Idag kollade jag mitt kylskåp – massor med olika grönsaker som vanligt. Men också några lammfärsbiffar från igår. Och kokta potatisar. Samt broccoli. Kanske är det inte ovanligt, men så här gjorde jag idag:
(C:a 2-3 portioner)
* 5 kokta potatisar
* 3 stekta lammfärsbiffar från igår.
* Broccoli
* Lite smör(eller margarin)
* Svartpeppar, salt, ev. lite örtsalt
* Mellangrädde
* Ev. lite ostskivor
UGN: 225 Grader ca 15 minuter
—————–
* Satte på ugnen
*Smorde en eldfast form med lite smör
* Skivade 4-5 kokta potatisar och lade hälften i botten
* Kokade broccolin i buketter ca 3 minuter, la dem ovanpå potatisen med lite örtsalt på (behövs inte om man inte har)
* smulade ner de förstekta lammfärsbiffarna från igår (går lika bra med t.ex strimlad kycklingrester eller annat från dagen innan)
* Lade på ytterligare ett lager skivad kokt potatis och kryddade lite till med salt, örtsalt och svartpeppar
* Hällde ca 2 dl.mellangrädde ovanpå allt och sen lade jag på några skivor vanlig ost
————–
Efter 15-20 minuter i ungnen var det perfekt och blev en härlig måltid. Supergott! (För mej som äter ensam räcker det t.o.m till middag i morgon)
🙂
Ping: Kao bjuder på ett recept | skvitts
Visst är det så. ”Man tager vad man haver”.