Destruktiva, Våldsamma Ungdomar // Kao

Varför har det blivit så här? Tycker inte man kan skylla allt på samhället. Vuxenvärlden lyckas inte förmedla grundläggande värderingar till barnen. Föräldrar och skola har fullt upp med att få ihop sitt s.k livspussel, för att inte tala om de privata aktörerna på skolmarknaden som främst har VINST i sikte. Inte att lära ut.

Värderingar som  solidaritet, empati, rätt och fel  etc: Sånt lyckas man inte förmedla. Man lyckas inte socialisera  de unga och ge dem framtidshopp.

Många av de här ungdomarna har  ofta svårt posttraumatiskt stressyndrom från krig och elände. En viktig behandling  för att lätta på trycket får  de inte  hjälp med här i Sverige. ‘Infödda svenskar’ begår också brott och utövar våld, man ska inte tro annat (se t.ex SD:s järnrörsliga med followers). När föräldrar inte har tid eller ork med sina barn måste de söka andra vägar och ofta blir det fel. Det är bättre att vara bra på att göra fel än att inte vara bra på någonting, känner många av de här ungdomarna…och många fastnar i yngre tonårsbeteenden pga droger och agerar därefter.

* När ungdomar måste uppfostra sej själva utvecklas  ett  arrogant berättigande att ta vad man vill från andra, eller misshandla dem för att få vad man vill ha.

* Impulskontrollen är lika med noll. De vill ha ‘allt genast’. Vare sej det gäller ‘respekt’ eller prylar och ingen vuxen stoppar dem! Att kräva allt genast gör ju bebisar…

* De kan inte se orsak och verkan.

* Kan inte se sin verkliga, framtida roll i samhället  då media hela tiden pumpar ut vilket elände vi alla befinner oss i. ‘Negativ förstärkning’ skapar  naturligtvis negativt beteende!

Man kan  inte skylla allt på samhället, även om utbudet av kapitalvaror och kravet på att ‘bli något’ är överväldigande för de flesta unga. De känner att de aldrig kan få det där som andra har.  Då kan man lika gärna ta det från andra människor och sin ilska sparkar man ut på någon oskyldigs skalle..

Det stora trycket från konsumtionssamhället kan göra vem som helst snurrig.

Annonser

16 svar till “Destruktiva, Våldsamma Ungdomar // Kao

 1. Det är inte lätt att vara förälder. Jag tvivlar på min insats för alla dessa barn jag fött. De sköter sig, men är mycket kritiska vad gäller deras uppväxt. Ja, jag kan förstå det. Tillvaron var tuff. Jag förmådde inte vara mamma fullt ut alltid.

  Så… ska man välja bort barn om man inte är hundra på att man klarar föräldrarollen? Eller rent av välja bort barn för att man aldrig kan garantera sina barn en god uppväxt och ett lyckligt liv?

  • Klart man inte ska välja bort barn!

   Även Sokrates sa på sin tid att ‘ungdomarna har aldrig varit så jobbiga som de är nu’. Så det är inget nytt.

   Men problemet nu är att föräldrarna inte kan ge barnen den kvalitet och kvantitet som de behöver. Det beror ju inte på illvilja – det beror på en politik som kräver det yttersta av sina medborgare – mest för profit.

   Kao

 2. Till stor del är detta ett problem som är mest utbrett bland den mest utsatta och svaga delen av arbetarklassens barn och i dag består denna av invandrare. De som tror på SD borde träna sitt intellekt!

  Det finns även överklassbarn som är lika dana, men de behandlas med ett helt annat överseende av våra myndigheter, socialtjänst, polis, rättsväsende. Därtill kommer att pressen inte lika gärna skriver om deras ”bravader”. Och åker de trots allt fast så fixar farsans advokat biffen, frikännande, villkorlig dom, samhällstjänst där strängare påföljd annars skulle vara aktuell. Därmed dras de inte lika lätt in i ett djupare asocialt beteende.

  Sen kan de gå vidare med högre studier, få bra jobb eller starta företag och eventuellt fortsätta med kriminell verksamhet, men av annat slag som inte är särskilt intressant för rättsväsendet att stävja, till exempel ekonomisk brottslighet, hela skalan.

  Det är skillnad på ”folk och fä”, som bekant. Och när ”Bängen trålar” så vet vi ju vilka som trålen är skapt för.

  Kram!
  /Skvitt

  • En gammal godinglåt :)…
   …men inte lika kul idag pga all knarkpropaganda i låten och att allt man gör fel är andras fel. Skylla på föräldrar eller samhället.

