Orättvist, eller vad? Ska Missbrukare Gå Före I alla Köer // Kao

Det kan verka ytterst orättvist mot de icke-kriminella,  när det är på det viset. Helt klart är det så.

Jag vill naturligtvis att ALLA ska få både en första, andra och tredje  chans  för en  (ny)start i livet.

Ofta kraschar dock det svenska systemet av olika anledningar i dessa frågor efter en viss  prövotid för de inblandade. Vi vill ju gärna hjälpa de svagaste. Bra. Men samhället ställer ju  mycket högre  krav  på s.k vanligt folk. Om inte mer!  Är det rätt? På så vis skapar man ju motsättningar mot de som i samhällsstegen finns under oss’. .Men ska rådande socialpolitiska/socialekonomiska beslut  ske på bekostnad av och de som inte är med rasismens och SD:s framgångar! Som uppstår i såna här situationer, precis  som det alltid gjort i historien.  För just så här skapar man ju motsättningar mellan olika samhällsklasser, eftersom det  tydligen är enklare nu att slicka uppåt och sparka nedåt. Vi ska inte inbilla oss att det inte är politiskt uträknat….

Orättvist är det givetvis en spark i baken  på  dem som är ‘rena och vita’..( ”Fria från skuld:D? )

I min stad går många missbrukare och psykiskt sjuka före alla andra i alla sociala- och bostads köer, där övriga  köat 25-30 år för lägenhet och aktivt sökt jobb , som det gamla jobbetb de oftast blivit av med ofta pga nedskärningar på arbetsplatserna. Och dessa ser sej omsprungna av dem som inte förtjänat detta, enligt sin egen åsikt. Inte konstigt att många blir SD.:are, om man nu ser detta ur ett underdog-perspektiv.

Men just såhär skapar man  ett samhällsklimat där de som hela livet har kämpat för sin rätt, sin sak, att bli motståndare till solidaritetstanken och rösta på t.ex SD. Därmed också en kamp mellan fattig och urfattig – i.st.f att alla förbigångna sparkar uppåt. Och detta är naturligtvis ett medvetet drag från både moderater och socialdemokrater för att driva politiken ÄNNU längre åt höger och ställa – men även pga rädsla för planekonomi och kommunism…..

….och såhär skapar politiker i alla läger också en gryende rörelse av högerextrema åsikter som i förlängningen blir ULTRAHÖGER. Som så ofta förr, alltså.

. Medvetna lögner från politikerna, för att försöka få in oss alla på ett sidospår som inte leder någonstans. annat än till mer slantar i Mammons börs – på bekostnad av dem som jobbar och sliter. Till förmån för de som redan har allt, ekonomiskt och fysiskt.

Dessa ekonomiska krumbukter är tydligen helt ok för oss, och jag kan inte begripa hur så många medborgare i Sverige inte kan se igenom detta blufffiltter . Det är ju detta  vi får inpumpat i våra hjärnor och i vårt medvetande just nu, att vi ska kasta  missunnsamma sidoblickar på de som försöker ta ej tillbaks till livet, känna oss överkörda av t.ex invandrare och missbrukare och glömma vad det EGENTLIGEN handlar om; solidaritet med de mest utsatta!.

Politikerna vill ju helst se invandrare, arbetslösa och sjuka som samhällsproblem, och det har de ju gjort i evigheter : att vi inte  kan se maktens spel med  våra fysiska kroppar men framförallt av våra själar. I  våra hjärnor och i våra hjärtan.

Och så vidare.

9 svar till “Orättvist, eller vad? Ska Missbrukare Gå Före I alla Köer // Kao

 1. Ja. Tyvärr är det ofta så.

  Gamla bekanta jag pratar med kastar gärna ur sej åsikter, utan att ens ha satt sej in i bakomliggande orsaker för sina beslut i olika frågor.

  Kram
  Kaoi

   • Det ska handla om behov oavsett om man är missbrukare eller ej. och är man missbrukare kommer man aldrig att lyckas att bli ren utan ett tak över huvudet. Sen hjälper det sällan att bli fri missbruket bara för att man har lägenhet, men har man ingen stans att bo lär det vara helt kört att resa sig.

    Kram!
    /Skvitt

   • Alla behöver väl tak över huvudet, men jag förstår din ståndpunkt. Soc har ju flera försökslägenheter och det är jättebra. Efter några skötsamma år får hyresgästen kontrakt. Tur det finns NÅGRA hyresvärdar med lite socialt samvete…

    När jag var ung fanns det flera olika baracksystem, helt ok fungerande för en som var bostadslös. Soc-jouren svepte förbi om det var bråk. Annars skötte sej de här personerna. Nu finns inte barackerna kvar och de hemlösa har ökat i antal.

    Efter en tid fick de som skötte sej en vanlig lägenhet.

    Det kan heller inte vara meningen att vildsinta, stökiga personer ska skrämma skiten ur andra hyresgäster, vars skötsamma barn kanske inte får nån bostad alls.

    DET BÖR BYGGAS MASSOR AV NYA BILLIGA HYRESLÄGENHETER TILL UNGDOMAR OCH STUDENTER! Även till missbrukare, givetvis.

    Vore jag politiker skulle jag driva just den frågan stenhårt.

    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s