Stora Rubriker Om En Livsstilskriminell. Varför? // Kao

mille markovitj(Bild: Google)

Kan inte förstå varför Aftonbladet slog upp hans avrättning med flera sidor. Även TV-nyheterna. Han är nog ihågkommen av många som pain in the ass,  och dessa personer  drar  nu en lättnande suck. Vilka, förutom hans åtta barn, kan sörja honom? Man skriver om honom som om det vore en statsman som avlidit. Stötande.

Jag var tillsammans med en liknande galning för en massa år sen (men han var inte fullt lika ful utseendemässigt;-), men till sättet var de lika).  En klassisk antisocial psykopat. Jag vet vad dessa typer utsätter sin omgivning för: Hot och trakasserier. Utpressning. Våld.

Usch!

Tillägg 31/1-14 : Någon eller några tog lagen i egna händer. Ska inte skriva vad jag tänkte direkt. Måste sansa mej så jag inte uttrycker tankarna som först föll mej in.

59 svar till “Stora Rubriker Om En Livsstilskriminell. Varför? // Kao

 1. RobinHoodSyndromet? Behovet av att romantisera och mytifiera människor som väljer att leva utanför lagen och som dessutom är skickliga på att marknadsföra sig själva. Med god hjälp av massmedia. Så länge storyn är bra är sanningen oviktig.

   • I kubik. Det är bland människor som aldrig varit i kontakt med psykopaterna som myten frodas. D v s de flesta som köper kvällstidning. De som drabbats av de här människorna får sällan utrymme i media och törs ofta inte heller berätta sin historia offentligt.

   • Precis så är det, Tomas.
    En drabbad får aldrig samma uppmärksamhet. De (vi) spyr av avsky över vad de här personerna gör…och vi som har överlevt kommer aldrig glömma vad vi utsatts för.

    ”Mitt” psyko-ex sa just det : ”Du kommer tänka på mej varenda dag i resten av ditt liv.”. Ja, men inte på det sätt han kanske menade…

    Kao

   • Det är egentligen rätt märkligt. Det finns instrument för att ”ringmärka” människor med autism, adhd o andra ”A-syndrom” från tidig ålder. Men att ”ringmärka” barn med psykopati är mer eller mindre förbjudet. Trots att den medicinska vetenskapen säjer att det går att mäta redan i 5-års åldern. Terapeutiska studier ger dessutom en hint om att det går att lära många psykopatiska barn att växa upp i samhället utan att begå grova brott genom träning i bl a impulskontroll. Ändå är detta något slags Tabu. Man får inte tala om för föräldrar att deras barn är psykopat och Icke Medicinerbar.

   • Man skiljer på psykopater (som är födda såna) och sociopater (som haft en snurrig barndom).
    Man får inte diagnosticera någon som psykopat innan de är 18 år (enligt DSM4, psykologisk diagnostisk handbok, kolla på nätet).

    Det som oftast föregår en svår empatistörning kallas ”Uppförandestörning” enligt DSM4. Många barn och inte minst yngre tonåringar kan uppföra sej på ett psykopatiskt sätt, men det har med åldern att göra och växer oftast bort när den unga tar till sej vanliga levnadskoder.

    Har skrivit jättemycket om sånt, men den som vet bäst här på WP om sånt, det är Skvitt/Eaqhan.

    Kao

   • Inte korrekt. Sociopati infördes ursprungligen för att ersätta psykopatibegreppet. Robert D Hares forskning o definitioner är fortfarande de som har vetenskaplig grund. Runt detta har det uppstått en vetenskaplig förvirring. Det enda mätinstrumentet med vetenskapligt tyngd och grund är fortfarande Hares. Sociopati som medicinskt begrepp är mycket tveksamt och bygger i stort på det redan fastlagda psykopatibegreppet.
    Man kan slå fast att diagnostiserad ”psykopati”, som mäts i indexform (enl RHs psykopatiindex) sjunker med ålder och kan från rätt låg ålder behandlas med bl a KBT.
    Jag tar inte Robert D Hare heller för obestridlig sanning, men eftersom t ex KBT är den behandling som kan funka så är differentialdiagnos obehövlig o sinkar behandlingen.
    Om Socialstyrelsen anammat Sociopatibgereppet så anser jag att det är vetenskapligt fel.

   • Sociopatibegreppet finns knappt längre, så du har rätt.
    Båda typer av individern sociopat och psykopat begår samma typer av brott mot folk och mot staten och för de drabbade gör det ingen skillnad.

