Arbetslöshet, Sjukdom Och Hopplöshet Har ett Glasklart Samband // Kao

Självklart sänker arbetslöshet och långvarig sjukdom en person.  Nu är det återigen bevisat (se länk nedan ). Men ändå fortsätter nedmonteringen av vårt samhälle och klasskillnaderna blir allt tydligare. Jag kan inte se någon annan anledning till det än att den sittande regeringen skapar förutsättningar för ett ännu tydligare klassamhälle, där den ena gruppen ska serva den andra.

En återgång till 1800-talsnivå, med andra ord.

För att traumatisera de sjuka och arbetslösa ytterligare, höjs rösterna alltmer för att de är ‘lata bidragstagare’ – ett typiskt borgerligt slagord. Ändå är det ju de och deras vänner med makt och pengar och genom den politik som förs, som skapat just detta läge.

det vore intressant att få veta vad Reinfeldt & Co anser att de personer som nu permitteras från olika industrier ska göra för att skaffa ett nytt jobb direkt, när hela bygder förlamas av varslen. Man kan ju inte söka ett arbete när man arbetar hela dagarna och de flesta tjänar inte mer än att det räcker till nästa lön.

http://www.netdoktor.se/depression/?_PageId=192042

11 svar till “Arbetslöshet, Sjukdom Och Hopplöshet Har ett Glasklart Samband // Kao

 1. Det där är dagens samhälle, Frankrike är nog ännu värre än Sverige. Lyckligtvis sà har jag fortfarande min anställning. Om bara de folkvalda kunde hàlla sina löften, eller iaf försöka, visserligen har Hollande hàllit sina löften, men de sk framtidsjobben ser ju inte ut att leda till mindre arbetslöshet. Skatterna har höjts, men det hade de gjort även om Sarkozy hade vunnit. Fler och fler industrier stänger sina fabriker…

  Men oavsett färg pà en regering sà verkar de glömma sina löften, bara de sitter vid makten sà… Oavsett regering sà straffas de mindre företagen, de multinationella skapar ju ett privat monopol…

  En balanserad politik är och förblir en utopi…

  Charles de Gaulle sade att ultraliberalismen skulle bli ett framtida samhällshot, en höger…

  • De Gaulle hade rätt där. I det avseendet.
   Europa går mot en kollaps. Förut (kanske fortfarande en tid framöver) är USA ‘världens största ekonomi’. Men det gynnar knappast de superfattiga i landet. KINA kommer snart gå om USA gällande världens största ekonomi, men med tilltagande fattigdom. Och i sin diktatoriska anda och sitt elittänkande..

   Att det i Frankrike är värre än här kan jag föreställa mej. Men där, liksom i övriga sydeuropeiska länder, har man en annan tradition av att leva och bry sej mer om släkten än i Sverige, där vi helt frångått sånt och lämnar in våra gamla på förvaring i livets slutskede.

   I ett samhälle där man tar hand om varandra i familjen och dessutom hjälper sina grannar (kanske inte just i Paris) har man lättare att överleva kriser än här i landet.

   I t.ex Grekland tar man hand om varandra av tradition och empati. Har levt och arbetat där.

   I Spanien och Portugal tror jag det är likadant.

   Kram
   Kao

 2. Nu är det ju så i alliansens logik att om man inga bidrag får så blir man frisk och arbetsför, samt blir av med sin inneboende latmask och går med glädje ut och skaffar sig ett jobb.

  Fast så var det ju en himla massa som detta trots allt inte tycks bita på. Tyvärr minns jag inte siffrorna från textTV, men det var en himla massa som saknade arbete och av dem var det en himla massa som inte fick någon ersättning av A-kassan. ALLTSÅ jag fattar inte varför de inte skaffar sig ett jobb när de inga pengar får!!!

  Kan det vara nåt fel på Alliansens doktrin?
  Det kan det väl ändå inte?

  Kram!
  /Skvitt

  • Alliansen har en mycket märklig syn på människor och deras förmåga att skaffa jobb som inte finns. Är övertygad om att de flesta skulle ta vilket jobb som helst – dock inte ett underbetalt jobb och att nödgas flytta 30 mil hemifrån och sälja sitt hus som sjunkit 70% av värde, eftersom det inte går att sälja i en avfolkningsbygd….

   Därvidlag tror jag Alliansen vill ha det som det är i USA där folk flyttar från värdelösa hus och lever med livslånga skulder.

   Alliansen tycks aldrig förstå (eller vill inte förstå, för det skulle vara för jobbigt och då kan man ju inte fortsätta med sin usla arbets-och sjukpolitik) hur deras politik raserar mä’nniskors liv.

   Kram
   Kao

   • Som du vet så finns det ju inga bostäder heller att flytta till.
    Jag undrar om den här regeringen tänker över huvud taget. För visserligen driver de en politik som ska gynna företagandet, men då borde de ju tänka lite på bostadsmarknaden också.
    Det är ju inte bara det att folk är arbetslösa. samtidigt står många företag utan personal!

    Kram!
    /Skvitt

   • Exakt! Och utan bostad kan man inte sköta ett arbete. Att hyra i andra hand och att bo i kappsäck är inte bra för den psykiska hälsan.

    Förutom den ekonomiska urusla politiken i stort, så anser jag att bostäder till ungdomar (och även andra som är utan) samt jobben är prio ett.

    Kram
    Kao

   • Ja och det blir ju ingen rörlighet på arbetsmarknaden om det inte finns rörlighet på bostadsmarknaden.
    Vad hjälper det att jag har fast bostad i Haparanda och får jobb i Stockholm om jag inte får en bostad där. Det gäller ju inte bara ungdomar.

    Kram!
    /Skvitt

   • Självklart gäller det inte bara ungdomar.
    Alla storstadsregioner har samma problem med bostadsbrist för alla åldrar – om man inte är född med silversked i munnen, förstås….

    Kram
    Kao

 3. @ SKVITT….den urusla fördelningspolitiken, ska det stå. Att sänka krogmoms och bolagsskatt och göra skattelättnader i fem steg är typiskt borgarpolitik. Fattar inte folk att de pengarna måste tas någon annanstans ifrån? Man höjer priser på mediciner och mat. På annat som särskilt drabbar de redan drabbade.

   • Det är så man gör ja. Idag står det att Stockholm behöver 100.000 nya lägenheter innan år 2030. Betvivolar att någon regering klarar av den utmaningen. Man bör lätta på reglerna för nybyggen, de är väldigt krångliga. Om de bygger nytt blir väl minst 75% bostadsrätter, kan jag tänka mej. I.a.f har man begripit att det är en skriande brist på 1:or och små 2:or i hufvudstaden. Det har jag vetat i 20 år….

    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s