”Inside LSD” – Kolla filmen // Kao

För att förstå hallucinogena droger ska du kolla här(särskilt från ca 4 minuter och framåt):Älskad, Beundrad, Hatad, Avskydd, Föraktad ? //Kaohttp://www.youtube.com/watch?v=EcN8cEpCaEU

1938 startade  detta som experiment på ett laboratorium av en tysk vetenskapsman, mest för att få villiga soldater som inte ifrågasättea någonting…

En upplevelse i LSD-rus kan vara lika skrämmande som det kan vara fullständigt fantastisk. Allt beror på omständigheterna och hur man själv mår som person, innan man petar i sej eländet. Det bästa är naturligtvis att inte ta såna farliga saker alls! Hallucinogener kan förstöra livet för en människa på ett ögonblick.

Innan man skriver eller uttalar sej om droger måste man ha full koll på fötterna och inte bara tycka saker. Bl.a Beatrice Ask och vissa andra politiker tror ju man kan dö av hasch/marijuana, vilket inte alls är sant! Däremot kan det ge andra typer av skador och förslöade sinnen för den som röker dagligen.

LSD, liksom Amfetamin (liksom flertalet andra vita droger) är skapade i laboratorium och har endast ett enda syfte från början: att få villiga  soldater (och andra personer) att göra som överheten vill, som att inte blir hungriga, trötta eller ifrågasätta någonting. Inte heller ställa några krav eller frågor till sina ledare…Bara man fårmer av sin  sin ‘älskade’ drog. Särskilt när avtändningen sätter in.

En kaffekopp LSD (Lyserg-Syra-Dietylamid)  i Sveriges vattenreningssystem skulle räcka för att få hela befolkningen tokig, om de inte var det innan. Så det är en högst potent drog, mycket lätt att framställa:
http://sv.wikipedia.org/wiki/LSD

Än idag pågår de flesta  krig med drogade soldater.

Ska skriva om amfetamin senare . Har en massa ordentliga fakta om det eftersom jag bl.a skrev om amfetamin i min slutuppsats för ca 10-13 år sen, men drogen går inte att jämföra med LSD i fråga om effekter på sinnet, men däremot en hel del på agerandet, som det kan se ut för utomstående.

Annonser

13 svar till “”Inside LSD” – Kolla filmen // Kao

 1. Edvard Munchs tavla kan förvisso illustrera en snedtändning på LSD, men det var inte uppfunnet när han på 1890-talet målade ”Skriet” första gången.

  LSD upptäcktes av den schweiziske vetenskapsmannen Albert Hofmann 1938 och han gav det namnet Lyserg-Säure-Diethylamid, även kallat lysergsyradietylamid.

  Målningen av Munch föreställer den blodröda himmel som visade sig världen över vid solnedgången i flera dagar efter vulkanen Krakatoas våldsamma utbrott i Sundasundet mellan Sumatra och Java i Indonesien 26 och 27 augusti 1883, som sprängde bort 60-70% av vulkanöns yta.

  Smällen hördes ända bort till Ceylon, Filippinerna och i Hongkong, och skapade en tsunami med vågor på 35-40 meter och slungade upp sten till en höjd av slungades 50 km.

  Det fanns ju inte de snabba informationsflödet på den tiden och de som såg himlens blodfärg blev skrämda, vilket knappast är särskilt märkligt. Och en av dem var Munch själv.
  Enligt Wikipedia skrev han om händelsen så här: ”Jag gick längs vägen med två vänner – så gick solen ned – himlen blev plötsligt blodröd – jag stannade, lutade mig mot staketet utmattad – över den blåsvarta fjorden och staden låg blod och eldtungor – mina vänner gick vidare och jag stod där darrande av rädsla – och jag kände hur ett högljutt, ändlöst skri genomträngde naturen.”

  När Albert Hofmann upptäckte LSD-effekten hade han råkat få i sig en liten dos av misstag. Han gick hem från laboratoriet och hela gatan böljade och hade märkliga färger. Han visste inte vad detta berodde på, men började misstänka det nya ämnet. Han testade igen och kunde alltså konstatera att det var av LSD som han fick sina hallucinationer.

  LSD blev snart en vida spridd och populär drog bland hippies och andra ungdomar under 60-talet innan det blev narkotikaklassat och förbjudet.

  LSD testades av militären i i vart fall USA, men där insåg man att den inte var till nytta för de egna soldaterna som blev helt stridsodugliga. Däremot fanns planer att sprida drogen över Nordvietnam och FNL-kontrollerade områden. Mig veterligt blev det inget av med de planerna.

  Även psykiatrin testade LSD. Dels trodde man att drogen kunde ha terapeutiskt värde och dels ansåg man att man kunde framkalla konstgjorda psykoser (vilket väl i och för sig är sant) och att man därmed skulle kunna finna ut vad som sker i hjärnans kemi vid schizofreni. Värdet av den forskningen får väl anses som ringa eller helt noll.

  Kram!
  /Skvitt

  • Sant att soldater inte kan strida under LSD-rus, men hela arme’er kan slås ut. Även det en krigslist.

   Det finns f.ö många kemiska och biologiska stridsmedel som kan paralysera ett helt folk. Inte minst Antrax (mjältbrand). Stammar av bl.a mjältbrand från laboratorier spreds efter Sovjetunionens fall och det vete fåglarna vilka som har dessa nu.

   Kao

   • Jovisst – och ligger då vinden på mot det egna landet, eller plötsligt vänder, så är det givetvis förödande för skurken. Tänkte inte på det först.

    Kram
    Kao

   • Och de biologiska stridsmedlen kan ju börja sprida sig okontrollerat och orsaka en pandemi. Risken, när det gäller galna islamister, är ju att de använder biologiska stridsmedel i tron att sanna muslimer kommer att skyddas av Allah.

    /Skvitt

   • Ja, Herregud! För religiösa fanatiker gäller det att hålla folk på en mycket låg kunskapsnivå och att skrämma dem med straff, skam och skuld och tvinga dem in i ceremonbier av olika slag och dessutom att vända folket mot dem som tycker och tror annonrlunda. Det är ju inte specifikt för just Islam.

    Välutbildade muslimer är ofta sekulariserade och tar sin religion med en nypa salt, precis som kristna, om än de lever kvar i det kulturella livet.

    Tycker fortfarande att filosofin buddhism är den mest tilltalande, även om jag inte behöver välja någon religion alls. I kristendomen finns också mycket som ligger till grund för ett någorlunda civiliserat samhälle. Inte minst de 10 budorden.

    Kram
    Kao

   • Jag avsåg inte muslimer över lag utan bara fanatiska islamister. Fanatiker finns nog i de flesta religioner och även bland politiska riktningar.

    Kram!
    /Skvitt

 2. Ping: Kao visar film | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s