Landet Palestina Har Varit Palestina I Alla Tider – Tills 1947 //Kao

…Då beslöt ju F N (deras största och värsta misstag någonsin, tycker jag) att landet skulle heta Israel. Och att alla judar, som lidit så svårt av nazismens härjningar under andra världskriget,  äntligen skulle få  ‘sitt’ land och få frid (som det står i Gamla Testamentet i Bibeln, judarnas egen historiebok).
 
Men att en massa andra folk led svårt under nazismen nämns inte ens i frågan. Romer, förståndshandikappade, svårt fysiskt sjuka, psykiskt sjuka, motståndare till den rådande regimen osv osv. Alla som inte ansågs dugliga’ för idealsamhället. Varför nämndes aldrig dessa personer i smeten av ömkanden efter 2:a världskriget?  Det är en fråga jag alltid ställer mej i den här debatten, men aldrig får något tillfredsställande svar på. Här handlar det BARA om Israels ”rätt” att existera  som stat.   Inget annat!

 Så här skriver Torsten Kälvemark i dagens AB på ledarsidan, gällande palestiniernas rätt att ens få yttra sej i frågan om sitt eget land – och sitt eget liv:

Jag citerar:

” Sverige röstade JA  på rätt sida i FN när en stor majoritet av världens länder beslöt att uppgradera palestiniernas  status. USA och Israel lyckades bara mobilisera 7 andra nationer att rösta ‘nej’. Bl. a  Marshallöarna, Mikronesien, Naunu, Palau och Panama…

Där ser man länder som avstod från att rösta, bl.a UK. Camerons UK-regering hade kunnat  röstat ‘ ja’  om palestinierna bara hade lovat att avstå  från rätten att i framtiden sluta vända sej till den Internationella Domstolen i Haag! (???!!!).

Är inte detta en cynism utan dess like? Folkrätten –  och möjligheten att beivra krigsbrott i Haag  åberopas som en självklarhet gällande t.ex Syrien och andra  gamla kolonialmakter och ockupanter nöjda. Men när det gäller Palestinas rätt att existera: Då är det nej!

Ibland grips man av något slags vanmakt inför arrogansen och hyckleriet i den internationella politiken. ”

Slut citat.

 

 

 

Annonser

26 svar till “Landet Palestina Har Varit Palestina I Alla Tider – Tills 1947 //Kao

 1. – Den som förstår att läsa mellan raderna i Ron Prosors, israeldiplomaten, tal i FN inför omröstningen om Palestinas position, förstår att Israel aldrig har tänkt att ge palestinierna ett eget land. ”Ni palestinier hade chansen för 67 år sedan, ni får den aldrig igen,” det är andemeningen i hans ord.

  Ryssland vill nu, direkt, ha ett möte med kvartetten, och det är mycket bra.

  • Israelernas intentioner har sedan 6-dagarskriget helt klart varit att krossa palestinierna. Eller sen långt innan. Upphöjandet till observationsstat är inte värt någonting alls i praktiken. Israelerna tar ändå precis vad de vill ha – dvs allt.

   Ciao’
   Kao

   • Man blir bekymrad, igen, när Frankrike och England FUNDERAR på att kalla hem sina ambassadörer, mavse på att Skurkstaten tänker bygga 3000 bostäder på stulen mark – nu.
    Jag vill inte tro att orättvisan är starkare än rättvisa, människoföraktet större än kärleken. Därför tror jag inte att Israel lyckas. -Jag vill det bara inte.

   • Det måste bli ett totalstopp för de skamliga bosättningarna. Något annat finns inte på kartan…inte på min, i alla fall.

    Kao

 2. Något annat än ett omedelbart totalstopp för nya bosättningar är det enda som kan kallas någorlunda rättvisa. Men för de bokstavstroende handlar det inte om det alls. Palestinierna har inga mänskliga rättigheter och de andra stödjer sej på mångtusenåriga, vad de tror är, löften från en Gud de inte ens själva verkar känna. För då hade de väl inte betett sej som de gör nu, mot sina grannar.

  Men världssamfundet gör endast små lama gester mot Skammens Grävskopor – och alla i väst tycks känna en kollektiv skuld. Fattar inte varför, med tanke på vad jag skrivit i ämnet förutså tror jag du förstår min tankegång.

  Kao

 3. Du har alldeles rätt!

  I denna fråga finns egentligen inget slut på hur mycket man kan tillägga.

