Krav På Att Jobba Längre Än Till 65, Samtidigt Arbetslöshet // Kao

Jag fattar inte hur folket ska arbeta högre upp i åldrarna samtidigt som ungdomsarbetslösheten är jättehög och det inte finns några jobb! Det går ju inte ihop! Det är typiskt allianstänkande. Jag kan förstå problemet, men lösningen är fel som den är idag – det är inte ens en lösning: det är utopier, icke verklighetsförankrade.

Ska de pigga pensionärerna jobba vidare ska en ungdom ha den äldre som mentor,under den senares sista arbetsår. Men den unga ska ha ordentlig lön under tiden.

Sen måste man få fart på byggandet av små hyresrätter, så de unga har någonstans att bo. De ska inte behöva vara ‘mambos’ tills de är 30-40 år.  Hyrorna måste vara rimliga. En ung person som flyttar hemifrån skulle bli själaglad för 25 kvm med kokvrå och dusch.

Det finns vissa jobb, men det är tjänster som kräver mycket höga utbildningar. Det är väl ok att plugga vidare efter gymnasiet om man har päron som kan ställa upp och betala…Men vanliga ungdomar måste ta höga studielån och ändå leva på ris och lök…..det gör de flesta som studerar på högskola. Men man kanske behöver landa och jobba några  år efter gymnasiet, innan man ger sej in på högre studier. Dssutom kan man behöva känna sej för vad man vill ”bli”.

Jag är jättegammal och vet fortfarande inte vad jag vill bli  när jag blir stor 🙂

16 svar till “Krav På Att Jobba Längre Än Till 65, Samtidigt Arbetslöshet // Kao

 1. Visst skulle det vara idealiskt om äldre som vill jobba längre fick göra det, samtidigt som de unga kommer in pà arbetsmarknaden. Men det fàr ju vänta tills det blir möjligt i verkligheten, en som har passerat de femtio och blir arbetslös har ju knappast chans till att finna ett nytt arbete, sà ser ju verkligheten ut.

  Men en politiker idag behöver ju inte oroa sig, det är ju bara att sprida sin galimatias…

  Örnkram

 2. Ju fler som tvingas stå till arbetsmarknadens förfogande, dess större blir arbetslösheten och konkurrensen om jobben som finns. Därmed blir arbetarklassen benägen att sälja sin arbetskraft till underpris. Det är så det är tänkt.
  Svårare än så är det inte.

  Kram!
  /Skvitt

  • De vet nog vad de gör, Alliansen. Men rent mänskligt är jag tyvärr benägen att tro att de ständigt gör sina felsatsningar av vårt gemensamma kapital för att trycka ner arbetarklassen ytterligare. Kan inte se det på något annat sätt.

   Kram
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s