Prinsessa På Vift – Och Monarkiidiotin (och lite Frankrike) // Kao

Aftonbladet upplåter idag nästan en helsida åt prinsessan Madeleines förehavanden. Nu har hon släpat med sej sin riskkapitalist till karl som hon nyligen förlovade sej med, till Yale Club i New York till minnet av Raoul Wallenberg. Vi fick också veta att hennes karl hade smoking och hon var draperad i en vit klänning – som tog bort hela grejen med tillställningens syfte…som det inte skrevs ett ord om i reportaget…

…men såna  här är ju vana att ta fokus från väsentligheterna… det vet vi sen förr.

‘De lägre stående personerna’ som bistod Raoul Wallenberg var väl inte ens bjudna på superkalaset. Eller deras efterlevande som kanske skulle kunnat berätta något väsentligt….för ingen ska inbilla mej att  Raoul Wallenberg  åstadkom allt han hedras för, alldeles av sej själv, även om han var en fantastisk person. Vilket jag tror han var. Men så här är det ju alltid – vad det än gäller som ska firas stort i detta  land.

Fy fan vilken dårskap! Bot med kungahuset, med monarkin! Fattar inte varför vi är så flata i Sverige att vi har detta spektakel kvar – gammalt unket skit. Kungen äger 300 miljoner och det borde han klara sin familj på utan apanaget.

Varför ska vi titta på dem och deras fester och barnafödande? Och dessutom betala för eländet?

De kan väl självdö som alla andra – de som  inte har dessa medfödda privilegier och resurser  kungahusets skattesnyltgäster  har. Det där är både pinsamt och medeltida och hör inte hemma i en modern demokrati – det vi har kvar av den…

Lär av Frankrike. De visste hur man  förvandlade en monarki till republik  ganska snabbt.

🙂

Dessutom vet de hur man protesterar och demonstrerar mot överheten. De har de vetat i snart 300 år….

4 svar till “Prinsessa På Vift – Och Monarkiidiotin (och lite Frankrike) // Kao

 1. Sen AB gjorde om sin sida har jag nästan slutat helt att läsa deras nättidning. Papperstidningen läser jag bara om någon annan har köpt den och jag samtidigt har tid och lust = det blir kanske 2-3 ggr/år.

  Kram!
  /Skvitt

  • Oj! Jag har ett ‘trängande’ behov av att läsa papperstidningen varenda dag. Trots att den blivit mycket sämre och alltför borgerlig i sin framtoning..
   Kram
   Kao

   • Jo, det gör jag. Om jag slutade köpa tidningen varje dag skulle jag spara in nästan 500:-. Så visst har jag tänkt på det.

    Men just AB är min ‘nattlektyr’ efter jag har haft min dator- och balkongrunda.

    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s