Egypten Och Demokratin // Kao

Jag upprepar vad jag tidigare skrivit :

Jag fattar inte hur man tror att vår s.k västerländska demokrati ska fungera i länder, där sånt aldrig funnits.

Vi har haft 100 år på oss att utveckla demokrati, med blandat resultat.  Inte de!

T.ex de i Egypten har därmed aldrig haft en en ärlig chans att uppnå detta. Alla vill ju bestämma och börjar genast med att trycka ner de man inte vill ska få vara med och göra det.

Länder som är förtryckta av religiösa  och  kulturella orsaker,  som anser det nämnda vara det viktigaste i livet, kommer  aldrig någonsin få uppleva sann demokrati.

Vad nu det är… och då går det åt skogen. Har nutidshistorien visat,

Det är bara pinsamt att se på TV hur man  på Nyheterna hur man försöker kringgå problemet och skylla på vad fan som helst, Utom det som det i grunden handlar om.

——————

Om inte ens vi själva här i Sverige kan hålla de demokratiska traditionerna levande – att vi låter dem urholkas utan att vi tar strid – hur ska vi då kunna  begära att andra ska klara att skapa en demokrati. Det är ju löjligt att se hur politikerna hazzlar med oss. Det kryper i mej att man inte kan tala ur skägget!

De s.k nyheter vi får oss till livs i tv och radio är ett rent hån mot medborgarna. Bara en massa ‘tityatatements’, inget viktigt för oss, egentligen . Bara dimridåer där vi utnyttjas till yttersta gränsen av storkapitalet. Men vi tvingas in i vissa fållor  där vi måste finna oss i att vara. Inte ha andra funderingar, åsikter. Att ha andra lösningar kallas rasism eller vad det nu kan vara.

Vi närmar oss ”1984” alltmer. Eller … vi är ju redan där.

(Ja, nämn annars det  land som efter ”revolutionen” i Nordafrika där fo.lk fått det bättre än innan -och där ingen folkgrupp förföljs för att de ‘inte passar in’.)

I både Egypten Irak och flera andra länder i regionen har minoriteter nu fått det betydligt sämre än innan väst lade sej i och försökte pracka på folk västerländsk  s.k demokrati.

Annonser

Ett svar till “Egypten Och Demokratin // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s