Den Yttersta Svälten Och Västvärldens Oförmåga. Eller Ointresse? (Gräslig bild från verkligheten) // Kao

Min dotter, L, skickade mej denna bild idag och ca 25 liknande, men jag väljer attr visa denna (se nedan).- Hon har sett mycket sånt IRL—

Hur kan världssamfundet, eller först och främst de regeringar där sånt här förekommer, vara så likgiltiga inför fakta? Inför människors lidande? Inte en krona ska ges i bidrag till länder som köper vapen för pengarna de får.

Hjälporganisationerna måste få rätt att styra den ekonomiska hjälpen i dessa länder, för det är de som kan det här. Ingenting blir bättre av att ge skurkregimer pengar som de sen bara berikar sej själva och sina medskurkar och familjer med.

Jag vill inte ge en krona  om det  handlar om de mest kända – såsom Röda Korset, Rädda Barnen och några till. De vill ju enbart sko sej på de urfattigas bekostnad och blundar för verkligheten. Huvudsaken verkar vara att själva få en så hög lön som möjligt.

Fy fan!

(Jag ger en slant till Amnesty, för jobbet för politiska fångar) och en slant till Svenska Freds hjälporganisation Fadder För Fred. Det är vad jag kan  bidra med.

svält, den ytterstaJag tycker armen på bilden ser ut att tillhöra en död person – men det är säkert en döende…

Annonser

43 svar till “Den Yttersta Svälten Och Västvärldens Oförmåga. Eller Ointresse? (Gräslig bild från verkligheten) // Kao

 1. Usch vilken hemsk bild. Men tror du verkligen att de som jobbar på ”golvet” i röda korset rädda barnen mf. inte vill att pengarna går dit det ska. Jag tror att det är de i toppen som skor sig på de andras bekostnad. Har sett det på så nära håll när jag själv var på Värmdö och byggde upp en secondhand från scratch, åtminstone i inledningsskedet…och en bra bit framåt.…jag krigade mig fram till en löneförhandling, och alla var med på det – utom sossen som drev det genom värmdö föreningsråd!!!

  Som tack för allt slit ordnade sossekvinnan så jag fick jag istället, (var besvärlig när jag begärde lön. (17.000 i mån netto)..för allt slit jag lagt ner i det stora trevåningshuset. Tror mina sydda gardiner hänger kvar där än och minner dem om vem det var som fixade deras arbetsplats!. 😉

  Urk

   • Det kan jag tänka mej!
    De ville väl ha lydiga medarbetare som inte ens krävde lön.

    Alla politiker tycks vara av samma skrot och korn.

    Kao

   • Det gick inte att kommentera under dina ord, så jag kopierar texten här istället och svarar dig på frågan. Du skrev:

    Det kan jag tänka mej!
    De ville väl ha lydiga medarbetare som inte ens krävde lön.

    Alla politiker tycks vara av samma skrot och korn.

    Kao

    ———————–

    Jag kontrar med att jag var ingen medarbetare till dem i det samhällsklimat som nu råder. Jag var deras slav. Jag var sjukskriven (och de hade kommit på att ge mig nåt som kallades ”lönebidrag” som jag skulle få) Men jag arbetade för full kapacitet och mer därtill, till samma pengar som min sjukersättning var. Jag var en ”dräng” man kunde utnyttja, då de hade fått ett gammalt rivningshus som skulle renoveras och fixas om till en secondhand, där andra sedan skulle få jobba. Tanken är väl god… men varför kallade de i toppen mig för en ”doer”? Jo, det var för att det var jag som gjorde jobbet så att DE kunde säga att DE hjälpte ”utslagna” stackare… (därav lönebidraget kan jag tro) Men jag hade som sagt sjukpenning med kommunens, försäkringskassans, politikernas —> ”goda” vilja? !!!!

   • Nä, jag är ingen ”vanlig tjej/kvinna/ kärring… kalla det vad du vill,

    Jag gillar att skapa, oavsett vad det än vara månde. Trädgård, husbygge/renoveringar, konst..jag kan inte precis sätta fingret på något enskilt område…egentligen tycker jag det mesta inom skapande och konst är kul. Men jag gillar inte typiska tjejgrejer…kanske för att jag är främmande i den världen… långa naglar hindrar mitt skapande, vackra modekläder, hindrar naturupplevelser och det liv jag gillar, snacka killar kan jag inte, för jag känner aldrig igen mig i deras resonemang, mm.mm

   • Märker att vi är rätt lika där. Har också fixat en massa, tapetserat, målat, snickrat. Som vuxen lärde jag mej själv att sy.