  Till exempel, judar är inget avgränsat folk i sig. Vem som helst kan bli jude. Det är bara att konvertera. Så gjorde en av mina kollegor för många år sig för att gifta sig med en jude.
  Det finns svarta som har konverterat, t. ex. – men till skillnad från vita judar får de inte bosätta sig i Israel! Därför ser du inga svarta judar i Israel!
  RASIST-STAT!

  Alltså:
  TÄNK tanken att vi skulle börja förfölja jehovas vittnen. Och sen fick de en egen stat i Småland. Och alla andra smålänningar fick fly, deras byar jämnades med marken och de fick bo i flyktingläger. Och omvärlden blundade. Sverige försåg JV med vapen och de skaffade sig kärnvapen från USA eller med USAs hjälp.
  Analogt?
  Ja!
  Och om du konverterade kunde du också få bo i Småland, bara hudfärgen är den rätta!
  Och alla JVs i hela världen uppmuntrades att flytta till Småland utan att smålänningarna själva fick gehör för sina protester.

  SJUKT?
  JA!

  Om jag tillåter mig att hata judar så är jag inte rasist, lika lite som om jag hatar JV. Fast nu hatar jag inte JV. Inte JV!
  🙂

  Bra skrivet!

  Kram!
  /Skvitt

  • Jag hatar inte heller judar, men jag avskyr sionismen och alla rörelser och religioner som framhäver sej själva som ett bättre, speciellt utvalt folk av GUD eller vem annan det vara må.

   Håller med dej där.

   Kram
   Kao

   • Judar är som sagt det utvalda folket och enligt Jehovas vittnen är det bara de som kommer att återuppstå i paradiset. Övriga är förtappade.
    Men herre Gud, om jag så får säga, lever vi i medeltidens mörker och okunskap än i denna upplysta tid?
    Svar: Ja, vissa!

    Kram!
    /Skvitt

   • Ja, jag har tragglat större delen av Gamla Testamentet (deras historiebok) och fått det klart för mej för ca 40 år sen…

    Men OK. Låt dem ha sitt eget paradis efter döden, de får tro vad de vill. Men i detta NU ska det bli en 2-statslösning med MINST de ursprungliga gränserna FN en gång satte. Det är det minsta man kan begära.

    Kram
    Kao

    PS. Var är Hemi? Törs inte ens ringa….

   • Det ska fan i helvete vara en tvåstatslösning!
    Det ska vara EN stat, Palestina, punkt slut.
    Ja, om jag finge bestämma.

    Sen skulle man ta reda på vilka judar som befinner sig olagligt i landet. Och det är ju nästan allesammans.
    Då får man ju fundera på hur de ska hanteras.

    En lösning är ju att gasa dem. Det finns säkert någon jude som vill sälja gasen!

    Ärsch, det sista vara bara ett skämt. Ja, alltså att gasa dem, inte att det säkert skulle finnas en jude som vill tjäna sig en hacka på att sälja gasen, för det finns det säkert.

    Kram!

    /SKvitt

   • Näe, va fan! Det där var inte kul. Men vi kan glömma att palestinierna nånsin skulle få tillbaks hela landet. Därför vill jag se en realistisk lösning: 2-stats och att israelerna omedelbart upphör med blockader och kränkningar över Palestina och dess invånare.

    Kram
    Kao

 4. I denna fråga finns egentligen inget slut på hur mycket man kan tillägga.

  Alltså en sak till:
  Enligt judisk religion och tro så är de guds utvalda folk. Vad är vi andra då? Kanske rent av ett avskum, men i vart fall inte utvalda och därmed inte lika mycket värda. Alltså är ju judendom rent rasistisk som religion sett och en troende jude måste därmed också vara rasist.

  Dessa rasister har nästan stöd av hela världssamfundet!

  Fyttifan!

  Får man hata rasister?

  Och apropå det, Sverigedemokraterna får stöd av Israel och SD gillar Israel, gissa varför?
  Det sista är ju intressant eftersom SD kommer ur nazistiska kretsar och borde vara emot judar av historiska skäl. Är det konstigt?
  Nej, inte alls.
  Sionisterna gjorde gemensam sak med nazisterna under hitlertiden. Både nazisterna och sionisterna ville att judarna lämnade Tyskland. Sionisterna ville ju att alla judar flyttade till Palestina för att där tränga undan icke-judiska palestinier så att de kunde skapa sig ett judiskt land, Israel.

