Att Blanda Ihop Äpplen Med Päron – Amerikansk Syn På Sex // Kao

Jag blir så trött ibland…! 😦

I alla amerikanska serier  försöker man vara  politiskt korrekta, men om man har fått fel info från skola och politiska nördar så blir det fel ändå. Pga dålig info till allmänheten – och tystnaden och skammen hos föräldrar som inte kan ge sina telningar ordentlig info om sex och samlevnad.

Därför finns också så många tonårsgraviditeter där – och stort abortmotstånd från lokala politiker. Skam- och skuldbeläggningar. Alltid är det den gravida tonårstjejen som tvingas ta beslutet att leva i framtida fattigdom – om hon inte har rika föräldrar. Killen klarar sej alltid, men kanske med en stor ekonomisk skuld i nacken, för ett barn och en tjej som han inte är ett dugg intresserad av. Men han är oftast inte bunden fysiskt av ett barn, som ju ska leva ett helt liv.

TACK OCH LOV ATT VI HAR FRI ABORT I SVERIGE!

Nyss såg  jag ännu en amerikansk serie på TV där man blandar ihop bögar med pedofiler. Det tycks vara svårt för amerikanerna (och kanske även för andra internationaliteter) att begripa att homosexualitet och pedofili inte alls går hand i hand.

Problemet med pedofili, som är en STÖRNING och homosexualitet, som är en LÄGGNING, är att vanligt folk inte tycks kunna se, eller acceptera skillnaden. En läggning är inte straffbart eller fel , där båda parter är överens och ingen skadar den andre (en läggning, liksom s/m och annat) .

Men däremot en person som lägger ut fällor för och utnyttjar andra människor för sina egna sjuka syften :  Det är en person med en STÖRNING – och att grisa omkring i en sådan amoralisk sörja och utnyttja andra människor (t.ex  barn) är naturligtvis åt helvete och de som gör så här  ska naturligtvis straffas. Hårt! Eftersom de lämnar så mycket förödelse efter sej.

För den som fortfarande inte fattar skillnaden mellan ‘störning’ och ‘läggning’ rekommenderar jag att kolla www.dsm4./com – psykiatrins ‘bibel’.

2 svar till “Att Blanda Ihop Äpplen Med Päron – Amerikansk Syn På Sex // Kao

 1. Och så har vi ju det juridiska skrå i Sverige som fick igenom sin egen terminologi utan kunskap i ämnet!!!
  Hur fan kan man sätta jurister till att kalla psykisk sjukdom för psykisk störning? Tänk vad det ställer till det vad gäller förståelse på ett område där allmänhetens kunskap är skal!

  Alltså: När en psykiskt sjuk människa, oftast med en psykossjukdom, döms till vård är det under ”diagnosen” ”allvarlig psykisk störning”. Alla är dessutom överens om detta inte är en diagnos utan enbart en juridisk term, men vet folk i allmänhet om det? NEJ! För dem är det en diagnos.
  När såldes en psykiatriker får ta hand om denne person som lider av en ”allvarlig psykisk störning” kommer behandlingen att handla om antipsykotisk medicinering i nästan vartenda fall. Undantagen är få kan handla om ADHD och andra kognitivt funktionsnedsättande tillstånd. Man behandlar alltså en sjukdom.

  I medicinsk mening är däremot inte ”störning” en sjukdom och kan inte behandlas med psykofarmaka annat än med syfte att sedera. Med störning avses olika former av personlighetsstörning, såsom till exempel psykopati. Dessa människor kan inte vårdas om de har begått brott och ska såldes dömas på samma sätt som alla andra icke psykiskt sjuka människor.

  Varför i helskotta heter det inte ”allvarlig psykisk sjukdom”? Vad hade jurister med terminologin att göra? Hade de gjort rätt hade psykopater, alltså de i medicinsk mening friska personer med personlighetsstörning, hade psykopater och inte psykiskt sjuka fått den juridiska ”diagnosen” ”allvarlig psykisk störning” istället. Det är ju de som är störda!

  Samma begreppsförvirring skulle uppstå om låt oss säga försäkringsbolag kallade ratten för ”hjul” och hjulen för ”däck”! Bilägaren måste alltså växla term beroende på om han talar med försäkringsbolaget eller bilverkstan!

  Jurister ska hålla sig till sitt ämne och inte klampa in på områden de inte förstår!!!

  Kram!
  /Skvitt

  • Visst.
   Det är stor skillnad mellan ‘läggning’, ‘störning’ och ‘sjukdom’. Men det går inte in i juristernas och journalisternas skallar. Och eftersom det oftast är de som ger vanligt folk budskapen så är det klart det blir begreppsförvirring. För att inte tala om politikerna.

   Kram
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s