   Visst, jag har suttit i Tingsrätten några år som nämndeman så jag vet hur det kan gå till. Men lika illa som du beskriver det här, det är det INTE!

   Kram
   Kao

   • Det är klart det blir lite tillspetsat, men också lite klarar hur det ser ut.
    Du har säker sett ungdomar som har intervjuats och berättat att de stoppas av polisen enbart för de har utländsk bakgrund.

    Personlig känner jag en latinamerikan, ej ungdom längre. Han har stoppats mitt på stan och visiterats. Fått tömma fickor och väska enbart för hans utländska utseende och härkomst. Helt utan brottsmisstanke. Ytterst förnedrande. Och utan att få en ursäkt.
    Vem skulle tolerera det?

    Folk som passerat har trott att han har begått något brott, av deras blickar att döma, säger han. Och varför inte, det hade ju jag också trott om jag såg något sådant.

    Den här särbehandlingen leder till att fler invandrarungdomar fastnar i nätet, medan minst lika kriminella etniska svenskar slinker igen. Det snedvrider statistiken när det gäller kriminalitetens omfattning inom olika etniska grupper.

    Jämför med romregistret. det ledde säkert till fler uppklarade brott begångna av romer, men ska det vara rättvist ska ju alla etniciteter registreras lika omsorgsfullt! Vill vi det? Vill vi svenskar registreras på likartat sätt?
    Nej, klart vi inte vill. Men ska romerna då finna sig i det? Och varför i så fall?

    Varje fiskare vet att fångsten beror på vilken trål man använder.
    Man kan inte bygga statistik utifrån data som är inkorrekta, men brottsstatistiken vill ingen ifrågasätta och SD utnyttjar det.
    Själv har gått på rättegångar i studiesyfte och när jag läser namnen på de misstänkte så är det övervägande utländska namn. Det finns många förklaringar till det. Bland annat det som jag beskrev i förra kommentaren, t.ex hur ”Bängen trålar”.

    Kram!
    /Skvtt

   • Javisst är det så. Invandrare blir stigmatiserade redan från start och då lever många efter det de upplever som särbehandling, vilket det ju också är. Som sagt: Det är bättre att vara dålig än att inte vara alls.

    (Läs dikten.)
    Kram
    Kao

 3. Jag tycker inte vi längre har något sam-hälle. Man ska bli/vara sitt eget varumärke och ”lyckan” ligger i ens egna händer. Misslyckas man är det ens eget fel… En slags individualism som kräver ständig bekräftelse… (Snacka om prestationsångest!)
  Å när någon misslyckas söker den ändå bekräftelse. Å har man misslyckats med att vara bra på något konstruktivt, kan man istället bli bra på att vara värst/sämst…

  En i mina ögon klok man, David Eberhard, har skrivit flera böcker där han reflekterar över den svenska samhällsutvecklingen, inte minst vad gäller ungas minskade psykiska välmående. Jag tycker han sätter huvudet på spiken! Andra tycker att han är kontroversiell. 🙂

  http://trygghetsnarkoman.se/2013/12/skavlan-och-pisa/

  Fridens liljor…

  • Naturligtvis har du rätt.
   Tänk om våra politiker också kunde se detta. Ja, Alliansen hade väl inte brytt sej. Men (V) är ju medvetna om det här – och även vänsterfalangen inom (S). Läs Skvitts eminenta kommentar i ämnet.

   Fridens

  • Har nu läst på Eberhards blogg. Han är en mycket vettig person.
   En kravlös barndom är en dålig barndom.
   Curlingföräldrar är inte bra för sina barn när det går till överdrift. De är sååå rädda att göra fel – och då BLIR det fel…Är de rädda för sina egna barn, tro?

   Ciao’
   Kao

  • Kanske detta kan intressera:

   SVT 1 Kobra
   01:00 – 01:30

   Svenskt kulturmagasin från 2013. Ensamhet. Kollektivtanken är död. Privatiseringen sprider ut sig. I dag ska alla ha en egen hoppmatta, ett eget bibliotek, en egen bassäng. Men är ensam verkligen bra? Kobra har träffat författaren Emily White som skrivit om ensamhet, professorn John T Cacioppo som forskar i ensamhet och Yukio Shige, en japansk pensionär som i all ensamhet jobbar med att rädda liv.
   Medverkande: Kristofer Lundström
   Avsnitt: 10 / 12 Produktionsår: 2013

   Repris

   Kram!
   /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s