Checkpoints I Israel // Kao

Tänk dej att behöva genomgå detta förnedrande beteende varenda dag när du ska till jobbet. Att dessutom få vänta i flera timmar innan du kommer igenom, under överseende av flinande soldater med gevär de pekar på dej med:

checkpoint2checkpoint, byxorna nerecheckpoint, förtvivlade kvinnor i trängsel

Bilderna är tagna av en ekumenisk kristen kille som skulle på ett dito möte i Israel, för att se ‘det heliga landet’ för ett par år sen. Han blev mycket illa berörd av vad som skedde där och ändrade sin åsikt om Israel efter den resan.

Instängda i burliknande korridorer måste de vänta på både in- och utresetillstånd från Västbanken till Jerusalem, där deras arbeten finns. Flera får panik, svimmar av hettan, dör, och det finns flera kvinnor som t.o.m fött barn i burarna vid checkpointsen.

Varför måste de här människorna utstå såna plågor och förnedringar?

Varför?

För att världssamfundet med FN i spetsen bestämt sej för att blunda för nöden, förnedringen och orättvisorna gentemot palestinierna. Ska vi alla tvingas bära nån sorts kollektiv skuld gentemot judarna i all oändlighet? Visst, det var fruktansvärt det som hände dem, och sen dess samma sak hänt andra folkgrupper i olika delar av världen. Varför får inte dessa grupper samma uppmärksamhet?

T.EX PALESTINIERNA….

6 svar till “Checkpoints I Israel // Kao

  1. Jag ska reblogga detta. Jag delade det på fb och skrev denna kommentar: ”Suveränt att detta belyses. Det sker varje dag. det är massövergrepp. Och media tiger i stort sett. Inte konstigt eftersom judarna äger de flesta media.

    Kram!
    /Skvitt

  2. Reblogga detta på skvitts and commented:
    Suveränt att detta belyses. Det sker varje dag. det är massövergrepp. Och media tiger i stort sett. Inte konstigt eftersom judarna äger de flesta media.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s