt i sitt partiprogram.   Jag tycker det är hårresande (även om jag nu riskerar att kränka några tunnhåriga).

Barnen får väl heta Ann-Björn eller Sven-Inger hädanefter. Eller liknande. Så man inte trampar någon på tårna (här riskerar jag kanske skäll av alla fotamputerade!). Barnen bör från och med nu säga ”mappa” varannan gång och ”pamma” varannan – helt enligt Tage Danielssons sköna satir om ‘Rättvisa Gudrun’ ur Sagor För Barn Över 18 år.https://www.flashback.org/t253911

Sen har vi ju all litteratur. Som exempel Viktor Rydbergs dikt ”Tomten” (den kan riskera kränka alla skäggiga grötätare!) och hans ”Singoalla” kan kränka alla romer. Sen Tintin med alla sina negrer, vattenpiprökande turkar, snedögda japaner  och araber som i godan ro åker flygande matta genom livet. Att vi inte själva  får  säga vad vi tycker om överkränkta muslimer är en annan sak. Det ska vi väl bara tåla. Inte ens en teckning får vi med gott samvete rita.  Det kan ju kränka någon muslim som råkar få syn på den. Även om de kränker kristendomen samtidigt , som ändå nästan ingen i Sverige bryr sej om längre, så ska vi bara vara tysta. Inte tycka och inte yttra oss..

Kanske det är lika bra att bränna all litteratur som skrevs innan år 2000, för säkerhets skull(nu riskerar jag kanske att kränka alla pyromaner!)? Eller varför inte bränna ner alla bibliotek och stänga alla teatrar som envisas med att sätta upp gamla pjäser?  Alliansen vill ju ändå ha bort dem…

Så har vi ju  musiken. Tänk så många människor som kan bli kränkta här! Det räcker med en textrad i en gammal låt från Ura kaipa  http://runeberg.org/svenhovd/01.html.  Så lägg ner Youtube och bränn ner alla skivaffärer, stäng internet också. För alltid kränker det ju någon. Elda även upp alla skolböcker. Alla världskartor som inte hänger med i svängarna. (Törs jag visa en tjetjenier min gamla jordglob med ett Jätte-Sovjet, utan risken att kränka HENOM?)

Bibeln, Koranen, Toran och Baghavaghita, ja hela skiten kan vi bränna, så ingen blir kränkt. Även alla historieböcker, för tänk så mycket skit Sverige gjort under styret av gamla krigskungar. Det måste finnas en hel drös av folk som 400 år senare känner sej kränkta å sina förfäders vägnar.

Någon framtida förälder kanske om 50 år hittar en gammal Pippi-Långstrump-bok på vinden. De får passa sej! Där kan det stå ‘neger’, ‘jude’ eller ‘skogsturk’ och då kränker de ju alla människor i Afrika, Asien och i förlängningen i hela världen, om vi låter barnen höra sånt och därmed ställa besvärliga frågor.  För vi kan väl inte lita på att svenska småbarnsföräldrar på ett enkelt sätt, på barnets egen nivå,  klarar av att förklara att man sa så förr i tiden, när boken skrevs, för man visste inte bättre – men då riskerar man ju att kränka alla pensionärer, förstås!

Med alla utrensningar inom kulturen skulle historieförfalskning och undergrävande av yttrandefriheten vara två obestridliga fakta i förlängningen och vad får vi då för samhälle?

…och när de som VERKLIGEN ÄR kränkta yttrar sej, kommer deras berättelser bli utslätade av det slitna ordet och ingen kommer bry sej.

—————-

Peter Kadhammar, Aftonbladet, skriver:

”I  Sverige är den kränkte kung och den välmenande nyttiga idioten hans rådgivare.”

30 svar till “Tid För De Lättkränkta I Mellanmjölkens Land // Kao

 1. För att vara helt säker på att inte kränka någon så tiger jag. Hela svenska folket borde sy ihop käften för säkerhets skull (Det tigande folket!) och till Alliansens stora glädje.

  Kram!
  /Skvitt

 2. -Ordet ”kränkt” har börjat reifieras; inte bra. Delvis ligger det i sakens natur att människor gömmer sig bakom ordet, delvis utnyttjas styrkan i det för att vinna orättmätiga fördelar. Människan är ett fä.

