Flyktingar ‘Här Och Där’ Och Den Rådande EGO-Kulturen // Kao

Sverigedemokraterna tycker givetvis att en enda flykting är en för mycket och att de på något vis skulle hota vår välfärd.

Löjligt!!! Det handlar om omfördelningar av resureserna, som när det gäller all annan politik. Alliansen vill ju bara göda de redan feta…

Libanon, granne till Syrien och lika stort som Skåne och med ca 6-7 miljoner invånare, har tagit emot en MILJON flyktingar under syrienkriget. EN MILJON! Landet är inte fattigt men flyktingströmmen är oerhört påfrestande på samhällets ekonomi, men flyktingarna tas emot som bröder/systrar.

Till skillnad från här i Sverige går medborgarna i Libanon man ur huse för att ge flyktingarna, deras närmaste grannar, mat och husrum så gott de förmår.

Sen blir det ett himla liv här hemma i tjusiga Sverige för att det kommer några tusen :(.

SOLIDARITET är ett mycket vackert, men ack så missförstått ord. Världen skulle bli så mycket bättre om människor kunde leva i just  solidaritet med de som har det sämst ställt. Vi har ett moraliskt ansvar för våra medmänniskor och att skylla på ‘fel religion eller kultur’ eller annat är bara löjligt. (Hur beter vi oss själva när vi är på semester långt hemifrån??? Gör vi avkall på VÅR kultur och vårt sätt att leva? Knappast! Här i väst regerar EGO-KULTUREN – understödd av rådande politik och den förödande shopping- och skattesänkningshysterin….bara för att få ett par hundralappar extra i plånboken att handla för till just SEJ SJÄLV.

31 svar till “Flyktingar ‘Här Och Där’ Och Den Rådande EGO-Kulturen // Kao

 1. Känner inte igen mig i det du skriver ovan, har ju för tusan plöjt ner pengar både här och där…
  Men jag tycker det är synd och skam att flyktingar ska behöva ta sig ända hit för att få hjälpen de behöver. Hjälpen borde ske på plats i deras egna hemländer, åtminstone där kulturen skiljer sig avsevärt från vår. Hela världen får ju inte plats här. Det måste till en annan politik i många länder där de som skor sig på de fattiga får kliva ner från piedestalen!

  Självklart ställer Libaneserna upp för sina bröder och systrar. De bor ju nästgårds och har i princip samma kultur. Detsamma gjorde Sverige för de Finska krigsbarnen, även om Sverige på den tiden kallade sig ”neutrala”. Bara för att dra en paralell. Jag är ff ”halvtaskigt” insatt i politikens värld… :-/ hur man ska lösa allt elände..

  • @KICKI:
   Plöjt ner pengar har väl de flesta gjort och det är ju av skatterna vi skapar välfärden – och med rätt sorts politik, givetvis ;-).

   Klart hjälpen borde finnas där, men det är ju krig! 150.000 människor, varav 7000 barn har fått sätta livet till. De flesta skulle säkert helst vilja bo kvar i sina egna länder, men de här flyr för sina liv! Ofta utan annat än kläderna de har på kroppen.

   Då ska man också komma ihåg att båda nämnda länderna var högutvecklade innan krigsherrar började slåss om bitarna. Minst lika utvecklade som Sverige, men med diktatoriska styressätt. Samma med t.ex Irak.

   Jag är säker på att även vi svenskar hade flytt för livet med våra barn om vi upplevde ett våldsamt krig här hemma, även till Syrien om det var nödvändigt…bara vi hade en chans att överleva.

   Inne i Syrien finns miljontals flyktingar som försöker få lite lugn och ro. Hur menar du att de ska överleva inne i sitt land? Jag tycker det är ett internationellt problem med den politik som förs både här och där i världen och alla kommer faktiskt inte hit, det är bara ett fåtal. Det kallas ju internationell solidaritet att tänka på andra än sej själv, sitt eget land och sitt eget välbefinnande. Ska man slå sej för bröstet för att man har en ‘bättre’ religion och kultur?

   Man kan inte jämföra de kvantiteter finska flyktingbarn som kom hit under 2a världskriget med de enorma flyktingströmmar som väller in i Libanon och andra länder i regionen. EN MILJON! Även till Turkiet har det kommit massor med flyktingar. MASSOR!

   Men ok: religion och kultur kan förslava folket, men det är de styrande som missbrukar sin makt i religionens namn. ”Religion är ett opium för folket”.

