Ny Mobil Idag – Och Nu Alligatorer Och Ormar På ‘Animal Planet’ // Kao

Är inte särskilt imponerad av nyaste tekniken, men en urgammal Samsung mobil jag använt sen min Ericson blev stulen i somras, har jag däremot tröttnat rejält på. Jag struntade i att jag inte alls har råd men vill ha kamera och kunna ha musik på mobilen, så idag prutade jag ner en Nokia av äldre modell, men med de nämnda funktionerna med 300:-. En korttelefon som jag vill ha så jag kan hålla koll på kostnaderna och inte få obehagliga överraskningar i form av skyhöga mobilräkningar.

Trots att jag bara bor några busshållplatser bort hade jag så ont i ryggen när jag kom hem att jag knappt kunde stå. Just att STÅ är det värsta med ryggvärk. Sen bar jag ju på en grillad kyckling och ett paket babyspenat också, men det känns i min rygg. Så det blev 2 Alvedon och ryggläge när jag kom hem. Inte kul när kroppen krånglar, men det finns ju de som har det tusen gånger värre.

—————-

På Animal Planet visar de ‘Gator Boys’, amerikanska galningar som fångar alligatorer med bara händerna som hjälp – och vattenmockasiner i folks trädgårdar och pooler. Trevliga killar med trevliga, nätta vanor….

Jag gillar ormar, men INTE alligatorer och andra djur med stora käftar. OK att se på TV, men jag vill inte möta dem i naturen.

8 svar till “Ny Mobil Idag – Och Nu Alligatorer Och Ormar På ‘Animal Planet’ // Kao

 1. Åh va trött jag blir…en låååååång kommentar föll just bort…ahh så förargligt.
  Fin telefon ,en liknande nokia har vi på jobbet …själv har jag en sony ericsson med sprucken display…så snart måste jag byta jag med…vill inte det är så bekvämt att ha en som man kan.
  Jag får kanske köpa lillbabs modellen som DORO säljer den verkar vara enkel att använda jag vill inte ha touch funktion eller en massa appar…fastän alla rekommenderar det så är jag lite motsträvig.
  Kolla in denna den duger väl till en som inte vill ha för mycket funktioner mer än att kunna smsa och ringa.
  http://www.doro.se/lill-babs/?gclid=CPCIhs7X4LMCFUZ2cAodZhAAcA

  Jag ska jobba inatt och har inga alvedon kvar att ta som jag brukar i förebyggande syfte…får klara mig inatt ändå…

  kram

  • Den där är väl söt :-)?
   Det funkar om man inte är helt nördig, med en vanlig gammal ‘traktor’ – fram kommer man ju alltid.
   —–
   Jag har fått tabl.665mg Alvedon av doktorn, så jag slipper starkare. När det gör för ont tar jag 2 såna – de är lite långtidsverkande och funkar lika bra som de andra jag lagt av med.

   Idag ska jag börja på sjukgymnastiken, så jag kommer igång ordentligt igen med träningen som legat nere ett bra tag och vikten ökat i samma takt…, Om ett par timmar ska jag dit.

   Ska gå några gånger, sen kan jag fortsätta med grejorna jag har hemma att gymma med. Det är just omstarten som sitter hårt inne.

   Har aldrig bantat, men 10kg har jag gått upp som är icke önskvärda :-). Inga kläder passar ju längre!

   Ha en fin dag och kväll.

   Kram
   Kao

 2. Jag har en Nokia 3330 och trivs som fan med den.

  Och ormar gillar jag faktiskt, men jag begriper inte vitsen med ha dem som husdjur.

  Lycka till med plåtandet!

  Kram!
  /Skvitt

  • De här gamla mobilerna funkar hur bra som helst. Ändå är de inte ‘gamla’ i allmän mening. Det är bara företagen som vill få oss att tro det så vi köper nytt vart och vartannat år – så DE tjänar ännu mer på oss.

   Ormar som husdjur är väl ingen toppengrej, det tycker inte jag heller. I en djurpark i ett väl tilltaget terrarium, möjligen.

   Blev inte mycket bilder igår. Måste göra mej bekant med inställningarna och en sak är säker: bokstäverna i displayen är så små att jag inte kan läsa dem ens med glasögon. Så det var ju inte så bra.

   Idag går det INTE att fota. Det regnar och är grådaskigt – precis som det brukar vara i min hatmånad nr.1 november.
   😦

   Kram
   Kao

   • Du, dis och dimma är bästa fotovädret, faktiskt. Jag tycker det och många naturfotografer likaså. Anledning: i solsken blir kontrasterna ibland skarpare än kameran klarar. Det kanske inte gäller för moderna digitalkameror, som kanske kan hantera det. Men i vart fall en av mina fixar det inte, såvida det inte finns en inställning som jag har förbisett. Men gammal hederlig film hade i alla fall svårt med det. Särskilt vid ISO 200 och uppåt.

    Dis och dimma innebär alltså lägre kontrast, men mest spännande är ju djupeffekten som genast uppstår när sikten är begränsad.

    Synd att bokstäverna är så små. Kanske ha en liten lupp i beredskap?

    Dorotelefonen är inte alldeles OK, men allting är stort och på så sätt lätt. Men gammal Nokia som min är fortfarande bästa valet om man bara ska ringa och messa.

    Kram!
    !Skvitt

   • Ska väl bara bli en bättre fotograf först – lära mej de få inställningar som jag har på min nya mobil. Motiven jag försöker avbilda är goda nog :-).

    En som verkligen är suverän på bilder i dis och dimma är Barbamamma. Och Maria de´ Suede, förstås.

    Kram
    Kao

  • Hmmm. Nu har ju redan köpt en mobil. Men ge mej i stället ett tips på hur jag ska göra för att minimera mina kostnader för bredband och x-kanalerna på TV….Betalar nu 299:-/m för ComHem bredband och 229:- för medelpaketet till Tv-boxen = det minsta extrapaket man kan ha.

   Kanske en dum fråga, men an man ha annat bredbandsbolag än övriga i fastigheten? ComHem höjer varje år och det har gått upp betydligt under dessa 6 år.

   Ciao’
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s