Fosterhemsplacering Eller Adoption // Kao

Jag blir förskräckt när jag läser om de barn, vars mammor blivit mördade av papporna och tvingas ofta i skräck umgås med dessa, t.o.m i fängelset.  Trots att barnen  inte själva vill. Men papporna driver ofta sin ‘rätt’ och hindrar utförande av t.ex pass och val av skola. För att papporna har umgängesrätt (!!!???) Jag tycker det är åt helvete! En förälder som dödat sin respektive, har förverkat sin rätt att vara förälder.

Men socialen, mesig och undfallande som vanligt, låter detta fortgå. Kan heller inte begripa hus Förvaltningsrätten/Förvaltningsdomstolen  kan döma så här i vårdnadsfrågor. Det är i.a.f inte för barnets bästa och har aldrig varit. Men socialen och Förvaltningsrätten verkar ha en ohelig allians, där F klubbar beslut som S redan tagit.

Flera barn har tvingats byta fosterhem av olika anledningar. Ofta för att fosterhemmen varit en lönsam hantering för fosterföräldrarna ,  utan särskild känsla för barnens bästa. Då är det självklart att barnen strular. De får ju inte välja själva, och de känner när det inte finns trygghet och kärlek. Då blir de oroliga. Inget nytt. Strular de så  kastas de ut och får byta fosterhem. Nog är det många fosterhem som är väldigt bra. Men nu för tiden  tycks  det mer likna en industri. Barnen lider svårt.

Så fort en person (oftast en man) dödat barnens mamma har han förverkat sin rätt som förälder. Tycker jag. Om barnet själv önskar så. Barnet borde få chansen att adopteras av vettiga människor som inte är inte efter pengar i första hand. Det finns faktiskt såna….och som är beredda att ge kärlek, trygghet och omsorg till andra än de biologiska barnen. Under förutsättning att det inte finns andra släktingar som är bra och som barnen känner och litar på, naturligtvis.

De utsatta barnen, som själva inte gjort något fel, men utsatts för otroligt svåra trauman, ska inte behöva lida för vuxnas svek.

Man ska inte härja med barnen i åratal innan det blir ett slutgiltigt beslut. Då kan man ha förstört framtiden för dessa barn.

Det är ett fruktansvärt svek mot barn som redan har det svårt, att de ska kastas mellan olika instanser och fosterhem, under långsamma utredningar som ändå aldrig kommer barnen till gagn.

Ge dem en adoptionsfamilj så de får landa i livet. Vad en eventuell pappa i fängelset säger ska inte ha den minsta betydelse.

Annonser

13 svar till “Fosterhemsplacering Eller Adoption // Kao

 1. Delar din uppfattning helt. När barn, och ungdomar rymmer från fosterhem, och andra institutioner, och bosätter sig i tunnlarna under Stockholm, måste det vara något fel på fosterhemmen, och institutionerna. Inget kan få mig att tro att man byter en varm, och förtroendeingivande vistelse, mot tunnlarna i under Stockholm om man inte blir illa behandlad. Gissar att det finns fler barn, och ungdomar, som bor i tunnlar, sover i tunnelbanevagnar, och i trappuppgångar numera, än då jag körde tunnelbanan 1986 – 1988. Jag vet att gatubarnen finns i Stockholm, trots att socialförvaltningen förnekar förekomsten.
  Svante

  • Visst finns det gatubarn! Anledningen till att de är just gatubarn är den du beskriver. Dessutom hamnar de snabbt i drog- och prostitutionsträsket. Givetvis vill inte soc erkänna detta. Det vore ju att erkänna att hela deras verksamhet har havererat pga okunnighet.

   Kao

  • Precis så.
   Men man kanske kan säga: alla barn har rätt till föräldrar. Men liksom man kan skilja sej från sin partner borde även barn få sin sak prövad att få skilja sej från sina föräldrar.

   Dessutom måste utredningar skötas av kompetenta personer – och dessutom skötas snabbt. Inte dras i långbänk som nu av dem som gett okunnigheten, veligheten och känslokylan ett ansikte. Bredvid politikerna.

   Kram
   Kao

 2. Det är märkligt att en sådan mekanisk människosyn råder.Den förste är borta, den andre tar över, oavsett om den andre sett till att den första är borta eller inte. Ett litet urverk av stupiditet.

 3. Säger som jag sagt genom alla år.
  Socialtjänsten ska inte ha hand om barnutredningar för dom har ingen barnkunskap,på det sättet som behövs!
  Det finns inte mycket barnkunskap i utbildningen även om det visst ska läggas till ett ytterligare halvår,eller så på utbildningen.
  Dom flesta är fullständigt okompetenta!
  Det finns några bra och dom blir snart helt slutkörda.
  Dessutom har ju många av dom ingen livskunskap.

  Vad gäller fosterhem eller adoption så måste det få bli en individuell fråga.
  Men i vart fall så måste barnen bli inblandade i besluten och få uttrycka sin mening och sina känslor.

  Kram/Pluppisen

  Ps: Bra inlägg!

  • Tack för den suveräna kommentaren! Du kan det här och jag ser dej som experten i ämnet.

   Soc är så märkliga: kalla och byråkratiska. Inte alls lämpade att besluta i barnärenden. Inte heller för vuxna. Fattar inte vad det är för typ av människor som utbildar sej till socionomer. Kanske de främst vill få möjligheten att BESTÄMMA över andras öden?

   Kramar
   Kao

   • Socionomerna kan väl betala ut försörjningsstöd,eller nåt och utnyttja
    sin makt där,eller förresten,dom ska f**n inte arbeta med människor alls.
    Det ska till spetskompetens för att arbeta med människor.
    Det är ju som om vaktmästaren skulle göra hjärtoperationer.

    Dom som är engagerade och bra kan ju få vidarutbildning.

    Sunt förnuft ja………det fattas i många yrkesgrupper,från dagis till skola
    till poliser och till förvaltningsrätt osv…..
    Det behövs heelt nya grepp,för det här har ALDRIG fungerat och det
    är många barn som kommit i kläm och blivit förstörda för livet!

    Kram vännen 🙂
    Blev visst lite ”arg” här 😉
    /Pluppisen

   • Man MÅSTE få bli arg när fel personer sköter ärenden som har med våra barn att göra. Risken är att de skapar små monster senare i livet, som både får och ger problem. Att inte kunna SE och KÄNNA IN en annan persons utsatthet är förödande.

    Apropå F-rätent: Jag har satt upp mej att jag vill sitta där för vårt parti 😉 Får se om jag får svar. Skickade mail härom dagen. Tror jag är rätt person för ett sånt uppdrag. Eller i K-rätten.

    Kramar
    Kao

 4. Kärringar och gubbdjävlar som jobbar med barn är ofta, som många andra i branschen, först och främst måna om sina egna positioner. Och dessutom är de rädda och skyddar sej bakom idiotiska lagar som de borde protestera emot. Allt går så himla långsamt i svensk lagstiftning och många liv hinner gå till spillo under tiden kvarnarna mal. Detta gör att barnens bästa, det som ju bör komma i första hand, hamnar i andra hand. Om ens det och det är så upprörande och sorgligt.
  Hur kan det ens få förekomma sån misskötsel?

  Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s