    Att ha en vision och hjärta när man jobbar med sånt, eller för all del även annat skapande (såsom du har), gör att det blir väldigt bra resultat.

    Jag kommer också lättare överens med killar.
    För en stund sedan blev jag inbjuden av grannen till ett ”Victoria Secret”-party, sån där hemmaförsäljning, i morgon. Men herregud! Tjusiga svindyra underkläder och parfymer!!!??? Det är inte alls min grej.

    Jag köper bara sånt jag absolut behöver, knappt ens det.

    😆
    Kao

   • Det har sett olika ut för mig genom livets skeden. Jag har aldrig levt på någon annan och då kan jag göra precis vad jag vill med de pengar jag själv tjänat ihop. En sa till mig att jag inte ska ge bort till andra, utan spara… Jag gav bort det jag köpt till ”bättre behövande” många ggr. Men det är ju ett val. Saknar inget.

    Viktoria secret? Ok…
    Jag hade väl en period då jag köpte lite finare trosor, med nån spetskant. Men det var på kappAhl.
    Parfym gillar jag ibland att ha på mig. Älskar dofter. Jag har en flaska tills den nästan härsknar. Mao. i flera år. Därför kan jag kosta på mig en dyrare och fräschare parfym. Mmmm. Gillar ej billig söt parfym.

   • Fattar precis. Jag har också varit en ”caretaker” i alldeles för många år. Men nu är det slut med det sen många år! Tydligen drar jag bara till mej drägg, såna som ser att de kan nyttja/utnyttja mej ekonomiskt. Ändå är jag och har alltid varit låginkomsttagare.

    Jag gillar också väldoft, men eftersom jag så sällan träffar folk kan jag inte se någon mening att använda parfym. Men jag har 2 favoritdofter som står i badrumsskåpet 😉

    Kao

   • Jag har inte bara haft drägg… det är i grund och botten inte andras fel att det inte funkat med mig… vi har inte pratat samma språk. Ingen har utnyttjat mig, och jag har inte utnyttjat dem. Jag har aldrig varit höginkomsttagare, men jag har tjänat ganska bra när jag jobbat. Det har berott på hur mycket man kört…

    Jag har bara en favoritdoft. Den är nog snart härsken. Köpte den för 5-6 år sedan… men än är den inte gul, för då åker den i soporna. Jag tycker om att spraya på pyttelite ibland på handleden. Jag gillar doften väldigt mycket. Har använt samma märke i nästan alla år.

   • Du behöver väl inte ta på parfym för att behaga andra. Man kan ju själv gilla doften. Jag har känt ibland på spårvagnen, såna som sprayat ner sig med parfym. Det är så man kan spy ju.

   • Jag har inte varit en caretaker… Det är väl ungarna kanske som jag överbeskyddat lite när de var i barn och ungdomsåren… gubbarna har klarat sig själva.

   • (Rakt svar) på din fråga om att bli utnyttjad – (både ja och nej), hehe. Man måste ha helheten för att begripa mitt diffusa svar

   • Tycker inte ditt svar var direkt diffust. Att se helheten är typiskt kvinnligt – män klarar som du vet inte 2 saker samtidigt….;-) De har ett slags tunnelseende när de pysslar med något. Inget fel med det i vissa lägen. Det är ju bl.a därför vi kompletterar (SKA komplettera) varandra.

    Jag är glad att jag är kvinna. 🙂

    Kao

   • Jo, det finns män som inte går under epitetet ”trångsynta”… det finns män som är förbaskat skickliga och duktiga på att göra fler saker samtidigt… det är en myt att bara kvinnor kan ha många bollar i luften samtidigt. Alla är bara människor i grund och botten och det är ingen könsgrej att kunna göra fler saker samtidigt.

   • Jag generaliserade, givetvis. Jag känner några riktiga toppenkillar. Tyvärr har jag aldrig kunnat besvara inviterna .

    Kao

   • Nä, man har ju olika bitar med sig i bagagen, Men att vara kompisar är väl bra.(Kanske har du bara en annan läggning, det vet ju bara du)

   • Nej för tusan! Jag gillar killar, men har alltid dragit till mej fel.

    Nu är jag lyckligt singel och kan inte tänka mej att ändra på det.

