Hälsovådliga Produkter Säljs Till Oss På Mammons Altare // Kao

Det är märkligt att hälsovådliga produkter alls får säljas – men vi vet ju hur stark livsmedelsmaffian är och politikerna har inte ett dugg att säga till om när det gäller vår mat. De bara tror det, vill göra sken av att de har något att säga till om. Som t.ex plastkulor i margarin och lättprodukter. Samt allt som är besprutat och genmanipulerat. Som så mycket annat är det  Det Heliga Kapitalet som styr. Allt.  Och i alla branscher.

Vi får oss till livs att det är den lika heliga Valfriheten som styr, men det är naturligtvis bara nys!  Vem väljer aktivt att äta skadlig mat? Vem orkar stå och läsa om diverse E-produkter och annat med minimala bokstäver på förpackningarna i affären?  Det skulle ta evigheter och ge upphov till många frågor att avkräva svar av personalen för var och varannan vara man köper. Vad betyder egentligen det som står på paketet och kan man vara säker på att det stämmer? Nyligen har vi ju dessutom fått oss till livs att det som står på matförpackningen heller inte alltid stämmer. 

Och visst är det typiskt att ohälsosam mat är den billigaste? Så när experterna frågar sej varför de fattigaste också är fetast, så vet de ju redan svaret och har vetat det i 40 år.

Lika puckad är tobaksdebatten: nu ska man inte ens få röka utomhus! Man försvårar och inskränker rökarnas liv –  i.st.f att i så fall förbjuda tobaken helt. Eftersom det är skadligt! . ”Köp våra varor men använd dem inte”, är budskapet.

För även tobaksmaffian har ett alltför stort inflytande i både den nationella och internationella ekonomin. Makten är oerhört stark.

SVANTE meddelar följande från Östersundsposten, MYCKET intressant: http://op.se/lanet/1.5685535-sa-blir-du-lurad-i-mataffaren

Läs mer om mat hos Hemimamma: http://hemimammashetsiga.wordpress.com/2013/03/14/hemimammas-kamp-klassklyftor-ar-fett-fel/#comment-27296

15 svar till “Hälsovådliga Produkter Säljs Till Oss På Mammons Altare // Kao

  • …det är så grisigt beteende att jag saknar ord! Bluff och båg alltihop – med ”valfrihetsalliansens” goda minne. Allt för företagen och företagandet. Sen spelar det tydligen ingen roll att vi alla andra blir grundlurade.
   En gång i tiden fanns det VDN-märkning på prylar (kanske också på mat, minns ej, i.a.f var den ordentligt kontrollerad).

   Nu tycks allt gå ut på att lura konsumenterna för att tjäna storkovan. Jag äter mycket hellre grå mat – bara jag vet att den är äkta.

   • Nu tror jag inte att alliansen är skyldig till hela fusket, när jag gick i 7:e klass skulle vi ha praktik 14 dagar varje termin. Jag ville praktisera på en bilverkstad, men det var så många som ville det att jag fick, praktisera som elektriker första terminen. Där fick jag första veckan sitta och göra skarvsladdar på lagret. Andra veckan fick jag sitta i ett gårdshus på Dalagatan, och göra skavsladdar. Den andra praktikplatsen var hos en charkuterifabrik på Hornsgatan, och där fick jag, och en annan praktikant sitta och rensa grisöron från skållningsrester i 14 dagar. Grisöronen maldes sedan ner tillsammans med resten av råvarorna till Falukorv. Numera tror jag inte att man använder grisöron till korv, då man får ut ett skyhögt pris på att torka dessa till hundgodis. Såg idag i butiken en för mig ny hundgodis pryl, torkad grisknorr.
    Svante

   • Förvånar mej inte ett dugg att det är (bl.a) grisöron i falukorv. Själva grisöronen har jag inget emot att äta, men jag vill gärna VETA vad korven innehåller.
    ——–
    När jag var PRAO-elev första gången fick jag sortera papper från 07.00 till 17.00 varenda arbetsdag i 14 dagar. Nästa gång fick jag skura toaletter på ett sjukhus. Jag grät mej igenom de här vidriga passen. Vad man lär sej av det är att sortera just papper och skura toaletter, men vad säger det om arbetslivet för en PRAO-elev?

