Vår Ekonomiska Och Därmed Sociala Undergång – Se Filmen // Kao

Vi vanliga människor kommer krossas totalt av superkapitalismen. Bankerna är ulvarna, vi är fåren. Se hur vi alla blir lurade av omättliga pengajägare och hur hela systemet  kommer krascha inom en snar framtid.

Notera att de forskande ekonomer som förutsett det stora raset själva är kapitalister…

Varför finns det krig? Varför finns det svält? Varför finns det ‘dåliga tider’? Det är knappast något som uppstår av sej självt. Kriser är skapade av människor som berikar sej själva utan minsta hänsyn till resten av befolkningen (som är ca 95%).

Se filmen och du förstår varför – om du inte  förstått sammanhangen innan.

Girighet och maktbegär krossar oss, likt det gjort i alla tider.  Men även våra egna begär (som proppas i oss från media) som hotar familjens överlevnad och vår egen moral. De  riktiga bankrånarna är bankerna själva och finansmarknaden, som dessa är utformade och dessutom är tillåtna enligt lag. Det är inte politiker som styr länder, inte folkdemokratin . Den klassiska bankrånarren som kutar in på banken och roffar åt sej pengar är  skrattretande i jämförelse.

”Hur fungerar egentligen vårt samhällssystem? Bankerna tjänar stora pengar samtidigt som vanliga människor lever på lånade medel. Vi möter tänkare som ger oss sin bild av världsekonomin och människans situation i vårt globala samhälle. Många som kommer till tals är övertygade kapitalister som kritiserar kapitalismen. Hur kan lösningar inför framtiden se ut?”

http://urplay.se/Produkter/170919-Varlden-Systemfel-som-hotar-varlden

4 svar till “Vår Ekonomiska Och Därmed Sociala Undergång – Se Filmen // Kao

 1. Delade på FB.

  Jag har inte sett filmen än. Jag uttalar mig alltså inte om den. Men i och med att DU har tipsat om den borgar det för att den är sevärd och budskapet i stort sett bra, riktigt och kanske rent av helt korrekt (du vet; jag är ju synnerligen kritisk, har MITT tänk och säkert en och annan invändning, men i stort är det nog riktigt).
  När jag har tid ska jag se den.

  Kapitalismen har alltid haft sina kriser. De är inbyggda i systemet. De är ständigt återkommande och de kommer en dag att störta kapitalismen i graven. Det är väl det som filmen vill visa, eller?

  Marx beskriver ju klart och tydligt vilka samhällskrafterna är, hur de verkar och hur de driver samhällsutvecklingen framåt och detta gäller ännu. Om så inte vore så hade ju borgerskapet inte varit sent med att påvisa att Marx hade fel.
  Men det enda borgerskapet lyckats med är att skapa lögner om marxismen, hölja den i dimridåer och förvanska den till oigenkännlighet. Jag minns skolans lärobok som presenterade marxismen som en LIVSÅSKÅDNING!
  Därmed hamnade den bland religionerna! !!! !!! !!! Naturligtvis var det inget missöde! Det var helt klart genomtänkt. Vi skulle inte för ett ögonblick få veta att det handlade om ekonomisk filosofi! Läromedlet ville inbilla oss att marxismen var en fråga om tro, tro och inget annat än ren tro, jämställd med andra trosinriktningar såsom kristendom, islam, judendom, hinduism och buddism! !!! !!! !!!

  De som inte har läst Marx tror genom borgerskapets beskrivning av Marx idéer att han tyckte, trodde och skapade ett Utopia. Inget kan vara mera fel!
  Marx tog sig an ekonomi, historia och samhällsutveckling på ett vetenskapligt sätt och formade en teori som står sig än i dag. Något Utopia skapade han aldrig. Det kommunistiska samhället överlät han till framtiden att skapa, växa fram och forma!

  Kram!
  /Skvitt

 2. Tack för din utförliga kommentar. Håller med dej.

  Men i denna film (ca 80 minuter) är det KAPITALISTER som själva slår hål på det rådande systemet. Det är väldigt intressant.Du kommer gilla den med utgångspunkten att det just är f.d, eller kanske fortfarande – svin – som nu kommer till tals. De har ändrat ståndpunkt, men kanske inte just till den nivå VI skulle vilja.

  Men filmen är mycket sevärd. Den bekräftar mycket av det vi redan vet. Så ge dej tid att se den.

  Kram
  Kao

  • Gör det. Den är väldigt bra – utifrån det faktum att de som talar själva är kapitalister – missnöjda med systemet. Det får en att se att även motståndaren tycker som vi.

   Kram
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s