Nu Tar Centerpartiet Till Desperata Metoder // Kao

”De är inte kloka, de där romarna”, sa Asterix i den berömda franska serien.

Men vad ska man då säga om Centerpartiets desperata utspel, som inte är ett dugg förankrat i partiprogrammet ute i landet? Gör man allt som står i sin makt för att inte åka ut vid nästa val? Vilka vill man nå med detta utspel? Alla? Till vilket pris och vilka lögner som helst?

Vadå totalt fri invandring och slopad skolplikt???

Hur tänker de? Tänker de alls? Tror inte det… någon eller några i denna lilla klicka  av icke-demokratiska krafter inom partiet har kastat ur sej de orden.

Lokalpartierna är ju vansinnigt arga. De känner inte alls igen sitt parti längre.

För övrigt är Centerpartiet Europas rikaste politiska parti. Men det hjälper föga när det gäller  den här typen av ogenomtänkta utspel. Och de kallar sej socialliberaler… I så fall vill jag inte se såna i ett framtida val. Hoppas de åker ut med dunder och brak – tillsammans med andra småfjuttspartier som ingen ändå vill rösta på.

Det vore förnämligt om även Sverigedemokraterna kunde åka ut. Men tyvärr verkar det ju inte så. Tvärtom! De göds av ‘försiktighetsprinciper’ av andra partier och kan därmed växa.

”Ta ut trollen i ljuset så spricker de”, är ju ett känt talesätt. Varför gör man inte det???.

Så fort det är kristider vinner missnöjespartier med en-fråge- budskap terräng. Jag vägrar tro att alla som röstar på (SD) är helt dumma i huvudet. Det är något de vill säga och såna ide’er  måste först upp till ytan för att sen krossas. I stället har man behandlat dem som luft, vilket bara ger dem mer näring.

Det är en farlig taktik.

9 svar till “Nu Tar Centerpartiet Till Desperata Metoder // Kao

 1. Ehum… Asterix är faktiskt Franskt… Vive les Gaullois !!! Det finns en parc Asterix att besöka… Som Gaston…

  De lovar nàgot som de aldrig kan hàlla… Desperata är de allt…

  Hoppas din jul blir bra!!! Min blir i ett regnigt Paris…

  Örnkram

  • Eh…dt har du rätt i. (Skäms). De bodde ju i en gallisk by i vad som ser ut att vara nånstans i Normandie.
   ———
   Visst verkar (C) desperata. De har all anledning att vara det och nu slänger de ur sej floskler och tomma
   löften värre än nånsin. Vad ska någon med dem till?

   GOD JUL till dej också.
   Jo, hellre en vit jul än regn. Här är så vackert och min bakgård ser ut som ur en saga 🙂

   Kaoskram

 2. Va menar dem eg? Tycker dem att tex gangsters platsar här o ska få en chans? Hoppas verkligen inte det. Ser helst att SD åker ur. Tryckte på gilla-knappen med fung ej.
  Ha en fin jul o Nyårshelg.

  • Man kan fråga sej om syftet med utspelet. Men de är väl överdesperata att skaffa väljare nu, så de inte åker ut med ändan före. Med Annie Lööfs desperata kackel som slutrefräng :D.
   Både de och SD borde åka ut. De fyller ingen samhällsvänlig funktion. Med sej kan de ta resten av Alliansen 🙂

   Ha en jättefin jul- och nyårshelg du också.

   Kao

  • Nej, men det stod ju i alla tidningar igår! Hur kunde du missa det?
   Flera av (C)-s partidistrikt gick i taket av ilska. Tror ärligt inte
   det var just Annie Lööf som kacklade ur sej grodan. Det var nån annan
   av dårarna i partiet.

   Så nu ligger de väl ännu mer löst till.

   Bra

   Kram
   KJao

   • Tidningarna är lite ointressanta så jag läser dem inte alltid. Men Svante tipsade om ABs artikel och då gick jag in och kommenterade.

    Så här skrev jag:
    ”Slopad skolplikt! Herre Gud! Hur ska det gå med Sverige då. Det som i dag är främsta motorn i U-ländernas snabba utveckling och bättre ekonomi är just utbildning. Inte minst har befolkningsökningen minskat just pga skolgång bland flickor. De utbildade skaffar barn senare och får sen färre barn om de har gått i skolan.
    Det här drabbar främst barn till föräldrar som själva har dålig utbildning. Rikare föräldrar kan dessutom köpa läxhjälp och få avdrag på skatten.
    Klassklyftorna ökar redan mer än någonsin, men med detta blir det etter värre!

