Högre Pensionsålder? // Kao

Alliansen tycker sej ha kommit fram till en bra lösning på vår upp-och-nervända ‘befolkningspyramid’, där det finns för många gamla och för få ungdomar och för få barn som  föds.

Ulf Kristensson talade idag på nyheterna och framförde vad han tror är lösningen på att för många lever för länge: Att höja pensionsåldern till 67 år. Det kan ju verka vettigt rent tekniskt. Men hur fungerar sånt i praktiken?

Knappast bra.

Det är ju ingen som vill anställa någon över 50-55 år. Inte heller vill man anställa ungdomar utan arbetslivserfarenhet. Hur har (M) och Kristensson tänkt sej hur det ska fungera om endast välutbildade personer som är 30-45 år gamla, har vuxna barn (?!)  och en utbildning som passar dagens gräsliga människosyn, är välkomna på arbetsmarknaden?

Dessutom har man i sina beräkningar tydligen helt glömt bort de personer som jobbat med så fysiskt tunga arbeten att de inte orkar arbeta ens tills de är 60 år för att de är helt utslitna. Sjukvårdspersonal och byggjobbare är bara 2 exempel på såna jobb.

Jag  arbetade själv inom vården och det fanns inte en enda person kvar som var över 60 år gammal. Alla hade skadats såpass mycket att de inte längre kunde arbeta. Jag undrar vad Alliansen tycker att dessa personer ska göra. Fas 3 som ‘tack’?

——–

Befolkningspyramiden, ett par exempel enligt Wikipedia och detta förklarar en hel del. i denna fråga:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Befolkningspyramid

 

(Själv tycker jag att det föds för många liberaler och annat högerfolk.)

8 svar till “Högre Pensionsålder? // Kao

 1. Som vanligt…. Lysande inlägg! Funderar själv på ngt likande under dagen. Håller på och kollar källfakta. Länkar naturligtvis till Dig.

  Kram
  /Per

 2. Om Alliansen satsade på den offentliga sektorn skulle arbetslösheten reduceras avsevärt och allt tal om höjd pensionsålder skulle tystna.
  Om Alliansen dessutom såg till att miljarderna som nu rinner ut ur landet stannade kvar här så skulle pensionärer kunna få en pension som de kan leva på.
  Om Alliansen dessutom rev upp avtalen med utländska gruvbolag så att de inte kom undan med 0,2% skatt i Sverige utan åtminstone fick betala 50% som före 2006, så skulle våra skolbarn få fler lärare, större kunskaper och bättre betyg.
  Om Alliansen dessutom nationaliserade gruvnäringen skulle vi få en sjukvård värd ett civiliserat samhälle och dessutom en äldreomsorg som vi kunde vara stolta över.
  Om Alliansen dessutom nationaliserade apoteken igen, då skulle de kunna ha hemma just det läkemedel man behöver när man går dit.

  Om, om, om! Ja just så enkelt är det: om bara vi slapp denna Alliansregering!

  Kram!
  /Skvitt

   • Oh ja! Men jag nöjde mig med detta som jag skrev. Jag hade dock kunnat ta upp skattelättnaderna. Och inte minst de lättnader som specifikt riktar sig till de redan rika, ROT och RUT till exempel.

    Kram!
    /Skvitt

 3. Ping: Pensionärerna | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s