Den Elaka Amöban Som Skapar Ekonomisk Depression ? // Kao

Ja, vad är det som sänker människors privatekonomier? Trots att vi inte gjort ett dyft för att sänka oss själva. Vi har inte slösat, bara köpt livets nödtorft på Konsum eller Ica. Det står ju dagligen i tidningarna om detta. Politikerna tittar oss djupt i ögonen ‘von oben’ och får oss att tro att vi har seglat iväg med för lösa ekonomiska tyglar. Vi har varit slösaktiga,  får vi veta. Fy och usch! Men vi gick ju enkom på puben och drack ett par bärs förra veckan? Eller dristade oss till att  köpa ett par nya  vinterstövlar till knodden. Skammens rodnad efter denna typ av slöseri borde kanske synas på kinderna nu?

Vi ska kanske vara tacksamma att vi ens överlever på mat och hyra, om vi nu är så ointelligenta att vi inte skaffat oss ‘högre’ utbildning och dito lön? De har det ju sämre i AFRIKA, SÅ VI SKA BARA HÅLLA TYST. .

Att vara städare, byggjobbare och fönsterputsare kan väl inte vara nåt? Såna behövs kanske inte?  Inte heller buss- och tågförare. Man kanske kan tillverka förarlösa tåg? Dessa finns ju redan i Japan!  Man kan maxa företagets inkomster genom att flytta produktionen till låglöneländer. Men varför stiger arbetslösheten hela tiden här hemma?

Det måste vara en sorts smittsam amöbatyp som invaderat oss?

Men jag känner ända ner i lilltån att det inte handlar om mej och mina medsystrars/bröders slöseri för att uppnå hygglig standard som  det  egnetligen handlar om. Naturligtvis ligger det på ett helt annat plan. Jag minns 1998 när ultrasvinaktigtrika George Soros, en grekisk kapitalist, fick hela världsekonomin på fall och orsakade en djup ekonomisk depression i minst hela Europa, bara för sitt eget nöjes skull. Först ville han framstå som en räddare av världsekonomin. Sen krossade han densamma. För det var ju kul för honom att han kunde…..Citat från George Soros: ”Det är så skoj att göra business”.

Men hans små ‘nöjen’ skapade totalkaos i hela Europa och våra mesiga politiker, som tror de har makten i sin hand, lät detta ske. Inte bara för stadsbudgeten och välståndet. Även för själva staternas välbefinnande var det katastrofalt. Den person som inbillar sej att ekonomiska kriser uppstår som ur en  självvältrande elak amöba ;  Den personen är aningslös. Även de djupaste ekonomiska kriser är uträknade av personer som enbart kräver makt och ännu mer pengar för egen räkning. För HUR skulle dessa kriser  annars uppstå?

MAMMON heter skurken och vi är alla medskyldiga, för vi matar fanstyget dagligen. Genom vårt naiva sätt att tro på   politikernas löften, begapandet av dessa och det dessa ger oss i form av nålpengar för att hålla käften och gilla läget. Det vi bland annat får oss till livs från  de styrandes och rikastes   plattform: MEDIA.

Därifrån styrs vårt tänkande och tyckande.  Glöm inte hur Bonniers dräpt och köpt upp sina konkurrenter och nu förmedlar man mest  t.ex dessa viktiga budskap:

*Bli smal och maxa ditt kostintag med rätt käk (om du har råd att ö.h.t  äta nyttigaste maten, för det är svindyrt)

*maxa  din pension (om du är förhållandevis ung och har en superbra lön)

*maxa ditt sexliv (dvs gör som ‘experterna’ i sexspalterna säger. (Att du är helt slut efter 10 timmars arbetsdag och bara pallar 3 ggr/vecka är ingen ursäkt! Ta fram krafter du inte ens har.)

*maxa din lön genom lönesamtal (jätteenkelt för en städerska, en busschaufför eller 100 andra yrkeskategorier ?)

*maxa dina otroheter så det inte märks eller satsa på månggifte. (mycket angeläget?)

*egoboosta, för fan! Var inte så mjäkig. (*Sköt dej själv och skit i andra’)

*maxa så mycket att du slipper titta på och bry dej om  hur andra har det – för de får väl skylla sej själva för att de inte har så vassa klackar och armbågar som du själv har. Eller hur?

OSV.

Inse att kapitalismen förslavar oss och förmörkar våra bästa tankar, känslor  och egenskaper!

 

Alternativet?

Kooperativ. Som styrs på  medborgarnas egen nivå. AV medborgarna själva. Gällande precis ALLT!

(OBS OBS Men det gäller INTE den typ av frihet  de  de s.k ‘frihetskämparna’ inom Folkpartiet och Centern förespråkar. För dem gäller inte frihet för ALLA. Bara för dem som i deras ögon kallas ‘lyckade’ och det är så långt ifrån solidaritet och omtänksamhet om andra än en själv, som man kan komma. Vilka dessa  ‘frihetspersoner’  är kan du lätt se i deras politik/partiprogram. Låt dej ej luras. Se på eländet med  kritisk blick. Som du borde göra med allt annat. Precis ALLT är politik! Även om du går och köper ett blomkålshuvud – det är livsmedelspolitik. Varifrån kommer det? Miljögifter? Pris? )

Läs gärna hos SKVITT:

http://www.skvitt.wordpress.com  som utvecklar detta alternativa  samhälle,.


9 svar till “Den Elaka Amöban Som Skapar Ekonomisk Depression ? // Kao

    • Jaha? Var det 1992? Spelar inte större roll. Men där ser man hur skapade kriser för enstaka personers höga nöjes skull kan krossa livet för miljontals andra. Vet att det skedde ett par ggr på 90-talet, just då jag var ensamstående småbarnsmamma…med mkt låga inkomster – trots att jag jobbade häcken av mej

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s