    Kao

  • NEJ! Naturligtvis inte ! det är det jag skriver, leller har jag missat att skriva det väsentligaste???

   Det är ett stort organisationsfel! Inget fel på dem som ber oss om pengar, men däremot de som sitter i toppen och anser sej förmer än andra och snor alla pengarna.

   Redan under Lennart Hylands insamlingsgala ”Röda Fjädern” blev det skandal för att de mesta pengarna gick till löner och administration.!
   ——
   Just som du berättar är det vad jag vill peka ut här; giriga människor som ser organisatoriska kryphål för att själva få ta största delen av de stora vinsterna – på de utfattigastes bekostnad.

   I vissa länder där vi satsat miljardetr i bistånd under åren har ingenting hänt:

   I ett inslag i TV för några månader sen såg jag att en brunn i en by blivit borrad – men det fanns inte ens nån kedja från hinken ner till vattnet 8-10 meter ner, så byborna fick ända inget vatten :(. Är det sånt som kallas bistånd så sitter det helt fel personer i ledningen/ ledningarna.)

   Kram
   Kao

   • Det är ju värre än om det inte funnits nån brunn alls ju. (lite förenklat) ..att sitta med lite torr rulltobak och inte ha ngt papper… ;-(
    Skämt åsido…

    Du frågar om du missat att skriva det väsäntliga! Nope, jag svarade ju … Var det fel då?

    Man ska INTE jobba för ”grisar” som skor sig på andras bekostnad. De kan själva jobba ihop sin brödföda!. Bättre då att man hjälps åt, och tar vara på alla de kvaliteter folk har. och sedan delar på kakan sas…
    F
    ast vad tror du… skulle inte samhället rasa då?

   • Nej, inte alls. Det är vi som bär upp samhället. Kapittalisterna skulle inte klara sej utan oss, arbetskraften. Men vi skulle klara oss utan dem.

    Storföretag ska vara statliga med god insyn.

    Kao

   • Jag var nog egenföretagare på den tiden…(-66-67) Jag sålde röda fjädern ett kort tag och behöll därefter pengarna själv. Äta eller ätas..

   • Usch så fult :(.
    Men hela Röda Fjädern-insamlingen (som leddes av Lennart Hyland, om jag inte minns fel), var en stor skandal. Det visade sej att bara en bråkdel av pengarna kom dit de skulle. Resten av pengarna försvann i organisationen.

    Kao

   • Det kan vara så som du skriver. Jag hittade ingen uppgift om hur det då var, bara hur det är nu. Men allt brukar vara sökbart, bara man inte ger sig.

    Kram!
    /Skvitt

 2. Att de styrande i den rika delen av världen är så likgiltig är inte så konstigt. Till stor del är det ju kapitalisterna som dikterar politiken i världen och således och i allra högsta grad i den rika delen. Deras inkomster baseras som bekant på utsugning. Det är resultatet av deras maktutövning vi ser runt ikring när vi ser oss omkring, alltså även när vi ser bilder som den ovan.
  Skall dessa kapitalister plötsligt bli självrannsakande? Knappast. Däremot kan de starta upp olika former av bistånd, bara de själva slipper betala och just så är det. Det är folken som betalar, frivilligt eller med skatten.
  Naturligtvis kan kapitalister och borgerskap inte avhålla sig lusten att sko sig även på biståndspengarna, konstigt vore det ju annars.

  Kram!
  /Skvitt

   • Nu förstår jag inte hur du menar.
    Men jag kan passa på att säga att vi i den rika världen alla tjänar på utsugningen av den fattiga världen. Vi gynnas av billiga råvaror och billig arbetskraft.
    Ett slag mot kapitalismen måste också vara ett slag mot nämnda utsugning och all värdens arbetarrörelser måste därför vara internationell. Det var tanken med Internationalen!

    Kram!
    /Skvitt

 3. (Kommentarskrasch på hög nivå här…. här hamnar de ju lite som de vill…inget man kan styra här inte, hehe)

  Adjö.

   • ingen ide, hela min jäkla dator spökar… jag vet åtminstone en som har insyn. (Somliga kan forska på ”knäppgöken”) Mina ord gynnar andra som kan använda det som ”sitt ” material…sånt är livet…käften lär väl gå tills de fått sitt..

   • Att andra använder mina ord till egen fördel är helt ok, så länge de inte visar upp hela texter jag skrivit. I så fall ska det vara 100% klart att det är ett citat av mitt material.

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s