    Differentialdiagnostiken SKA utesluta att klienten har annan störning(helst av 2 oberoende psykologer), men idag gör man inte det. Naturligtvis av besparingsskäl…

    Kao

   • ”De som drabbats av de här människorna får sällan utrymme i media och törs ofta inte heller berätta sin historia offentligt.
    Sant!

    Här är ett av alla offer (undantaget som kommer till tals) som Psykopaten Ingela Jansson lämnat efter sig:
    ”Hon kan inte hyra en lägenhet eller ens köpa en mobil.
    Therese Löfström, 21, är livegen så länge den ökända bedragerskan Ingela Jansson är på fri fot.
    Det här är berättelsen om hur enkelt det är att stjäla en människas identitet i Sverige i dag.
    Och om en ung kvinna som vägrar skämmas.”

    Läs mer: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11383432.ab

    Mer om psykopati: http://www.psykopati.se/16914064

    /Skvitt

   • Det är fruktansvärda saker som händer.
    Ingela Jansson är ökänd, men hennes offer straffas enligt den mesiga, okunniga lagen. Rättsväsendet vet fortfarande inte hur en psykopat fungerar.

   • Det djävliga är att regeringen jobbar på att få hem henne http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.649242-storbedragerska-fick-25-ar-i-etiopiskt-fangelse
    Men det är väl inte så konstigt. Regeringen är ju av samma skrot och korn, bara så förbannat mycket mer framgångsrika och begår man bara brott i tillräckligt stor skala så är det inte längre brott!
    Stjäl man en kola är det stöld, men stjäl man hela välfärden så är det politik!

    Kram!
    /Skvitt

   • För min del kan hon gärna stanna i etiopiskt fängelse. Men vårt rättsväsende är ibland så naivt att jag mår illa.
    😦

    Kram
    Kao

   • Jag håller ju med, så klart. Hon kan sitta där tills hon ruttnar och orsaken att hon alls är i Egypten är att hon stack dit för att undgå den svenska rättvisan.
    Men hon kunde inte sluta med bedrägerier och fick därför ett tryggare långtidsboende än Sverige hade tänkt att ge henne 😆

    Justa generösa Egypten bjöd henne på 25 års fri logi, minst tio gånger mera än snåla Sverige ville bjussa på! 😆

    I like Egypt! 😉

    Kram!
    /Skvitt

   • Är det inte Etiopien? Jag har nog fel och du rätt, som vanligt 😉

    Men det spelar ingen roll: Kanske vi skulle kunna göra ett avtal med detta usla land så de tar hand om alla våra psykopater 😀 ? Det vore ju skönt att slippa dessa samhällsfördärvare.

    Kram
    Kao

   • Förlåt, det är Etiopien och inget annat. Det är du som har rätt.

    Vi ger ju bistånd dit (http://korta.nu/2nbmv) och då tycker jag vi ska villkora det till att de tar hand om alla våra psykopater. Det var du som väckte den tanken hos mig så klart, men jag kom på hur det ska realiseras.
    Men så slår det mig att det är ännu bättre att skicka dem till Eritrea! 😆

    I love Eritrea … if!

    *Gigaflabb* vid tangentbordet! *Kvitter, kvitter!*

    Kram!
    /Skvitt

   • Klart jag hade rätt!
    😀
    Ja, hur ska vi fixa detta?
    Vi kan ju börja med att protestera mot biståndet till det där skitlandet, så länge biståndet går till makthavarnas vapen mot det egna folket – och terror mot civilbefolkningen och journalister.

    Kram
    Kao

   • …och om de tar hand om våra dömda psykopater så kan det ju vara värt att skicka dit en slant – så psykona kan få vatten och bröd, i.a.f ;-). Det kan vi ju vara beredda att betala för att slippa ha dem här hemma.

    Kao

   • Eller låt psykopaterna för en gång skull jobba. Självklart behövs en rejäl piska för att tvinga dem, men sen … Ja sen får det bli vårt bistånd, att de jobbar som fan och hjälper Etiopien.
    🙂

    Kram!
    /Skvitt

   • 🙂
    Bara pengarna och frukten av arbetet inte hamnar i händerna på skurkregimen. Men psykopaterna kan få borra brunnar, bygga hus, skolor och en läkarmottagning per 2000 invånare och hjälpa de fattiga på åkrarna. Men inte så de stöter ihop – och under stark bevakning, så de inte utropar sej själva till kungar.

    Kram
    Kao

   • Jag kan tänka mig löpet på AB: ”Svensk tog över afrikansk by, utropade sig till kejsare, skaffade egen armé och privat harem! Den yngsta frun var tolv år!”