  Om alltså nazisterna gjorde livet surt för varje jude i Tyskland så skulle det ju främja judars lust att flytta därifrån och det var ju det som Hitler ville. Utrotningen av judar kom till i ett senare skede, när judarna inte gav sig av i önskad omfattning! Och varför inte det?
  Jo:
  Storbritannien motsatte sig judisk inflyttning i det som då var deras protektorat. Därmed motarbetade GB flykten från Tyskland, med påföljd att de bidrog till att fylla gaskamrarna. Men det talar man tyst om i dag.
  Även andra länder gjorde vad de kunde för att stoppa utvandringen från Tyskland. USA, t. ex. De krävde att judar som kom till USA skulle ha ett visst kapital för att få komma in i landet. De som inte hade det sändes tillbaka till Tyskland.

  Men tideran förändras. Nu har judarna i USA ett inflytande som vida överträffar deras antal, som bekant!

  Som sagt: I denna fråga finns egentligen inget slut på hur mycket man kan tillägga.

  Judendom är rasism. Därför borde judendom utrotas. Därmed inte sagt att fysiskt eliminera judar, men en tvångskonvertering till andra religioner skulle ju vara en lösning, om man får önsketänka i mer acceptabla banor än att hemfalla åt en tidigare inte konsekvent genomförd politik 😉
  Hupp!
  😉

  Kram!
  /Skvitt

  • Yeah! det där vet jag och tycker alla har sin ‘skuld’ i hur judarna behandlades. Inte minst de själva.

   Men hur många vet detta? Törs man gräva så djupt i sanningarna i dagens politik att man riskerar röster för att gräva fram just sanningar? NEJ. Det tror jag inte.

   Kram
   Kao

   • Visst. Det ligger givetvis väldigt mycket i det du skriver. Vi är som hunsade hundvalpar i väst gentemot staten Israel och de gräsliga brott mot mänskligheten de gör dagligen – inte minst i checkpointarna när folk ska till sina jobb i Jerusalem eller andra platser. Terror varje soluppgång i timmar innan de släpps igenom av äckliga vakter – och sen fortsätter det med blockader i all oändlighet i det dagliga livet.

    . Inte konstigt att Palestinas (Israels) grannländer är upprörda…

    Tänk om det hade varit tvärtom: Att israelerna varit de förtryckta och tjoffats upp i ett obeboeligt hörn, svälts ut och att muslimerna i stället rådde! Då hade det varit annat liv i luckan från världssamfundet. Det är helt klart.

    Kram
    Kao

   • I svaga stunder när jag hemfaller åt känslotänk så tycker jag att det var synd att Hitler inte hann att utrota alla. Men vad hade hjälpt, de var ju redan då utspridda över hela jorden så det hade i alla fall funnits judar kvar.

    Men så får man ju inte tänka. Jag säger det till mig själv och med förnuftet förnekar jag sådana tankar.

    Men varför måste de bete sig som de gör?
    Enstaka judar protesterar, men de är fan inte många!

    Nej, man får inte tänka vad som helst. Men jag tillåter mig att tycka att jag aldrig skulle sakna judarna om de försvann.
    🙂

    Kram!
    /Skvitt

   • Visst får man tänka och tycka som man vill. Bara man inte agerar på just tankar och känslor allt som oftast, utan försöker vara lite mer pragmatiska – praktiska.

    Judarna bodde sen tusentals år utspridda i Europa. Det kunde få ha förblivit så. Det hade besparat efterkrigstiden och nutiden mycket lidande.

    Kram
    Kao

  • Jag ska inte skriva mer i detta ämne nu – för nu börjar även jag känna ett visst motstånd mot att berätta vissa faktiska skeenden…

   Det räcker med att du har skrivit det du har, och att vi kanske får nån nazze på halsen som inte alls fattat innebörden..och det vill jag INTE!

   😦

   Kram
   Kao

 5. Varför dessa ständiga nya bosättningar, som är olagliga, men med Israeliskt stöd?
  Jo, för när någon flyttar in måste ju någon annan flytta ut. Precis som det förhåller sig med en vanlig lägenhet. Jag kan inte flytta till en annan lägenhet om inte den som bor där flyttar ut, såvida jag inte ska bli sambo, så klart.

  Men judar vill inte bli ”sambo”, så de som bor där bosättarna tränger sig in, de trängs ut.
  Människor med moral och etik skulle aldrig göra så! Men judar gör!

  /Skvitt

  • Självklarrt kan man inte vräka folk utan anledning och annektera både deras mark och bostäder! Det borde vem som helst begripa. Både med och utan moraliska betänkligheter.

   Men när det gäller just DENNA fråga spelar det ingen roll vilka argument man än har – de får göra vad de vill – och protesterna är sååååå lama. Det är så skamligt att jag bara vill gråta ibland.

   😦

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s