Pampen Personifierad Och Hans försvarare – Det Socialdemokratiska Partiet // Kao

pamp

pamp2

Är det någon som minns f.d transportarbetarbasen Hans Ericson?  Jag gör det – och när han huserade som värst väcktes mitt allra största politiska medvetande – och jag kände enorm avsky för hur en person kunde skämma ut både sej själv och (S) och facket. Och dessutom få betalt för det. Han tvingades avgå under gap och skrik. Fyllesvettig, fet, ful och dum semestrade han i Spanien under franco-perioden, vilket var helt oförenligt med de rådande normerna på den tiden inom (S) och facken.  Men han var inte den enda som gjorde bort sej: En svensk Jimmy Hoffa!

Läs mer om Hans Ericson och hans bravader: Och inte minst Vanja Lundby-Wedins försvar av honom och hennes ofattbara lön! Man baxnar! Hur kunde även HON få sitta kvar så länge efter detta hände? Artikeln är både bitsk och givande, så läs:

http://www.expressen.se/nyheter/ulf-nilson-hon-har-gjort-sig-omojlig/

Man ska ha klart för sej att den här typen av människor fortfarande finns kvar på olika poster. Inte alls bara inom Alliansen, om nu någon trodde det. De finns överallt på högre poster i samhället.

Göran Persson (HSB= Han som bestämmer) var en liknande typ, men tvingades väl hålla tillbaks lite, med tanke på Ericsons bravader ett par årtionden tidigare. En snyggare yta, men med exakt samma innehåll: Pampig, pompös, självgod och nedlåtande.

Men vi är många som inte har glömt – och som är väldigt tveksamma till folk som sitter på poster där de jobbar för sej själva och sin egen plånbok. Och har glömt bort själva syftet med posten de sitter på.,..och ser ner på dem de ska företräda.

16 svar till “Pampen Personifierad Och Hans försvarare – Det Socialdemokratiska Partiet // Kao

 1. Det var inte bara det att Hans ”Hoffa” Ericson var i Spanien under fascist-Francos regim, han var på Rocas Roja, Svenska ArbetsgivareFöreningens (SAF) eget semesterparadis och det var SAP som stod för uppehället!

  På vems sida står egentligen arbetarrörelsens företrädare? SICKEN DJÄVLA DUM FRÅGA!

  Hade det varit något bevänt med SAF och LO hade han åkt ut med fötterna före på en gång. Men så är det ju inte. Där kan man vara höger, men inte vänster. De enda som har kastats ut har var de med alltför mycket vänsteråsikter.

  Vanja, en sentida ”Hoffa”, precis som du antyder.

  /Skvitt

 2. Varför förvånas jag aldrig numera när jag konfronteras med just den typen av pampar, att de är sprungna ur Facket, eller Sossarna? Har jag haft otur i hela mitt liv, eller är det vanligare än man kan tro med dessa svikare?
  Svante

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s