    Men det går ju att förhindra. Smid dem i bojor och kätting!

    Nästa rubrik på löpet: ”Svensk livstidsfånge i Afrika rymde. Lurade bysmeden!”

    Kanske det är bäst med ett skott i pannan, trots allt!
    🙂

    Mitt senaste inlägg har fått en kommentar som du säkert går igång på och vill diskutera vidare! 🙂
    http://korta.nu/xjrqi

    Kram!
    /Skvitt

   • Nu kl. 21.00 på TV8 ser jag återigen den mycket obehagliga filmen ”The talent Mr.Ripley” med Matt Damon i huvudrollen.

    Den har du kanske sett…apropå psykopater.

    Om du inte har sett den: gör det – och kolla Damons obetalbara minspel.

    Klart sevärd.

    Kram
    Kao

   • Tack för tipset, men det kom för sent och jag skulle ändå inte kunnat se det. Kanske det kommer i repris.

    Hoppas någon annan av dina läsare nåddes av tipset.

    Kram!
    /Skvitt

   • Ett inneboende raseri av avundsjuka och lite till är kryddan i filmen. Matt Damon är helt otroligt underbar hur han gestaltar rollen som mr.Ripley.

    Kao

   • Jag kan tänka mig löpet på AB: ”Svensk tog över afrikansk by, utropade sig till kejsare, skaffade egen armé och privat harem! Den yngsta frun var tolv år!”

    Men det går ju att förhindra. Smid dem i bojor och kätting!

    Nästa rubrik på löpet: ”Svensk livstidsfånge i Afrika rymde. Lurade bysmeden!”

    Kanske det är bäst med ett skott i pannan, trots allt!
    🙂

    Mitt senaste inlägg har fått en kommentar som du säkert går igång på och vill diskutera vidare! 🙂
    http://korta.nu/xjrqi

    Kram!
    /Skvitt

 2. Beklagar Kao, du kanske föll för ett vackert yttre från början? Det spelar ingen roll hur de ser ut.. man kan aldrig veta i förväg vem som är psykopat eller inte. Du är expert på det nu i efterhand i varje fall.

  Jag skulle nog aldrig se det igen, innan det var för sent. Jag är nog skadad för livet. Därför kommer jag aldrig någonsin mer att kliva in i nåt nytt. Både för min egen skull och för den andras. (Ifall han inte är ett psyko, så kanske han blir det av mig. Skadad alltså) Jag har nog för många tentackler uppe, för att inte skada en okey kille.

  Jag hade en längtan… men har ”lagt det på hyllan”. Har blivit klokare av att läsa dina och Skvitts inlägg.

   • Då är inte du heller ”riktigt klok”. (Förresten – Jag kan inte få gubbar som flabbar, som din på bilden. Mina får ett fastfruset flin…som denna 😀

   • Nej, det är inte jag heller. Som jag skrev hos varghjärta i en kommentar – Folk begriper sig inte på mig heller, och det är nog ömsesidigt ibland.

    jag kan inte spelreglerna. Jag har mitt eget sätt, och det kan inte många heller begripa. Det är jobbigt ska du veta. Man råkar illa ut väldigt ofta fast man försöker att vara tydlig.
    Jag vet inte vad jag har för handikapp, men jag går o samtalar. Kanske kan det hjälpa??!

   • Det du skriver skulle kunna varit skrivet av mej själv….känner igen detta alltför väl. Speciellt under de senaste 10-15 åren 😉

    Men det är ok. Alla behöver inte föstå mej – och jag behöver kanske inte heller förstå dem. Särskilt inte de som har en negativ uppfattning redan från scratch och vägrar ändra på den.

    Varför ska jag ödsla tid, kraft och energi på sånt folk? För att få nån slags upprättelse? Nejnej. Helt ointressant idag vad andra har för uppfattning om mej, även om de har fel.

    Jag gör så gott jag kan och är aldrig medvetet elak mot någon och det bör räcka. Säkert tycker du likadant, innerst inne. ”Släpp taget” om oförrätter, de kommer kanske aldrig lösas och varför då ödsla tid på dem? Det skadar bara en själv..

    De får väl leva sina liv, så lever jag mitt och jag önskar dem lycka till.