  Du kunde också tagit med att kommun aä<pdi- har gått med på böneutrop från en moske. Jag ryser, jag som älskar tystnaden.
  Jag kan förstå att innan före telefonen man stod på en minaret och ropade, men idag, och i Sverige är det fullständigt åt tjotahejti.

  Mosken kan meddela sina trogna med sms när det är dags att be. Punkt slut.

  • Yeah! men man avråder från att skicka sina ungar till konfirmation i skolan, för det kan ju kränka andra grupper. Bl.a ateister och muslimer, men jag har aldrig hört att muslimer skulle ogilla såna tillställningar. Har du? Jag fattar ingenting och tar mej återigen för pannan – om det inte kränker de hjärnskadade…

   Ciao’
   Kao.

  • ..Och nej, jag vill verkligen inte ha böneutrop 5 ggr/dag i min stad! Men jag kan ge min högra hand för deras rätt att utöva sin religion och sina åsikter i fred och frihet.

   Ciao
   Kao

  • Kanske är det hans ‘utrustning’ som avses? Inte vet jag. Är inte nåt sexorakel.

   Bra du är tillbaks. Det är inte så lätt att sluta blogga som man kanske kan tro. Jag försökte själv, i tidernas begynnelse ett par gånger – men misslyckades.
   😉

   Ciao’
   Kao

   • Jag har slutat blogga, men finns kvar som kommentator, vet inte om jag kommer att starta bloggen igen. Det känns tröstlöst med 2 besök om dagen från USA. Får se om jag kör igång till jul eller så.
    Svante

   • Du får väl flera kommentarer? Vi är minst 4-5 personer som är inne hos dej så gott som dagligen. Förresten tar det en tid att ‘jobba upp’ en bloggkrets. Bäst är att själv ge sej ut på bloggpromenad i okänd terräng, så folk ser att man finns.

    Kao

 3. Jaha, så det finns en politiskt korrekt kulturmaffia… Nu får man ju säga att kultur är ett ganska mjukt verktyg för att bedriva maffiaverksamhet med, jämförelsevis. För vi får väl jämföra de politiskt korrekta med de som inte är så politiskt korrekta. Som Breivik. Som Hitler. Som Robert Mugabe. Är de hjältarna att se upp till?

  Folk anklagar mig gärna för att vara ”politiskt korrekt” för att jag vill ta emot ensamkommande flyktingbarn, vill att kvinnor ska ha samma lön som män, att handikappade ska ha tillgång till ett fullt serviceutbud. Jag gillar jämlikhet och undvikande av alltför stora inkomstskillnader. Tycker att det är viktigt med ekologi och vill stoppa den globala uppvärmningen.

  Så: Slå mig!

  En del kallar det politiskt korrekt, andra kallar det medkänsla.
  Ska vi samtidigt klippa till: Gandhi, Dalai Lama, Nelson Mandela, Desmond Tutu och andra i den ”politiskt korrekta kulturmaffian?

  Politisk korrekthet kan vara ett problem när den bygger på hyckleri eller används som ett instrument för att förtrycka andra. Men begreppet används ofta av ondskefulla människor med ondskefulla agendor för att misstänkliggöra dem som vill värna de svaga i samhället.

  Nu vet jag att du, Kao, inte är ondskefull. Snarare tvärt om.
  Kul att höra från dig!

  Stefan

  • Hur du kan jämföra mej med Breivik och andra dårar är ofattbar, men samtidigt hade jag förväntat mej en del motstånd på inlägget.

   Politiskt korrekt kulturELIT då, om det låter bättre för dej. Politiskt korrekt kulturelit är för mej den som till varje pris vill följa de politiska trenderna – och de som har en avvikande åsikt suckar och stönar man över, och kallar gärna för idioter.. Eller skapar egna trender, som blir politiska genom att politiker tropr det är folkviljan och rättar sej efter det, genom sina evinnerliga nätverk i kändis- och politikervärlden där jobben och ämbetena nästan går som i arv… Vissa klaner/familjer bestämmer var skåpet ska stå.