    Fri invandring är dock bra. Vi behöver folk som kan försörja oss med både skälig pension och vård av av äldre. Därtill kommer att de som kommer hit vuxna har inte kostat oss ett öre för omhändertas tills de kan försörja sig själva. Det gäller bara sätta dem i arbete och det är vi dåliga på när det gäller de sämst utbildade invandrarna, dit somalierna otvivelaktigt hör. Sistnämnda grupp måste tas om hand bättre och även ställas krav på för att få bidrag. Det är inget att hymla med. Ingen kan ta för givet att bara få utan att samtidigt ge något tillbaka, som till exempel att offra sig lite för att lära om svenska samhället, vår kultur och vårt språk. Och därför ska det råda burka- och nikabförbud i Sverige eftersom det är svårare att assimileras när man själv stänger sig ute bakom slöjor. Det är absolut inte rasism eller religions-förtryck att bekämpa det kvinnoförtryck som dylik klädsel innebär. Det är att befria kvinnan! Och vi får inte böja oss bara för att det finns många kvinnor som VILL bära dylika plagg. De är ju hjärntvättade av sin kultur och sina sedvänjor!

    En plattare skatt är också något som bara gynnar de rika. Skatten ska vara progressiv, det vill säga skatt efter bärkraft. Därför ska även momsen bort. All skatt ska baseras på inkomst och kapital och all inkomst, även den från kapital skall beskattas efter samma regler. På så vis kan staten få in de medel som behövs för att stötta alla svaga, sjuka, arbetslösa etc. De rika klarar sig ju gott ändå.

    Men bäst är ändå om C åker ur riksdagen. Samma gäller Kd. S bör väcka liv i sin gamla avsomnade socialistiska ideologi och bäst vore om LO kunde bli en utomparlamentarisk kamporganisation för den arbetarklass den påstår sig arbeta för.
    Arbetsgivarna har sina utomparlamentariska kamp-organisationer, men var har arbetarna i dag? Ingenting!”

    Kram!
    /Skvitt

   • Mycket klokt och bra skrivet.

    Helt klart är dock att en analfabet inte får ett enda jobb…Ingenting. Då är de dömda till att ständigt ligga andra till last (staten och sina släktingar). Nu talar jag om vuxna, som inte klarar av att läsa in grundskola och gymnasium och är dömda till ett liv i utanförskap här.

    Helt klart är också att svenska för invandrare borde vara obligatoriskt.Inte bara frivilligt, vilket kan leda till att många kvinnor aldrig får lära sej svenska, för att deras män hindrar dem. Det är bra inte minst för dem själva, för de som kommer hit, att lära sej vårt språk så det också blir deras nya.

    Burka ska helt klart vara förbjudet, eftersom man inte kan se fejset på folk. Man vet inte ens om det är en man eller kvinna bakom tygsjoket. Men hur många bär burka i Sverige?

    Däremot måste man få avgöra själv om man vill bära sjal, men hur vet man att det inte är ett starkt påbud av släkten, tro? Många kvinnor törs heller inte stå emot kravet, eftersom de riskerar bli utstötta och ogifta om de går emot släktens vilja.

    Vi får aldrig glömma hur enormt stark släktens påverkan på dessa tjejer (och även killar) är.Lätt att säga de ska göra / vara på ett visst sätt när de kanske riskerar livet…
    ———–
    Visst. Facken. Alliansen har sett till att höja avgifter hit och dit så många idag måste välja mellan en hög a-kasseavgift ELLER fackavgift. Inte konstigt folk måste ha pengar till mat och hyra först och främst.

    A-kasseavgiften måste först sänkas, sen kommer fler gå med i facket och då stärks det. Inte automatiskt, givetvis. Men på sikt kommer folk förstå och dessutom betala, den yngre generationen inte minst. Då får arbetarna återigen större makt. Men tyvärr är det arbetarklassen slitit för i 100 år nästan slaget i spillror.

    Och LO är en tandlös tiger som bara smörjer sina högavlönade tjänstemän inom organisationen numera. Ser det ut som.

    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s