Forrest Gump // Kao

Den bästa film jag sett på år och dag. Är överförtjust. Tom Hanks i huvudrollen, Sally Field som hans mamma.

Lite som Rain Man, men ändå inte.

När Forrest Gump var barn fick han benskenor för att kunna gå, och hade en IQ på 75, men med ett sånt stöd han fick av en mamma som gjorde precis ALLT för honom, så gick det bra för honom i livet ändå ;-). Bland annat sa hans mamma, vilket jag tycker är helt underbart, en av de största behållningarna med filmen: ” Alla människor är lika mycket värda. Men man kan se olika ut. Om Gud hade velat att alla människor skulle se lika ut, då hade han skapat alla med benskenor”.

🙂

33 svar till “Forrest Gump // Kao

 1. Det är så fullt med klassiska repliker i den filmen att det skulle behövas ett seminarium för att gå igenom dem…
  ”Lieutenant Dan got me invested in some kind of fruit company”

 2. Jag är hopplös när det gäller filmer, sista gången jag var på biograf var 1989 i Junsele, och jag kommer inte ens ihåg vad filmen hette. Jag har bara hört namnet på filmen du nämner. Sedan jag fick min ryggskada i mitten på 80 talet, är det en pina att sitta still i c:a två timmar, Jag tappar känseln i höger ben, och det är skitjobbigt att gymnastisera tillbaka den. Mycket av den anledningen som TV:n åkte ut ur huset.
  Svante

   • Man får sällan någon riktig behållning av det man måste avbryta då, och då. Därför försöker jag fatta mig så kort det går när jag bloggar.
    Svante

   • Jag satt lite för länge och skrev på datorn idag, och alldeles nyss var jag nere i pannrummet och sotade pannan, så nu har jag känseln åter i benet. Tror jag skulle ha ett helvete om jag bodde i en lägenhet. Så länge jag orkade med att ha hund var problemen inget att tala om, men denna lilla Atlas jag hade sist lyckades rycka sönder min nackskada. Atlas har fått ett jättebra hem, nu inför julen är det 6 hundar där han bor, och inga bråk mellan hundarna, detta trots att Atlas sambo tik, ska till att löpa, tiken är en Rottis.
    Svante

   • Tråkigt att du har ont både här och där. Utsliten. Det är jag också efter 33 år inom vården. En usel sjukpension är tacken för att jag slitit sönder min kropp. Otaliga operationer (4 i axlarna). Plus ett antal till här och där. Ständig värk, men har slutat med värktabletter för flera år sen – de fungerade inte till slut. Mår bäst vid 15-20-tiden. Att kliva upp ur sängen är jättejobbigt. Är stel som en pinne. Ligger helst kvar och dunar i sängen i samma ställning som när jag vaknade.

    Så jag förstår vad du går igenom.
    ———–
    Betryggande att Atlas bor på ett bra ställe.

    Ciao’
    Kao

  • Jag har heller aldrig varit någon biomänniska. Sist jag var på bio var tillsammans med min dotter och såg ”Män som hatar kvinnor”. Den var väääldigt bra. Men som vanligt är böckerna alltid bättre. Läste alla tre i serien med stor behållning.

   Innan det biobesöket var det nog senast när jag såg barnfilmer med dottern….som nu snart är 24 år 😉

   Kao

   Kao

 3. Jag har tyvärr inte sett filmen, men kan tillägga:
  Om Gud hade velat att alla såg lika ut, då hade passpolisen fått problem. 🙂

  Kram!
  /Skvitt

 4. Ping: Och i så fall hopar sig problemen | skvitts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s