Dottern Twittrade igår ”267 Miljarder….” // Kao

”267 miljarder har alla skattesänkningar för de som har det bäst kostat. Men man har inte råd att utrota barnfattigdomen för 15 miljarder”.

Annonser

17 svar till “Dottern Twittrade igår ”267 Miljarder….” // Kao

  • Visst. Men hur många begriper det så länge de får lite extra i plånboken själva? 80-90-talsgenerationerna vet skrämmande lite om det politiska spelet. Läget.

 1. -Vi har en regering som drömmer om att Sverige ska bli ett land där high-tech produktion och fattigarbete ska frodas tillsammans, som i Indien. Så därför tippar den en balanserad välfärdekonomi över ända; överflöd av medel till ges de som har, ökat armod till de som inget har.
  -Världens ekonomer prisar Norden för dess starka ekonomier, men de är starka därför att de varit statskontrollerade, det vill säga med en tydlig socialistisk prägel.
  Därför kan ännu den skada den svenska högern gjort samhället hävas – av en kraftfull vänsterpolitik.

  • Visst. Så är det.
   Nu gäller allt mer Marian Radetzkis ekonomiska filosofi hos högern och våra ungdomar har inte en alltför ljus framtid. Min dotter berättar att hennes gamla vänner röstar helt annorlunda än hon själv. De kan aldrig prata politik, för då skär det sej totalt.

   Hon börjar mer och mer se sej om efter andra, som har liknande ideologi som hon själv har. Hon berättade för mej igår att många unga tror att de får mycket pengar om de röstar blått…..det trodde även en f.d väninna till mej när vi var i 20-årsåldern.

   Unga matas med för dem lockande men mycket dyra vanor. För de har aldrig haft några alternativ i mediabruset. Nu ägs ju allt mer av Bonniers (80% tror jag).

   Mycket mer finns att skriva om detta.

   Ciao’
   Kao

   • Det är så. Det har du rätt i. Men att politik är en långsiktig ideologisk historia, eller borde vara, verkar inte föresväva folk. Det är ”här och nu” som gäller. Och berika dej själv.

    Som jag nämnde om massmedias förtärande på tankar och psyke förut: ALLT handlar nu om att bara tänka på sej själv – och att möjligen ge några kronor till en fattig för att döva det dåliga samvete som trots allt gnager inom de egon som inte fattar bättre.

    Ciao’
    Kao

   • Uppskattar att du tittat på händelserna angående den senaste censuren, Kao.

    Om det sen funnits någon som helst äkta vilja att utrota barnfattigdom eller annan fattigdom hos våra styrande politiker hade den varit utrotad globalt för länge sedan.

    Den typen av politiska åtgärder genererar tråkigt nog ingen förtjänst till personerna och företagen bakom politikerna.

    Krig och konflikter och är mycket mer lönsamt… Tyvärr.

    Hoppas att din blogg överlever den här kommentaren. Har märkt att det ibland händer ”dåliga saker” med bloggar, i anslutning till undermattan 🙂

    /undermattan

   • Hej UM
    Välkommen t-baks fast i en annan skepnad.’

    Överlever inte heller min blogg detta så tar jag det som en stor eloge 😀 – och jag är inte ensam om att tycka det. Det vet ni/du.

    Kao

   • ….vapenmaffian/vapenlobbyn styr inte bara i USA. Den styr även här. Varför matar man in miljarders miljarder till krigsindustrin här, men bara fjuttsummor till våra barn, vår framtid? Till de sämst ställda? Jo, de barn som inte har ‘rätt’ föräldrar’ ska vara samhällets slavar- de besuttnas slavar.

    Bara att kolla Marian Radetzkis ekonomiska filosofi på video så förstår man varför. (Ah!…själen ryser inför tomrummet hos den mannen …)

    Dessa videos borde vara obligatoriska i skolorna, så barnen förstår vad demokrati är och tillåts begripa själva.. Och vad demokrati INTE är. När de hör hans snack, som Alliansen ser som Gud Faders Röst Självt.

    Eller också måste vi revidera hela vårt samhällssystem på andra sätt.

    Men det är väl det man är rädd för att medborgarna ska fatta. Historien upprepar sej.

    Kao

   • Korkad och okunnig är epitet som inte nödvändigtvis behöver gå hand i hand.

    Men viljan att lära sej de olika strömningarna i politiken och hur vi luras att tro på valfläsk och tomma fraser, är summan av medias påverkan på folk.

    Även om de VET att allt som sägs inte är sant så väljer de att tro på skitsnacket i.st.f att gräva djupare och förstå sambanden. Folk är för stressade och tid är en bristvara.

    Man vill hellre ‘fredagsmysa’ (!) framför tvn. Se fotboll och Idol och liknande.

    Kram
    Kao

 2. Bra att din dotter (och du ) lyfter fram ..en ofattbar summa tänk om studio ett p1 skulle ta upp sånt …? inte nåt radioprogram .
  Hör hur allt omformuleras 400 000 heltids jobb görs nu på ide’ella insatser gratisjobb ,det har iaf nämnts nån gång .
  Usch jag får ren fysisk värk i kroppen ,då jag tänker på hur allt går till .

  Lyssnade på nåt om en kommun där frivilliga skötte brandkåren,butiken och det formulerades nästan som om det vore positivt ..”då ju kommunerna inte längre kan förväntas sköta allt sånt”
  ..SAMTIDIGT som man kopplade till att det var så det var på 20- 30 talet ,,och som om det nästan var ett FRAMSTEG att vi åter är där .
  Klart att varken kommuner eller stat kan sköta nåt då det inte tas in skatter ..en sån kluvenhet ,,helt medvetet i allianstänket ..förvirrings strategier,,desinformation.mådde illa i fler dar efteråt ..då jag hörde delar av FR i ekots intervju ..det 5 -6 jobbskatteavdraget..min allians allergi bara förvärras

  • Centerns Annie Lööf har tydligen misskött sitt förtroende som politiker (av aningslöshet och oförmåga att ta in verkligheten, kanske?) och har nu bottenförtroende. Hon är mer eller mindre skyldig till stor del av arbetslösheten. (Synd att det är just en kvinna som klantat till sej).

   En högre kvinnlig tjänsteman på Gävle kommun har förskingrat 22 miljoner och försvunnit – UTAN ATT DE ÖVRIGA FATTAT NÅT! Hon var skolpolitiker. HUR kan man förskingra så mycket pengar i en såpass liten stad? Allt det här, plus oskäligt höga löner och arvoden för folkvalda politiker i alla läger urholkar både ekonomin och förtroendet för dessa gamar.

   ”Alliansallergi” var ett mycket bra ord :D. Senare idag ska jag skriva ett inlägg med ord ur ‘nysvenska ordlistan’. Ninjacyklist är bara ett av dem och dessa individer far fram här i stan som dödsmaskiner. Tack och lov inte just nu under snökaoset.

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s