   Kao

   • Till saken hör också att det mest är kristna som flyr. De som vet att för dem blir det inte bättre oavsett vem som till sist går segrande ur inbördeskriget. De söker sig till Sverige för här finns en etablerad syrisk ortodox kyrka som hjälper dem. De gör det vi alla borde göra.

    De kristna i Palestina/Israel flyr i ännu större utsträckning. Det finns snart inga kristna kvar där. Betlehem t ex har bara munkar o dyl kvar. Kristna familjer åker till USA.

    Om detta tiger vi!

   • Det är ju helt riktigt det du skriver! Inte minst de koptiska kristna i norra Egypten, som jag har träffat IRL – har tvingats fly efter revolutionen där.

    Det vore tacknämligt om man uppmärksammade detta i medierna, men media styrs av mäktiga krafter som inte tänker i de banorna. De har helt andra önskemål på sina agendor…

    Kao

   • Min kvartersbutik ägs av kritna irakier som flydde hit för många år sen – för att ta ett exempel som jag själv känner till på nära håll.

    Visst, du har helt rätt.

    Kao

   • Ser ut som du väljer att själv inte vilja fatta mitt inlägg. Själklart ska man hjälpa. Men bäst hade det ju varit om det inte fanns en massa religioner och krig. Jag är ingen politiker och kan inte lösa hela världens konflikter. Så vad ska JAG svara på ditt inlägg tycker DU? Jag tycker det är skit med alla krig. Så är det! Oskyldiga människor drabbas hela tiden…oavsett om det är i utlandet eller här hemma!!!

   • Att vi inte vill ha krig är vi ju överens om. Men vi kan inte styra över andra nationer – tack och lov.

    Alla kan inte vara och tänka som vi gör.
    🙂

    Kao

 2. @Kicki. Det är en floskel att det är religionerna som orsakar krigen. Det är klasskillnaderna och bristen på resurser som gör det. Men ofta har de olika klassena olika religion. Därför blir det enkelt att hänvisa till sin Gud. Det är påtagligt. Även sekulariserade samhällen hittar denna åtskillnad när man slåss för sig och sitt. Gamla gränsdragningar, oförätter och förlorad makt. Där religionen inte skiljer åt hittar man annat att hata. När man bara vill utöka sin makt.

  Det blir aldrig fred om vi inte ser igenom allt detta.

  • @ Kyrkis
   Det värsta är nog när man hatar. Jag kan inte hata några människor. Ordet hat är vidrigt.
   Förresten, tack för infot: Att religioner inte orsakar krigen. Inte enbart naturligtvis. Jag har bara trott att det har varit en del till krigens uppkomst samt att de bråkat om landområden, naturtillgångar o makt.
   Jag är inte alls troende, men jag gillar ändå att ibland gå in i någon fin liten kyrka för att kika på målningar etc. Det finns många små och för all del stora kyrkor med som har himla fin konst.

   Ibland kan man bara gå in och tända ett litet ljus, och skänka en tanke till någon man saknar oerhört mycket, och som stått mig nära.
   Men nej, jag skulle inte klara av att sitta o lyssna på en långrandig högmässa. (Ryser)

   Jag har träffat flera personer som är präster där jag går och käkar ibland. Fina goa människor, men jag går ut när de ska börja predika…men det beror inte på dem som personer.

   (Kan man dö av sorg…

   • @Kicki. kanske vi inte ska utnyttja Kaos blogg i all oändlighet. Du är välkommen över till mig för att fortsätta samtalet.

    Kyrkan är sällan ond. men det kan finnas människor som är onda även i kyrkans sammanhang. Det kan aldrig försvaras. Men vanlig mänsklig skröplighet får vi leva med kristen eller ej.

    En högmässa tar mellan 50 min och 1.20 beroende av vad som finns med. Det ta några minuter mer om det är dop t ex. Eller körsång. Det händer hela tiden saker så särskilt långrandigt brukar det inte bli. Sen ska i ärlighetens namn sägas att det också är upp till prästen hur det blir. och det kan variera.

 3. Det är många som inte vill se Åkesson på sitt jobb. http://eaqhan.wordpress.com/2014/04/07/ingen-akesson-pa-varat-jobb/
  Varför inte slänga skiten där den hör hemma: http://eaqhan.wordpress.com/2014/04/08/slang-skiten-dar-den-hor-hemma/
  Men så var det ju det här med att alla muslimer är våldtäktsmän, vilket styrks av att se vilka som blir dömda. Ja, vilka är det? Jag har listan: http://eaqhan.wordpress.com/2014/04/08/skvitt-hanger-ut-valdtaktsman/

  Men att få att rasister och nazister att ta till sig verkligheten är lika omöjligt som det var för katolska kyrkan att bemöda sig att kika i teleskopet – (”men ändå rör hon sig!” ) ”Vi VILL inte se!”