    🙂
    Kao

   • du gör rätt. Här är det värre, jag väntar bara på att bli ihjälslagen. det var en som nämligen frågade mig hur jag ville bli begraven. (men det var i feb. förra året) Jag lovar, jag har inte gjort någon nåt illa som jag vet. Det är sannt. Du vet inte allt jag råkat ut för genom åren. Jag är glad? att jag ff står på benen… hur länge till vet jag inte. Jag är inte psykotisk. Det är sannt

   • Fråga tillbaks hur HAN vill bli begraven!
    Hårt mot hårt, trots att det inte hjälper mot psykopater.
    Så gjorde jag och det fick ‘mitt’ psyko att vackla en aning 😉

    Men ännu värre är att visa sej rädd. Då är man fast i deras våld.

    Kao

   • Det är för sent… jag har redan svarat honom hur jag vill ha det. Bara en pappkartong och ut i vinden. Jag har inte ens mina barn längre. Alla tror jag är helt bombad…
    Du ser ju själv, jag litar inte ens själv på nån längre.

   • Å! Så tråkigt. Visste inte att han hade tagit barnen. Det är ju så de jobbar, psykopaterna – och det blir du som får bära hundhuvudet, blir skurken i dramat.
    En psykopat använder bara barnen som vapen och har inga känslor för dem. Eftersom de inte är kapabla att känna känslor. De anser att de ÄGER sina barn.

    Du är verkligen INTE bombad! Det vet i.a.f vi, dina vänner här på WP.

    Kram
    Kao

   • Jag har inte samma inställningar i min adminpanel längre. Försökte ändra tillbaka så jag kunde ta tillbaka mitt gamla namn på bloggen igen. Men det är en helt annan tablå eller vad man ska kalla inställningssidan.

    Det är flera saker som är knepiga…orkar inte ta upp allt här. Jag har redan blivit lite vimsig när jag svarar på kommentarer. Ibland svarar jag Skvitt, och då svarar du osv…osv…

    Jag skiter i nästan allt nu. Jag svarar på alla kommentarer, även om en del är väldigt märkliga. Igår var det nån som skrev: KICKIE, har du sett filmen? (Ingen utav er som jag brukar skriva till har stavat mitt namn med -e på slutet. Jag vet inte vem jag ska lita på..har blivit helt knäpp…

   • Du kan nog lita på dem som skriver. Att nån råkat skriva ett E för mycket kan du nog ta med ro.

    Var inte så misstänksam.

    Skvitt (Ekan) kan smidigt berätta för dej hur du får tillbaks ditt kommentarsfält. Jag skulle bara krångla till det om jag försökte 😉
    *
    Ciao’
    Kao

 3. Kao, glöm det där sista jag skrev..jag är trött nu. Det är säkert så att jag rör ihop saker. Det kan bli så fel när man spekulerar och själv vet vare sig ut eller in.
  Truten bara mal. Godnatt.

 4. Att denne skurks död får utrymme handlar om nyhetsvärdering. Han är relativt känd, han dog en våldsam död, det finns mycket att referera till. Att snälla fru Jansson dör är ingen nyhet. Det dör hur många snälla fru Jansson som helst under ett år.

  Det där med psykopater är knivigt. För det finns diagnoser på autismskalan som också kan visa ett snarlikt beteende i pressade situationer. Skillnaden är att de inte tar sig lika lätt ur en situation där de blir ställda.

  Så är det ju detta… kan man straffa någon för en personlighetsstörning? Det är så mycket enklare att kräva straff för den som är frisk och i snöd vinning begår ett brott.

  Samhället behöver skyddas från psykopaterna. Men hur gör vi det utan att själva falla i vår egen grop? Vi riskerar alltid att själva bli onda.Och det utnyttjar psykopaten.

  • Du har helt rätt och det du säger är högst intressant.

   Psykopati (empatistörningar) finns ju även inom det autistiska spektrat. Men sånt får man ju inte prata om i Sverige… Bättre vore att klargöra fakta och hjälpa de som kan förändra sitt beteende : T.ex just de inom nämnda spektra.

   Men alla kan tyvärr inte bli hjälpta – särskilt inte de med antisocial eller narcisstisk personlighetsstörning och det är de som begår de flesta brotten mot sina medmänniskor och mot staten.

   ADHD och övriga inom det autistiska spektrat går i.a.f att komma någorlunda in på livet. Bara de själva tjänar på en förändring – och att man kan övertala dem till att det är det bästa, så kan det fungera.

   Men visst: en klassisk psykopat lockar fram de sämsta sidorna hos offret – men man måste förstå att detta är en överlevnadsinstinkt.

   Så visst: Vi har alla ondska inom oss, men de flesta av oss trycker undan sånt tack vare våra samhälleliga moralregler vi har för att kunna fungera tillsammans.

   Kao

   Ciao’
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s