Åttaårig Brud Dog På Bröllopsnatten // Kao

Tidningen Metros Karolina Skoglund skriver följande i onsdagens tidning:

”En 8-årig flicka som nyligen giftes bort med en 40-årig man i Jemen, dog av inre skador som följd av ett sexuellt trauma…..Det är inte ovanligt att barn lovas bort i den åldern, men de gifter sej oftast inte förrän de är ca 13-15 år .

I Februari 2009 antogs en lag i Jemen att flickor inte fick gifta sej förrän de var 17 år, men den lagen upphävdes senare av konservativa lagstiftare som ansåg lagen vara icke-muslimsk… men på landsbygden  bryr man sej inte om detta och registrerar aldrig äktenskapen formellt…”

————–

Jag blir så bedrövad av att läsa sånt så jag blir spyfärdig och jag får ont i både kropp och själ!.

Ingrodda gamla patriarkaliska kulturer krossar dessa flickor, samma i  flera länder i Mellanöstern och delar av Asien och många delar av  Afrika. Jag antar att flickan dessutom var  könsstympad, som ju är kutym i Jemen – och att detta gjorde det stackars barnets död extra plågsamt och skräckfyllt. Det är ju en pedofilikultur, men så ser man det antagligen inte i de länderna. Fy fasen! 

4 svar till “Åttaårig Brud Dog På Bröllopsnatten // Kao

    • Tydligen 😦
      Men homosexualitet är förbjudet – men killar ligger med killar i dessa länder ändå. Kanske inte för att de är just homosexuella, men för att de måste vänta på tjejerna tills de kan gifta sej med dem. Sexuell frustation. Egypten är ett exempel, men det sker i flera länder, har jag förstått när jag varit i olika länder och pratat med folk.

      Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s