  Kram!
  /Skvitt

 4. Du har säkert rätt i att SD i att tycker att en enda flykting är för mycket, min fråga blir då ”Finns det ett antal som gör att det blir för många flyktingar”?
  För är ditt svar nej, så känner jag att vi måste utplåna oss själva innan vi gör vår bild av goda svenskar komplett.
  Personligen ställer jag gärna upp på att vi skall hjälpa krigsflyktingar så mycket som möjligt. Gärna så nära deras land som möjligt, både av praktiska och ekonomiska skäl.
  Vill gärna tillägga att jag har många Libanesiska(främst kristna) vänner, speciellt på södermalm.

  Bamsekram

  • Naturligtvis är det bästa om folk får hjälp i sina hemländer, om det fungerar. Det vill de säkert helst själva också. Men ibland går det av naturliga skäl inte. Men när (om) det blir fred igen i flyktingarnas hemländer och / eller ny regim, så de inte riskerar sina liv när de åker tillbaks – så vill nog de flesta flytta hem igen. Nu talar jag om krigsflyktingar och politiska motståndare till de rådande regimerna i deras hemländer.

   Det är ju bara att tänka sej in i deras situation. Jag skulle fly om jag tvingades av olika skäl. Men jag skulle också vilja komma tillbaks hem igen, när det lugnat sej.

   Det handlar inte om en flykting eller alla flyktingar. Det handlar om solidaritet med de som flyr för sina liv.

   Kaoskram

   • En god svensk är en person som försöker leva upp till den gamla myten om att Sverige är det goda samhällets bevarare och samvete.
    Åter till min fråga. 😉

   • Om det kan bli för många? Ja, om det kommer så många hit, som nyss kommit till grannlandet Libanon så blir det givetvis för många och de kommer kosta en massa. Så vill väl ingen ha det?

    Men när jag ser hur statliga och kommunala medel slösas bort i en svindlande fart på en massa nonsens, då anser jag att om detta rättades till så hade vi haft råd med både en bättre sjuk- och äldrevård, skola och även flyktingar.

    Jag kan inte nämna just ett speciellt antal men visst finns det ekonomiskt utrymme! Allt handlar om prioriteringar.

    Kao

   • Bra jag gillar ditt svar.
    Skulle bara kolla om du var en extremist och svarade att det inte finns någon gräns.

    Frågan är bara hur gör vi för att få allt att gå ihop med vård skola och omsorg.

    Tänker även på på alla dessa ungdomar som inte får något jobb och som bara går omkring och skrotar och mår dåligt.

    Tror inte att svaret finns i varken skattesänkningar eller skattehöjningar.

    Det är något grundläggande fel i hela samhällssystemet.

   • Helt klart är det ett systemfel. Dagens politiker är oftast broilers, uppfödda och utbildade i partiet. Utan att ha haft kontakt med vanliga människor och arbeten. (En av de allra värsta i mina ögon är den unga tanten Annie Lööf).

    Stefan Löfven har i.a.f varit arbetare men närmat sej (M):s visioner alldeles för mycket.

    (S) kan inte både ha kakan och äta den – de måste ha en progressiv, annorlunda politik för att överleva som parti. Våga utmana folks ev.tvivel och lägga en tydlig väg för sin politik, så att folk begriper vad de ev. röstar på.. Inte försöka göra alla nöjda. Då blir det ingenting kvar= ett platt intet.

    Kao

   • …att ungdomar mår dåligt och går omkring och skrotar, utan att få jobb, är inte invandringens fel. Regeringen satsar helt enkelt inte på de unga med bostäder och jobb och detta är en helt annan politik än invandringen. Att ställa dessa båda grupper mot varandra kan bli ödesdigert och är inte relevant.

    Billiga små hyresrätter till unga är vad jag efterfrågar. Alla kan inte ställa sej i livslångt ekonomiskt fängelse med sina lån hos bankerna, som sen kan göra vad de vill.

    Stefan Atterfall sa för ett par år sen: ”Jag tycker att alla föräldrar borde köpa lägenheter till sina barn. Det har vi gjort”. Detta uttalande visar hur verklighetsfrånvända politiker kan vara – och samma när Anne Wibble på sin tid som finansminister sa:” Jag tycker alla människor borde ha minst en årslön på banken”. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s