Islam, Alkohol, Droger Och Griskött // Kao

Visst. Alkohol är den drog som förstör mest i vårt samhälle. Helt klart att redan Muhammed begrep det. (Står i femta suran i Koranen).  Så det är ok med ett påbud – men är det ok med ett förbud?  Det är upp till muslimerna i Sverige  själva, anser jag och på den punkten tycker jag de har rätt, men det ska inte vara förbjudet pga att ‘Satan tar dej’ om du använder dessa berusningsmedel!  Skrämselpropaganda som en utbildad vettig person borde se och kanske ifrågasätta. Det låter som Bibelns  och andra religioners helvetesskildringar – att straffa de som inte lyder!!! Politiskt? Ja, det tror jag. Det ligger mycket politik och religion i att skrämma folk till lydnad. Utrymme för egna tvivel och funderingar finns inte.

Alkohol och droger har förstört så mycket, det tycker jag, men inte bara ur ett religiöst perspektiv. Dock har eländet funnits sen tidernas begynnelse. Men ur ett förnuftsmässigt perspektiv: Den som dricker alkohol hamnar ”utanför sej själv” och blir – ja, inte sej själv. Så mycket våld har skett pga denna skitdrog.

Även  andra droger, som ”ändrar ditt medvetande och håller dej  borta från dina plikter, och från Gud, familjen och det viktigaste i livet” är enligt Koranen  förkastligt. Även i Bibeln och i den buddhistiska religionen. Hinduismen. Det gäller att hålla sinnet starkt för att inte erövras av alkohol och droger. Där kan jag hålla med till 100 %.,

…men muslimer använder ofta droger här i Sverige, inte alkohol. Det har jag personligen blivit varse. Hur försvarar muslimer i så fall det?

Kolla länken nedan:

http://www.muslim.se/muslimenstroslara/storasynder/670-foerbrukning-av-berusningsmedel-och-droger-ur-ett-islamiskt-perspektiv.html

Sen har vi griskött, som inom islam anses skitigt och därför är förbjudet.  Men varför? Inte många muslimer kan svara på den frågan annat än att det är – just förbjudet – enligt islam.

————–

Har en egen teori om just  varför varken muslimer eller judar äter griskött:

När förbudet/påbudet k0m  och skrevs in i ‘heliga böcker’, så berodde det inte så mycket på grisen i sej själv, men den fick klä skott som djur för att dess kött blev dåligt och ruttnade  mycket snabbt jämfört med annat kött. Trikiner bildades och gjorde folk sjuka och så är det än idag för den som inte har kylskåp….och det var ju inte konstigt. Men jag blir betänksam när de som utövar olika religioner inte kan se orsak och verkan.

Det finns alltid förklaringar till varför förbud och påbud och religiöst tvång med hot om Helvetet  har fått fäste i olika religioner.

Man ska ha klart för sej (tror jag ganska säkert) att  det handlar  att det först och främst är kulturella och kloka orsaker  till förbuden och påbuden, men att det senare blivit  en religiös fråga.

13 svar till “Islam, Alkohol, Droger Och Griskött // Kao

 1. Nångång har jag fått höra att anledningen till fläskförbudet är att grisen och människan har ganska lika kött. Många omgivande folk ägnade sig åt människooffer, vilket var en fruktansvärd styggelse för judarna. För att inte riskera att äta människokött avstod man från fläskkött.

  • Det är gräsligt. Vill man inte fortsätta vara intvingad i en religion och slippa tänka själv, så blir man alltså bortstött. Och i vissa fall även hotad och jagad! 😦

   En bekant till mej, från Gambia, konverterade från islam till kristendomen för en massa år sen. Vad han ev.mottagit för hot vet jag ej, men han är inte välkommen till Gambia och hälsa på sin familj.

   Kao

   • Behöver nog inte vara Gambian, Iranier eller ens komma från ett land utanför EU för att bli utstött ur ”församlingen”. Ibland kan det bara räcka med att man blivit född, och senare i livet ha ifrågasatt sitt eget liv för det ändamålet…

    Frågan är snarare: Blir de någonsin fria…efter hot om livslångt lidande eller är det arkebusering som väntar när de ruttnat tillräckligt…Den som lider får se… menar givetvis lever.

   • Det är ruttet, jag vet. Vågar man skriva att islam är den mest hotfulla och repitativa religion som finns? I alla fall i mina ögon.

    Ingen pardon.

    Kao

   • Jag hoppas att folk (som ev.läser detta) begriper att jag har starka tvivel mot religionen i sej. Inte mot depersoner som har densamma, som utövar den.

 2. Griskött är förkastligt ur ett hygieniskt och medicinskt perspektiv och som du väl vet Kao så utvecklas våra kulturella tabun ur mångårig erfarenhet hopsamlad av många generationer.

  Grisar äter inte gräs, vilket ger ett ofarligt kött rent generellt, utan allt möjligt, både kadaver och vad vi nu ger dem, vilket innebär att deras kött innehåller en rad olika bakterier och parasiter (tex trichomonas och botulinum, båda dödliga) och virus (mer än kyckling som ofta bara innehåller campylobachter)

  Har du någon gång lagt en fläskkotlett i Cola? Det har jag. Du vill inte se det som kryper ur köttet i ren självbevarelsedrift

  😉

  Än värre är det som du vet att pga allt ovan så ruttnar griskött till skillnad från gräsätande djur som mognar av att hänga och blir mörare. Alltså riskerar man bli sjuk av det i varmare länder, medan vi i Norden har kalla utrymmen och har haft det i alla tider och det är anledningen till att vi kunnat konsumera svin.

  Idag får vi som lider av kroniska sjukdomar som tex Borrelia, rådet att ge kroppen en bättre chans till läkning genom att utesluta gris vilket vi i min familj gör. Då slipper den slåss med all skit och koncentrera sig på att slåss med borreliaspirocheterna.

  Den andra delen av tabut för både muslimer och judar är att man inte blandar kött med mjölk, (vilket också ger dödliga toxiner)

  Hemikram

  • Tack för din kommentar.
   Jag förstod själv att det måste ha handlat om de bakterier som snabbt frodas i fläskköttet, som troligen är den grundläggande orsaken till det som nu blivit ett religiöst och kulturellt tabu. Men frågar man en muslim vet de bara att det står i Koranen att man inte får äta griskött. Men många vet naturligtvis varifrån förbudet kommer.

   Tyvärr är nötkött så dyrt att många däribland jag själv, inte har råd att äta nötkött. Blir mycket vegetariskt i stället.

   Kaoskramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s