Varför Är Folk Så Feta Í USA ? Eländet Sprider Sej I Hela Världen – Och RUT! // Kao

http://www.youtube.com/watch?v=Hmm5Y6n4INk

Man vet precis vad som gör folk feta och sjuka. Ändå tillåter man att detta griseri  översväller vårt samhälle. = MC-Donaldsmat och liknande. Var finns Folkhälsoinstitutet? Man får tydligen äta vad som helst, röka vad som helst. Dricka vad som helst. Även om det är hälsovådligt. Men v ad skulle hända om vi tog bort allt hälsovådligt, som drar in mängder med skattepengar varje år???

Det är dock en avgörande skillnad mellan att vara mullig och extremt fet och det får man inte bortse från. Även om modeindustrin enbart hyllar de anorektiska! För dem finns bara antingen/eller. Som jag ser det.  Det s.k BMI är en ytterligare plåga för dem med dålig självkänsla.

Mest är det barn till lågavlönade som äter denna s.k mat jag nämner. Inte konstigt egentligen: Det är billigt och föräldern/föräldrarna slipper laga mat hemma efter  en  fysiskt och ofta psyiskt  jobbig dag. Ofta med de besuttnas föräldrar på äldreboenden. Vad är det här för samhällsordning???DE KAN JU INTE KÖPA S.K FÄRDIGA MATKASSAR. DEssa är för dyra för fattiga personer. Men sånt bekymrar inte Alliansen – man kör på som om alla hade samma möjligheter – samma ekonomi. Det är naturligvis inte sant!  En person med taskig ekonomi har inte ens tid att fundera på ett annat sätt att leva, eftersom all tid går åt till att skaffa pengar för att överleva dag från dag.

Men sånt fattar inte Alliansen – eller: De vill inte fatta, för de har räknat med detta och tycker det är helt ok att en klass tjänar en annan. Vinnare och förlorare.

OCH: Den som bäst behöver Rut-avdrag är just de som utför dessa tjänster!!!

”Jag bäddar dina 4 sängar,(men jag ska också bädda mina egna – mina barns och min  och min mans”.). Sånt tär mycket hårt på kroppen! Men vem  orkar tänka så långt? Människokroppen skadas av sånt arbete som RUTORNA tvingas utföra. Ofta under förnedrande former. Utan att bli utsliten i förtid? – och sen hamna i den  berömda A-kassan eller FAS 3 till slut? Ingen alliansanhängare skulle orka med den typen av jobb, helt klart…man tycker bara att andra ska utföra detta. Bara det gynnar en själv… ens ego. Sån är ju tidsandan.

Kan inte fatta rent mänskligt varför  vissa ska tjäna andra på det här sättet. Även om det skapar en del s.k jobb. Ska vissa tjäna andra för att de senare ska kunna göra s.k karriär? När ska Rutorna få en chans att göra just karriär? Naturligtvis är detta inte Alliansens avsikt. De fattiga ska veta sin plats i ett allianssamhälle och vara så tacksamma för de smulor de  får. Och  de ska stanna där – och dessutom få höra att de är ‘tärande’ när de söker t.ex bostadsbidrag för att klara hyran med sina usla löner.

Men att miljarder går till jordbruksbidrag till grevar och baroner  är det ingen som protesterar mot. Varför?

På detta  sätt hålls de minst besuttnas barn där Alliansen tycker de ska hålla  sej – och de  fattigaste att inte försöka klättra uppåt… den 1/3 av befolkningen som tvingas serva de övriga får aldrig en chans att komma ‘upp’. Det är också därför skolan är så usel som den är. Vissa ska tydligen veta sin plats.

Förstatliga skolan och ta bort RUT! Dessa personer behövs på andra platser i samhället, men med riktig lön. Man ska återställa de tjänster man dragit in för att vissa ska tjäna pengar på andras välmående.

Att inte den välmående  medelklassen kan  se detta, innan de själva hamnar i botten, är märkligt. Eller så struntar de i detta tills de själva hamnar i sjukdom eller arbetslöshet.

Alliansen måste bort!

14 svar till “Varför Är Folk Så Feta Í USA ? Eländet Sprider Sej I Hela Världen – Och RUT! // Kao

 1. Jag är väldigt kluven inför RUT. Förstår din tankegång och håller delvis med. Men samtidigt ser jag hur de städerskor som tidigare jobbade svart nu får lön och pension och sjukpenning. Och jag kan också se att de barnfamiljer som har råd med städhjälp och matkassar får mer tid för sina barn, samtidigt som även kvinnan kan satsa på en karriär. Men visst det slår inte jämt.

  • Det är arbetstiden som borde förkortas, så folk hinner med sina barn. Anser jag.

   Visst har RUT inneburit en del jobb, men att ständigt bädda, städa, handla och laga mat åt flera andra hushåll än sitt eget måste slita oerhört på kroppen. Det är just dessa kvinnor som drabbas av arbetsskador, blir långtidssjukskrivna och slutligen hamnar i Fas3, då de inte kommer orka jobba tills de är 65.

  • Kul. Länge sen jag hörde, men minns fortfarande låttexten. Det är ju så det blir på gamla dar – långtidsminnet är bra, men med korttidsminnet är det värre.

   Har du skaffat en ny hund?

   Kao

 2. Denna var det jag ville skicka, men den förra är inte fy skam den heller. Hoppas att det fungerar denna gång.
  Svante

  • Samtidigt är det ett klassproblem med fetma. De flesta feta är ju mest låginkomsttagare. I USA som i Sverige. Även i andra, särskilt i- länder. Så fort jag ser ett tv-program från USA, vilket som helst, så visar det på samma sak.

   Överdriven fetma är en klassfråga!

   Att vara en aning rund är däremot bara sunt. Alla behöver verkligen inte vara smala. Jag talar om extremfall.
   Kram//Kao

  • Tack för det.
   Såg att hon är aktuell i något sammanhang just nu, men minns inte vilket….kan det varit nåt med nån filmgala, tro?
   Hennes röst är speciell, men jag önskar hon fick sjunga bättre låtar…även om hennes mest kända är bra. Hon skriver ju även musik själv.

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s