8 svar till “En Kvinna, Djävulen Personifierad? Kolla Det Här.(Jag ryser) // Kao

 1. Nu har jag sett alla 6 delarna om Aileen Wournos och det är fruktansvärt…. Det tog hela kvällen, men det var det ändå värt.

  Kao

  • Bra att veta att det finns sådana i verkligheten. men ännu viktigare att veta är att de allra flesta psykopater finns ute bland oss utan att vi kan se på dem att de är psykopater. Alla har stött på dem, men alla har inte drabbats av dem, eller inser att de har drabbas.

   Om man tror att alla psykopater är som de som visas på film och skildras i litteraturen så är det ju klart att man inte fattar när man stöter på de vanliga psykopaterna.

   Kram!
   /Skvitt

   • Helt sant. Ofta går det inte att se. Men har man en framför sej så kan man se den svarta tomma blicken – och jag ska inte ta Reinfeldt som exempel ;-). Blir alltid på min vakt när jag ser in i ett par kolsvarta brunnar till ögon. Blir på min vakt.

    Många som mördat är inte heller psykopater. Långt därifrån. För vissa har det helt enkelt slagit slint av andra orsaker.

    Kram
    Kao

   • Med gedigen kunskap om psykopater kommer man långt. Men man måste också hela tiden vara på sin vakt på att alla nya bekantskaper kan vara psykopater. Då är man kanske tillräckligt observant för att upptäcka dem i tid. Men vem orkar vara så misstänksam hela tiden?

    Om man lyckas genomskåda en psykopat innan denne slår till så är det inte ofta man verkligen får det bekräftat, eftersom psykopaten genast ser att den är avslöjad och därför håller sig på mattan. Den slösar ingen energi på det omöjliga.

    Den tomma blicken är ett observandum, men när den snärjer sitt offer slår den på charmen och då är blicken långt ifrån tom. Men är man misstänksam och ser psykopaten i ögonen hela tiden, då kan den här tomma blicken skymta fram under korta ögonblick och man ser i så fall också hur genomträngande blicken kan vara. Psykopatens blick förklaras med känslokyla (=tom blick) och den ständiga beredskapen att utnyttja varje tillfälle (=genomträngande blick).

    Intressant är att om man en längre stund tittar rakt in i ögonen på en psykopat så blir den faktiskt osäker. Det är ett av få tillfällen som man kan få en psykopat att känna sig osäker. Anledningen är att den ser att man gör precis som den själv gör. Därför blir den villrådig. Jag vet inget annat sätt att framkalla något sådant hos en psykopat.

    Mycket lättare att skydda sig mot psykopater är att inte rusa åstad och gå med på psykopatens idéer som psykopaten alltid vill sätta i verket omedelbart. Det typiska exemplet är psykopaten som vill flytta ihop inom en vecka, förlova sig inom en månad och gifta sig inom ett kvartal efter att relationen har inletts.

    Om man lyssnar uppmärksamt på allt psykopaten säger så är det mycket som låter fantastiskt, lite för mycket. Och berättelserna hänger inte helt ihop, samt återberättas lite olika varje gång. Då ska man inte tro att man har missförstått en tidigare berättelse utan istället ställa den äldre versionen mot den nyare och fråga varför dessa olika berättelser skiljer sig åt. Och man ska inte ge sig innan man har fått en förklaring som duger hundraprocentigt. Det som då händer är att psykopaten i allmänhet avslöjar sig med att bli riktigt förbannad och den humörsvängningen kommer ofta som en blixt från en klar himmel.
    Det finns en förklaring till denna plötsliga ilska. Den är spelad! Den har inget med psykopatens känslor att göra! Den ska skrämma och den ska uppfattas som ett knock-outslag från en boxare. Den ilskan ska sätta stopp på vidare frågor genom att skrämma till tystnad och detta funkar nästan varenda gång. Det är därför psykopaten använder den metoden så ofta, vilket i sin tur har lett till missförståndet att psykopater verkligen är så explosiv i sig.

    Pressar men en psykopat på detta sätt kan den alternativt försöka att svara med ett tangens-svar, Det vill säga att det låter i svarets inledande ord som att den verkligen håller sig till ämnet, men innan meningen är avslutad har den fört svaret vidare så att den i slutänden inte alls har lämnat något svar utan istället har bytt samtalsämne. Den taktiken använder sig många andra människor sig också av, inte minst Reinfeldt och andra politiker främst de på högerkanten enligt mina noteringar.

    Pressas psykopaten på detta sätt kan den också slå på stora charmen och då smälter man och glömmer bort vad man undrade. Men det ska man inte. Utred saken en gång för alla för annars hamnar man snart i knipa!

    Psykopaten är hela tiden inställd på att vinna. Därför ska man fokusera på just detta. Man ska skärpa sig till det yttersta för att upptäcka alla tecken på detta. De tecknen finns oftast mest tillgängliga i psykopatens berättelser om vad den har gjort, oavsett om berättelserna är sanna eller inte. Däremot kan det vara svårt att se detta i en ny relation där psykopaten kan bete sig riktigt gulligt och låta offret få minsta uttalad och outtalad önskan uppfylld. Tänk så många sådana berättelser det finns. Kvinnor som säger att de aldrig har känt sig så bekräftade, älskade och mött en sådan uppassande och tillmötesgående man och hur han tycktes se precis vad hon ville, kände och behövde!

    Om man inte känner till varningstecknen så åker man dit. Det räcker inte med den tomma blicken. Orden ger mer vägledning. Viktigast är att man ifrågasätter och att man reagerar så fort den där hemlighetsfullheten, som alltid omger en psykopat, kommer i dagen.

    Kram!
    /Skvitt

   • Efter att ha varir svårt utsatt för en psykopat konstaterar jag att jag aldrig skulle inlåta mej i diskussion med en person jag misstänker vara sån. Det finns andra, mycket små tecken som också visar vem man har med att göra ; den lilla rynkan mellan ögonbrynen och händerna som knyter och öppnar sej tills knogarna vitnar. Helst under bordet eller i lönndom på annat sätt. Om psykopaten frår frågan t.ex ”Hur kände du dej när du fick ditt barn?”, så blir personen överrumplad och man får ett flackt svar, som då oftast blir Bra”, ”Kul” eller liknande. Eftersom de har lärt sej att det är vad andra vill höra. Men de kan inte utveckla svaret.

    De är som kameleonter och det är oftast så man ser vilka de är under masken de bär för att manipulera och bedra.

    Kram
    Kao

   • Man kan också testa dem med frågan om de har varit förälskade någon gång. Ibland blir det ”Nej!” och det säger ju en del. Ibland blir det ”Ja!”, men inte lika ofta. Följdfrågan ”Hur kändes det i kroppen?” svarar de så att man inser att de inte har en susning utan bara rapar upp en läxa.
    Det finns ju massor med andra frågor som kan avslöja dem. ”Har du ångrat något?” ”Hur känns ett dåligt samvete?” ”Hur känns rädsla?” Osv!

    Med lite kunskap är de ganska lätta att ringa in, fast det inte räcker för en diagnos. Däremot räcker det för att man ska vara på sin vakt, helst undvika helt.

    Kram!
    /Skvitt

    PS. Ny blogg om det kan intressera: http://photoshopskvitt.wordpress.com/
    och nya bilder här: http://skvittfoto.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s