Tigertemplet i Chiang Mai, Thailand // Kao

Kolla de härliga buddhistmunkarna och deras unika vänskap med tigrarna:

http://www.youtube.com/watch?v=9X33VE8pL_I

http://www.youtube.com/watch?v=OnOFWkzdF80

Annonser

9 svar till “Tigertemplet i Chiang Mai, Thailand // Kao

 1. Tror inte att man kan domesticera ett kattdjur hur gärna man än vill för att bevara en art. Jan Lindblad försökte, med mindre lyckat resultat. Du ska inte tro att du ens äger din lilla huskatt, trivs katten betraktar den dig, som sin människa, om inte söker kisse upp en ny människa. Att försöka sätta ut djur som har haft kontakt med människor är dömt att misslyckas, och blir farligare än ett vilt djur utan kontakt med oss.
  Svante

  • Visst. Du har rätt därvidlag. Men munkarna har tagit sej an tigerungar som är övergivna. Att de också ger dem ‘healing’ eller/och massage får dem lugna. Problemet ligger i att munkarna måste ha betalande publik för att kunna föda tigrarna. Och DET är inte alls bra.
   ———-
   Gällande huskatter: En katt byter hellre ägare än bostad…

 2. ….Har man en gång träffat munkar och förstått deras liv, buddhismens tankegångar, deras situation och deras ödmjukhet, så förstår man också hur de lyckas leva med tigrarna.

  • Det var Tigrarna Rani, och Lillan, som fick mig att tappa förtroendet för Jan Lindblad, då han letade efter en plats i Indien att släppa ut dem i frihet. Han hade viss, och stor kunskap om naturen, men här tror jag att han tog sig vatten över huvudet.
   Svante

   • Ja, så hette de, ja. På en obebodd ö hade han dem. Men tigrar simmar ju, så det var inte bra. Dessutom var vegetationen, miljön, helt fel för tigrarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s