Jätteanonymt? // Kao

Min hyresvärd, som har en massa fastigheter över hela landet, skickade igår en enkät jag skulle fylla i angående vad jag gillar eller inte med dem som hyresvärd och skötseln av kåken. Givetvis helt anonymt, vilket  påtalades. Men i följebrevet stod det följande: ” Siffran uppe till vänster är bara till för statistiken”…..Sen kom det: ”Om ni inte skickat in enkäten inom tre veckor kommer ni få en påminnelse”…

…och då kan ju enkäten knappast vara anonym. Siffran i hörnet visar att jag inte är det.

Visst. Jag behöver inte vara anonym för att fylla i en blankett gällande vad jag tycker om företaget. Helt öppet. Det gör jag gärna. Men jag gillar inte deras sätt att kalla det anonymt när det inte är det. Dessutom har jag varit med om andra undersökningar som kallas anonyma – men som också har ”en kontrollsiffra för statistiken”.

De måste tro att folk är idioter.

10 svar till “Jätteanonymt? // Kao

 1. – Helt vattentätt är väl inte ett sådant system, men att det måste vara öppet -ickeanonymt är inte givet. Tänk på ett lottring. En del river man bort en annan stannar på ringen. Vardera del har samma siffra. Om nu en lott inte är såld så sitter två av samma siffra kvar på ringen. Det vore en smal sak att automatiskt låta känna av detta och skicka påminnelse till ”den dubbla siffran” utan att röja vem som har vilken siffra. Men helt vattentätt är systemet inte, helt klart.

  • Que?
   Men alla har säkert fått olika siffror. Man kan inte skriva att det är anonymt när det inte är det, anser jag. Det är ju att ljuga för hyresgästerna.

   Kao

  • Tänkte inte ens på det – om det bara är ‘byrån’ som undersöker som vet. Eller om även värden vet. Men det kan ju inte vara svårt för den hyresvärd som vill att få veta vilka hyresgäster som ev. har satt bottenbetyg på dem. Jag har i.o.f.s en bra hyresvärd, men ändå…
   😉
   Kao

  • Det gör du nog rätt i. Andra typer av undersökningar svarar jag aldrig på. Tänk så många som lydigt och blint svarar på oförskämda undersökningar som t.o.m har med deras privat- och sexliv att göra!

   Det var ju någon som hade dristat sej till att gny lite upprört över en sån undersökning nyligen. Uppsala, om jag inte minns fel.

   Varför är man så tubbad att man svarar på sånt som är strängt personligt? Makalöst.

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s