Den Grisiga Läkemedelsmaffian – Och Den Mesiga Lagstiftningen Mot Dessa Emotionsstörda Roffare // Kao

Svenska cancerpatienters mediciner försvann plötsligt ur landet. Det har inte minst de svenska cancerpatienterna själv upptäckt för länge sen. För att de tvingats hålla till godo med sämre kopior av preparat de ska ha. Inte sällan tvingas de sjuka kuska runt mellan olika apotek för att få tag i sin medicin. Även så akut viktiga preparat som ett viss sorts insulin saknas ofta på det lokala apotekets lager….och sånt byter man inte ut hur som helst. Det har med exakta mätningar av insulin/sockerhalt i blodet att göra och då är det jätteviktigt att inte ett preparat byts ut mot ett annat, plötsligt.

På apoteken svarar man undvikande på frågor och patienterna får ofta ersättningspreparat. . Inget nytt sen avregleringen av apoteksnäringen, alltså. Det gäller givetvis inte bara cancermediciner – det vet alla som försökt få ut föreskrivna preparat på ….eh….allt vad det nu heter: från Apoteket, Skåneapoteken till Kronans Droghandel.

Men äntligen (efter flera år) tycks Läkemedelsverket, kontrollorganet över såna business, ha vaknat!  Lite, i alla fall. Aftonbladet ‘avslöjar’ idag (4/2-13) det som så många redan visste. Nu visar det sej att en av de stora vinnarna på de sjukas bekostnad, en av skräddarna bakom ful-affärerna, heter Sverker Littorin (f.d KD-politiker). Känns namnet igen??? Det finns många fler fula fiskar i den här härvan och nu har polisen (äntligen!) gjort ‘razzior’ bland skåneapoteken och funnit en olaglig marknad. Som alltså gör att vi inte får den medicin vi ska ha när vi blir sjuka.

Man kan fråga sej hur många människoliv som släckts p.g.a detta, sen den heliga avregleringen inträdde. Och vad som kommer hända med de skyldiga. Jag tror inte ett dugg kommer hända dem, det är skillnad på skurk och skurk i Sverige. Det blåses upp ett tag, någon avgår med superavgångsvederlag – sen faller allt i glömska. Som vanligt, alltså…

Det är så många turer och fulheter bakom läkemedelsbranschen, så mycket pengar involverade, att det skulle ta evigheter att beskriva eländet. Men läs själv artikeln på sidan 18 i dagens AB 4/2-13. Om nu historien är ny för dej. Själv har jag följt skurkarna under flera år, men på högre nivå. Har dessutom skrivit om dem flera gånger tidigare.

Om du inte redan har märkt det faktum att den medicin du egentligen ska ha aldrig finns tillgänglig på Apoteket/Kronans Droghandel – eller vad nu det avknoppningsbolag heter, som handhar så viktiga saker som dina livsviktiga mediciner. Preparat som förr varit självklart att vi fick tag i  när vi kom från doktorn med receptet i handen. Men som inte alls är självklart längre.

Lite fakta  ur AB:s pappersbilaga idag:

* Till skillnad mot att driva apotek (som kräver en massa tillstånd, men med regler som tyvärr inte alls är svåra att kringgå, trots att det handlar om vår hälsa)  så krävs, av någon outgrundlig anledning, inte tillstånd på lämplighet att driva  partihandel. Inte ens ekonomisk sådan.  Det har bestämts av EU. Så man kan alltså bedriva sådan utan att någon lägger näsan i blöt.

* Svårt skuldsatta delägare i ett sånt bolag kan Läkemedelsverket, med vår mesiga lagstiftning, inte göra något åt….och får heller inte uttrycka synpunkter på detsamma…. (eh? Varför inte?)

* Våra betydligt billigare läkemedel i Sverige är detta tack vare statliga subventioner (som det tack och lov finns kvar lite av, men det är knappast Alliansens förtjänst att detta finns!)  och detta faktum  är den stora inkomstkällan för mindre nogräknade typer, som inte ens drar sej för att sno just de bästa  cancermedicinerna från de sjuka, för att sälja dessa till högstbjudande på EU-marknaden (!!!)

* Chefsinspektör Tord Gråberg på Läkemedelsverket pratar om ‘parallellimport’, dvs  att man importerar andra läkemedel, som ska vara likvärdiga. Men detta stämmer inte med verkligheten.  Det är bara  jidder för att försöka ta bort fokus från problemet. Eftersom de bästa medicinerna säljs vidare av såna som t.ex Sverker Littorin & Co, så måste alltså vanliga svenskar hålla till godo med ‘parallellimporterat’ skit. Det finns massor med exempel på just sån medicin, som man påstår är ‘likvärdig’, men det är den inte alls!  För att ta ett par exempel:

Alvedon mot Paracetamol, Imovane byts ut mot Zoplikon. Många insulinsorter ‘finns inte’ på apoteken, som erbjuder andra sorter, men som är sämre. Förödande för patienterna, givetvis. Inte minst för de äldre, som ständigt måste byta  preparat och tappar bort sej i läkemedelsdjungeln. Ofta med läkemedelsförgiftning som följd – för att de tar BÅDA preparaten, då de ställt in sej under många år på ett särskilt märke.

Läkemedelsförgiftning är mycket vanligt bland just äldre!

* Tord GRåberg menar att parallellimport är ‘helt i sin ordning’ Han måste väl för guds skull mena att det  enligt svensk allianslag är tillåtet….och dessutom påstår han att detta ‘fenomen’ är nytt (!!) Citat: ” ja, det är ok under förutsättning att att den aktör som vill parallellexportera  köper sin produkt från en annan tillverkare eller parihandlare”. (Slut citat)

————-

Ska vi ha såna här idioter som Sverker Littorin och andra i härvan  på ledande, viktiga poster i samhället är det inte konstigt att det sakta men säkert går åt helvete på de flesta fronter här i landet. Eller i hela Europa, där de kapitalstinna endast har ett enda mål för ögonen: Att bli ÄNNU MER kapitalstinna, att klia rygg på likasinnade och totalt skita i hur det går för vanligt folk.

Såna personer som Tord Gåber och de som sitter över honom i hierarkierna är de mest förödande typerna för vårt samhälle. Vad det än gäller. De som inte tar ansvar. De som inte ryter ifrån. De som tycker det är så enkelt att dra för gardinerna och inte se något. Inte har samvete eller civilkurage. De som bara är intresserade av att vara småpåvar och tjäna storkovan – ha en bra lön. De som håller tyst om missförhållanden. De är de farligaste personerna. Medlöparna till kapitalets ursinniga jakt på mer och mer vinster. För det får de en klapp på huvudet emellanåt, men är helt i händerna på överheten. Utan att förstå det själva.

—————————

Särskilt svårt är det alltså för de sjuka som i det här fallet inte har den ekonomiska möjligheten att köpa upp sin medicin för dyra pengar och har möjligheterna att genom kontakter få tag i rätt sort. Innan dessa försvinner  ur landet. Utom räckhåll.

————

Att det har blivit så här, och att det bara blir värre och värre, förvånar mej inte ett dugg.  Men det är sorgligt att det är så många medborgare som inte märker det. Eller bryr sej.

Läs i samma ämne hos SKVITT : http://skvitts.wordpress.com/2013/02/04/i-avregleringens-spar/

5 svar till “Den Grisiga Läkemedelsmaffian – Och Den Mesiga Lagstiftningen Mot Dessa Emotionsstörda Roffare // Kao

  1. Ping: I avregleringens spår « skvitts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s