”Tågen Går Alltid Som De Ska” // Kao

Gunnar Malm, generaldirektör på Trafikverket, har en lite annorlunda verklighetsuppfattning. Han anser att det är passagerarnas fel att tågen inte kommer som de ska. Han säger:”Det är bara i människornas upplevda verklighet som tågen är försenade” (!!??).

Då undrar jag: När åker man annars tåg? Gunnar Malm åker själv kanske drömtåg i sömnen och han sover säkert gott, i övertygelsen om att  det han och hans räknenissar kommit fram är rätt. För deras uträknade resultat för tågtrafiken visar ju annorlunda. Vad nu än  de  gnälliga passagerarna   anser om saken.

(Hur urbota korkad  får man vara och ändå hösta in superhög lön på skattebetalarnas bekostnad?)

Men så här fungerar det ju även i politiken. Har vi märkt.

11 svar till “”Tågen Går Alltid Som De Ska” // Kao

 1. När det gäller kollektivtrafiken i vårt avlånga land, så har det mesta privatiserats, och i, och med privatiseringen måste trafiken generera vinst till operatören. Detta innebär att operatören drar in på underhåll, och förebyggande åtgärder, med haverier, som följd. Att man sedan inte anställer kompetent teknisk personal beror på att de med behövliga kunskaper får bättre anställningsförhållanden annorstädes.
  Svante

  • Så sant. Men också korkat att det är en spelare som äger spåren och flera andra som äger tågen. Plus att tågen oftast är tillverkade i länder som inte har samma klimat som vi.Tågen är inte ens byggda för vårt klimat. Klart det går snett.

   Kao

 2. Tack vare Svantes förklaring begriper jag hur generaldirektören kan komma med en sådan förklaring som du skriver om. Han är komplett korkad, rent ut sagt dum i huvudet. Annars hade han ju själv fattat att det inte kan ha det minsta med passagerna att göra.
  Och han är helt inkompetent eftersom ”de med behövliga kunskaper får bättre anställningsförhållanden annorstädes.”

  OK, men hur kan en idiot ha en sådan hög lön?
  Det är för att vi andra ska tro att man har anställt en begåvning.

  /Skvitt

  • Det var ungefär vad jag menade i förlängningen, naturligtvis. Skulle kanske skrivit en längre betraktelse av problemet (för ett problem är det).
   GD:n har ju noll koll Nu har ju Svante utvecklat reparationsfrågorna, så jag behöver inte det. Det var mest hans idiotiska uttalande jag ville visa på. Hans brist på verklighetsförankring.

   Det sitter många oduglingar på GD-poster i detta land och får månadslöner som motsvarar årslöner för andra. Visst. Folk får gärna tjäna mer än mej (det är inte svårt) men det får finnas gränser. Att vara GD måste förutsätta att personen har både utbildning och praktik för jobbet. Samt att de själva använder sej av tjänsterna för att få ett hum om verkligheten. Det ska vara ett krav.Samt lönesänkning, givetvis. Finns ingen som är värd eller behöver så mycket pengar.

   Det här gäller även andra som t.ex politiker och bankchefer m.fl m.fl. Men privatsfären av chefer kan man däremot inte göra så mycket åt – så länge man inte förstatligar alla banker ;-).
   Kram
   Kao

 3. Intressant resonemang av herr Malm. Påminner om en del lärare jag träffat på i min yrkesutövning.
  I fikarum och korridorer har jag ibland fått höra sådana strålande meningar som ”Läraryrket är ett jättebra jobb… om det inte vore för alla dessa elever” och andra, lika rogivande kommentarer.
  Får en att riktigt se fram emot vad Björklund skall ta sig för härnäst. 🙂

  Tydligen gäller samma logik på delar av Trafikverket vilket ju kommer att göra vår infrastruktur mycket spännande i fortsättningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s