    Kao

   • Jag är rädd för att vi nog inte skulle viljs veta vad som finns i korven. Äta måste vi, men att veta vad vi måste stoppa i oss tror jag vi måste glömma om vi inte ska behöva svälta till döds.

 1. @ SVANTE:
  ………så vad kan vi då äta – om vi inte vill svälta oss till döds? Inte heller kan man köpa kött och grödor direkt från bonden, för hur kan vi veta vad han besprutat med? Vad han petat i korna för medikamenter? Eller vad som finns i hönsfodret?

  ”Äta bör man, annars dör man. Äter gör man, ändå dör man”.
  😉

 2. Kemikalieindustrin lanserar nya kemikalier i rasande takt. Myndigheterna världen över hinner aldrig hålla jämna steg med att testa dem. Det är ju för djävligt att det får vara på det viset.

  Det borde vara så att FN såg till att inget släpptes ut på marknaden (inte i något land över huvud taget) innan det var testat. Men som det nu är blir vi alla försökskaniner. hela planeten är en enda stor försökskanin.

  När en skada väl är skedd så nekar tillverkaren och skyller på annat. När det inte längre går och förbud ska införas så drar tillverkaren det i domstol i åratal. Och när de väl till slut tvingas upphöra med produktionen så letar de upp ett land där de kan fortsätta sin tillverkning och giftet kommer ut även i länder där det är förbjudet. Givetvis håller de käft om att kemikalien finns i produkten.

  Kapitalismen dödar! Det har jag sagt förut.
  Kapitalismen föddes i blod och den lever av blod. Och den beskyller kommunismen för att döda! Och jag ser en likhet: allt det vidriga som kapitalismen står för har den alltid beskyllt kommunismen för att leva upp till liksom psykopaten som alltid beskyller andra för allt den själv står för!

  Men det är inget konstigt alls. Lever man på andra och av andra så måste det döljas med alla medel.
  Och förgiftar man till och med spädbarns-maten så måste det ju förtigas hellre än ändras.
  Och har man inga samvetsförebråelser för att förgifta barnmat så har man det inte heller när det gäller vuxenmat, grödorna och djuren i köttindustrin. Då bryr man sig inte om att man förgiftar skogar, sjöar, floder och hav. Då förnekar man den globala uppvärmningen eller påstår att den bara är bra för då växer det bättre och vi får maten att räcka till en växande befolkning. Då drar man sig inte för vilka lögner som helst.

  Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst på detta tema, men det får räcka med detta.

  Kram!
  /Skvitt

  • Mat för en växande befolkning??? Vilket nys! Det de gör gör de ju bara för att själva få allt större vinster och offrar därför vanligt folk på Mammons altare. Jag har svårt att förstå tankegångarna när man driver såna företag, men du har nog rätt; de flesta på avgörande beslutande poster tycks ha empatistörningar i olika grad. Kanske blir man så av mycket pengar. För vi vet ju att mycket vill ha mer. Sen vill man ha makt och makt korrumperar.

   Den som tror att vi i Sverige är förskonade från korrumption är naiv.

   Det är svårt att få tag i ofarlig mat, kläder och byggmaterial. För att ta några exempel.

   Kram
   Kao

  • Läs om de fattiga bomullsplockarna i Indien, som får parkinson-liknande problem av bomullsplockning. De drar sen med sej skiten hem och smittar sin familj – och även sina ofödda barn. För det finns inte vatten nog att tvätta av sej skiten i.

   Allt för Det Heliga Kapitalets vinster(!) Dessa arbetare får inte en spänn när de blir svårt sjuka, men har inget annat val än att jobba med det tills de faller ihop. Hela Indien är smockfullt av gifter.

   Kram
   Kao

   • Det är i sådana länder kapitalet kan ta ut svängarna rejält och verkligen avslöja sitt rätta ansikte.
    Kram!
    /Skvitt

 3. @ SKVITT.
  Det är ju bl.a därför Indien har kommit så ‘långt’ i ‘utvecklingen’ – det går ut efter de fattigastes hälsa och härmar västerländsk stil, men med noll jobbpolitik. Som vanligt, alltså.

  Dessutom är vi själva på väg mot samma skit som de upplever där nu. Snart är en arbetare inte värd ett vitten, när de (vi) blir sjuka av jobbet. Kasta bort, bara.

  (Stackars våra barn och barnbarn).

  Kram
  Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s