God Jul, Kära Bloggare // Kao

Vill att alla ska få koppla av i helgen. Sluta stressa, dra ned förväntningarna på en ‘fulländad’ jul. För vad är det? En kommersiell smörja som i.a.f inte jag tar del av.

Lägg dej i soffan och slappa. Låt eventuella gäster som invaderar ditt hem, bjudna eller objudna, att laga sin egen mat och hälla upp sin egen eventuella öl. Om det är viktigt för dem.  Bara det inte blir för mycket så att barnen får lida för att de vuxna ‘måste’ dricka alkohol just en dag som denna.

Nästan 350.000 barn i lilla Sverige får magont  och avskyr just julen då de vet att det blir fylla och bråk hemma.

Skona dem och låt dem uppleva ‘barnens högtid’… ja, både barn och eventuella barnbarn.

Julkramar till alla

9 svar till “God Jul, Kära Bloggare // Kao

  • URRRKKK! Har förätit mej på sill, matjesill och lax. Står mej upp i halsen. Dottern orkar inte heller mer mat. Janssons i morgon och revbensspjäll annandagen, men det är ju sånt man äter annars också. Men ingen skinka i år.

   Ska nu kolla ditt inlägg.

   Ciao’
   Kao

   • Jag fick en jultallrik av restauranginnehavaren, som jag fått varje julafton sedan jag flyttade till Kårböle 2006, och den räcker till imorgon också. Han tycker det är bra att jag är uppe tidigt, och bevakar hans restaurang från skummisar. Nu börjar jag tröttna på vintern vi har här, nyss åkte plogbilen förbi, och skyfflade vatten i diket.
    Trevlig helg till dig, och din dotter.
    Svante

   • Det var ju fint gjort av restaurangägaren. Ja, skummisar har aldrig semester – tvärtom är de väl som mest aktiva nu och under sommarsemestrarna.
    ———-
    Vi åt oss proppmätta på sill, lax och potatis med tillbehör igår, så idag blir det en enkel Jansson. Sen ska dottern jobba 19-01. Ett av de 2 jobb hon har.

    Ha det så gott du också.
    Julkram
    Kao

 1. God jul, Kao! Ja, sonen har just dammsugit efter att vi fikat på mors boende. Vi tar julfirandet i morgon och alla har med sig maten, vi bjuder på skinkan och huset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s