Indien: Se Detta På Egen Risk! // Kao

Igår hamnade jag på denna video på Youtube. För andra gången.

Jag har varit i Indien några gånger och sett (nästan) liknande missbildningar. Flera gånger. Det var  skakande  upplevelser, men ändå nyttigt att se.

Även för min dotter, som fyllde 11 år där första gången och var 14 nästa gång vi var där. Hur kan man utsätta sitt barn för det? Tja, döm själv. Idag är hon 23 och är mycket tacksam för de upplevelserna. Hon har sett den yttersta nöden.

..Dessutom har jag (vi) sett många barn och ungdomar som stympats för att få mer sympati när de skickas ut för att tigga. ‘Nöden har ingen lag’, sägs det. Det ska mycket till innan man hugger armen av sitt eget barn. Men det sker hela tiden i detta jätteland..

Ofta tänker jag på alla de gifter som används i landet till jordbruk och klädtillverkning, som jag själv tror är orsaken till missbildningar i många fall.

Jag vet ju hur det helvete bomullsodlarna lever i. Indien är ju jättestort och där bor ca 1 miljard människor.

http://www.youtube.com/watch?v=LSajMgIrAOY

Det finns en annan video, mycket längre, som visar operationen  av pojken och allt kring det. Kan tyvärr inte hitta den just nu. Men det kanske du kan. Det här barnet är inte tvingat att tigga för sin överlevnad.

Kolla också http://www.youtube.com/watch?v=rVPPqHxmTJs om ‘trädmannen’ i Indonesien.  En bit in i filmen dyker några andra från en grannby upp för att visa läkaren sina missbildningar…ca 30 minuter in i filmen.

17 svar till “Indien: Se Detta På Egen Risk! // Kao

 1. Jag vill slippa se sånt. Jag vet att det förekommer och det räcker för mig. Det finns gränser för vilka vidrigheter jag orkar ta in.

  Kram!
  /Skvitt

   • Jag vet tillräckligt om detta så jag vet vad jag skulle få se om jag såg.
    Nej, jag tittade inte en sekund!

    Du ska ändå ha tack för att du lade ut det. Alla måste få ta del av det så de skakas om och fattar det elände som klassamhället skapar.

    All heder till dig!

    Jag skulle kunna göra många inlägg om det här, men det är för magstarkt för mina nerver för att jag ska kunna göra ett endaste inlägg om det.

    Kram!
    /Skvitt

   • Den första filmsnutten är om en liten kille som är född med en ‘parasiterande siamesisk tvilling’, som sitter fast på hans bröst. Det är underkroppen av den outvecklade tvillingen och den är ungefär lika stor som killen själv… Helt otroligt! Och visst: Det ser väldigt obehagligt ut. Men det fina var att ‘den andra’ opererades bort av ett läkarlag i Bangalore, Indien. Nu finns bara ett stort ärr kvar på pojkens bröst. Det får man se i den längre videon.

    Trädmannen från Indonesien i den andra filmen är det märkligaste jag har sett…

    Kram
    Kao

   • Trädmannen hade drabbats av ett banalt virus. Hans hustru skiljde sig till slut. Han har nu fått behandling och är enligt mina senaste uppgifter snart återställd.

    Kram!
    /Skvitt

   • Det var skönt att höra. Vet att det fanns en massa blodådror i utväxterna, så de gick inte skära bort. Undrar hur de botade honom. Såg du de andra,m de som kom på besök till trädmannens by för att visa upp sej för doktorn? Snacka om missbildningar!

    Har du nån länk till hur trädmannen har det idag?

    Kram
    Kao

   • Jag kommer inte ihåg hur behandlingen gick till. Jag läste det inte på nätet så jag har ingen länk dit. Det kan ha varit i Illustrerad Vetenskap, Allt Om Vetenskap, National Geographic eller Forskning & Framsteg där jag läste det.

    Här en video, troligen samma sjukdom men en annan man. Däremot nämner man ”din” trädman i video: http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/discovery/article12394303.ab

    EXPRESSEN om ”din” trädman: http://www.expressen.se/nyheter/nu-far-tradmannen-hjalp/

    Kram!
    /Skvitt

   • Så du kollade i alla fall :-)?

    Bra, för man måste kunna se elände också. Jag menar: Man ser ju Reinfeldts nuna varenda dag i media…

    Kram/Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s