   Men inte får man tycka vad man vill utan att det är rasism. Eller smygrasism. Kolla vad jag skriver om andra grupperingar i samhället i texten… varför anser du inte jag förtrycker dem?
   Läser du in rasism i min text, som skrevs väldigt snabbt och inte har ändrats, så blir jag mycket förvånad, men tänker inte ändra den.

   Jag tror det är mycket farligare på sikt att aldrig säga vad man egentligen tycker om olika saker. Bonniers äger nästan all media och påverkar sålunda nästan hela befolkningen i en viss riktning.Det handlar inte alls om konspirationsteorier eller att jag tror att någon viss grupp har en dold ondskefull agenda, men om alla läser och ser program på TV som kommer från samma ursprungsideer där andra inte får komma fram – då är det i sej ett hot mot demokratins grundvalar!

   Men ställs inga krav på svenska folket, alla inräknade, så blir det heller inte bra. Då vill alla ta för sej av demokratins godbitar, men ingen vill ta ansvar för densamma.

   Samma med 5ggr böneutrop per dag från minareter. Det blir samma sanitära olägenhet som de evinnerliga kyrkklockorna som klämtar dygnet runt i Staden (eller glassbilens terrormelodi, som dock är av kommersiell natur). Har INGENTING med religionsfientlighet i sej självt att göra. Men utrop före fredagsbön respektive inför söndagsgudstjänst i kristna kyrkor är helt ok i mitt tycke.

   Vi har som sagt hörts förr, det är kul att höra att du kör på. Men jämför mej inte med överst nämnda idioter – för vad för politik de för vet vi båda. Där kan vi tala om främlingsfientlighet och hot mot demokratin.

   Hur du förresten kan tro att jag skulle ha något emot invandring eller t.o.m ensamkommande flyktingbarn förstår jag inte alls. Då har du läst min text som fan läser Bibeln.

   Tycker du ska läsa texten en gång till och inse att det ligger en hel del skojfriskhet i min text, hade kul när jag skrev den. Plus att jag anser att ALLA måste ta ansvar för det här landet och för sina medmänniskor.

   Jag vet inte hur många svältande, förtryckta och trasiga människor jag mött under mitt liv i både arbete och på resor världen över. Men det är fler än de flesta andra någonsin kommer få göra.

   Hade jag inte lärt mej något av detta vore jag obildbar och då kunde du med rätta antyda att jag är rasist.

   Kao

 4. Tack för denna skarpsynta text. Kul att fler har upptäckt det nya ”Kränkemodet”. Ännu roligare blir det när Du drar det till humorns värld. Jag skrattar gott.
  Själv är jag ”Okränkbar”. Det vill säga att jag blir inte kränkt personligen av något som sägs om mig. Ord är bara ord. När någon försöker förolämpa mig så tar jag det till mig och skrattar bara ännu mer. Jag tar ett magnifikt försök till förolämpning till inspirationens värld och lägger in det som en sparad pusselbit i ett framtida konstverk. Mina barn säger så här. – Vi kan säga vad som helst i ilskan och du blir inte arg.

  • Kul att läsa.
   Själv har jag varit väldigt ilsken när jag var yngre, men inte nu längre. Jag ville till varje pris rentvå mej från anklagelser som var falska.
   Liksom du har jag insett att folk måste få tycka och tänka vad de vill om mej, men det är jag själv som vet sanningen. 😉

   Kao

 5. ”Kränkemodet” eskalerar. I veckan har jag fått höra fantastiska berättelser om hur ”Tabumajorerna” nyttjar ”Kränke” till att stoppa allt som är nytt. Det går i allt som föreslås hitta kopplingar till att någon blir kränkt. När jag fått hela bilden klar så ska jag försöka skriva ner hela historien. Att studera Tabumajorerna är inte svårt. Problemet är att så få ser dom. Den ”Enkla” människan ser inte sammanhang.

  • ….i mina ögon är det oftast PK-maffian (politiskt korrekta) och kulturdito som bestämmer vad som är en kränkning eller ej. Ordet urvattnas och tappar sin betydelse när det används så här.

   En våldtäkt är däremot en typisk kränkning.

   Apropå ord: Kolla mitt senaste inlägg 😉

   kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s