Diktatur Och Demokrati // Kao

Så fort USA lägger sej i andra länders angelägenheter bombas dessa länder tillbaks till stenåldersnivå och 100.000-tals döda civila  bakvattnet. Och 10 gånger fler flyktingar till grannländerna. Människor får hela sin tillvaro krossad. Det har historien visa oss. Ändå verkar fortfarande väst och FN anse att man måste göra interventioner i länder där de inte har att göra. Det är sjukt att man inte kan se tillbaks och förstå att det aldrig har fungerat med krig! Annat än att det är förödande och ett förtryck.

Assad, Syriens diktator, är säkert ett svin. Liksom Saddam Hussein och flera andra envåldshärskare i regionen var innan. Rättssäkerheten var minimal, precis som det alltid är i denna del av världen. Men de utvecklade sina länder till samma nivå som vi har. Fast det ligger andra krafter bakom, som alltid. DE vill HA något!

Så fort USA och andra Nato-länder, men FN:s goda minne, går in och ska ”hjälpa” så blir det kaos. Anledningen är att väst vill ha något i gengäld – oftast kontroll över naturtillgångar och en väst-lyd-regim. Nykolonialism, skulle jag villa kalla det. De struntar helt i människorna i landet. Det är bara ett cyniskt spel för att ha kontroll.

Och alla stamkrig blossar upp igen. Se bara i Egypten hur tidigare återhållna krafter släppts lös. T.ex: förr levde kristna kopter och muslimer sida vid sida. Nu bränns kopternas helgedomar av de forna vännerna.  Alla verkar tro att alla kan bestämma i en demokrati, utan hänsyn till andra grupper i landet. Det blir kaos.

Vad man inte har tagit med i beräkningen (eller  också har man det, men struntar i följderna för befolkningen) är att länder som aldrig upplevt demokrati inte kan bli demokratier över en natt. Se bara på vår egen kamp i Sverige för demokratin. Det tog 100 år!

Samtidigt faller vår egen demokrati samman med tafsande på våra grundlagar och förakt från våra politiker gentemot de som inte ‘håller måttet’ och inte är driftiga nog för  att ta för sej av det sociala och politiska smörgåsbordet.

Annonser

3 svar till “Diktatur Och Demokrati // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s