David Garrett , ‘Adagio’ och ‘Nothing Else Matters’ // Kao

Jag är egenligen gammal rocker, men lyssnar även på sånt här ibland och jag gillar verkligen den här videon . (Öppna kommentarsfältet för att se och höra):

…och här tolkar han METALLICAS ‘Nothing else matters’:

 

 

37 svar till “David Garrett , ‘Adagio’ och ‘Nothing Else Matters’ // Kao

 1. Haha, det är andra ggn jag klickar på länken till just detta klipp…(skrollade bort karln i två låtar)

  Har ett svagt minne av att farfar spelat fiol?… det hängde en på väggen i varje fall… kanske farsan? nope, det tror jag inte, han spelade mest gitarr, munspel ibland de få ggr han var hemma.

  Jag börjar förstå hur det kan gå till att få (framför allt kvinnor, som tidigare inte fixat fiol?), att komma till konserterna…, (Psykologi, på hög nivå)

  Antingen får jag stänga av ljudet och bara titta, eller så får jag skrolla bort karln ur bild, och bara lyssna. Att ”se” helheten kanske bidrar till att jag ”börjar gilla fiol”. 😉 Hahaha

  Jag lyssnade till början av tredje låten ” November rain” (G&R) sedan orkade jag tyvärr inte med gnisslet..

  ..men nog är det en vacker själ som spelar, (rent utseendemässigt)

  • Klart det kan bli för mycket. Det tycker jag också.

   Men hans kompositioner av klassiker är finfint. Särskilt just Adiago, första låten.

   Kao

   • Det lilla jag varit i kontakt med klassisk musik var en kortare period på Ekebäcksskolans musiklektioner.

    Min mor däremot verkar ha fått tycke för klassisk musik (på äldre dar?)… har aldrig hört henne spela ngn typ av musik en endaste gång under de få år jag bodde hemma. Vid ett kortare besök för några år sedan visades jag däremot en hel repertoar (cd) av gamla klassiska verk. Bach, Verdi, Beethoven…mf.

    Kvinnan är för mig en gåta…

   • OK. Men det rättfärdigar vare sig hennes eller fars handlande gentemot mig och min bror som små. Hade han levt så hade jag utan krussiduller skrivit ner hela historien utan omsvep och förtäckta ord. Då kunde han åtminstone kunnat styrka det vi upplevt tillsammans. Utan honom är jag rökt, och det vet ni. Därför lär de också komma undan (i skydd av varandra) både den psykiska och fysiska terrorn.

    Hade endast hoppats att jag skulle kunna bli någon, och att själv ha kunnat ge mina barn en historia byggd på fakta och därmed en framtidstro. Loppet verkar kört. Har försökt närma mig hundratals gånger genom åren, åtminstone få svar på varför jag inte kunde fått blivit bortadopterad när möjlighet gavs. Men icke sa nicke. Det blev alltid än jävligare.

    Farsan, hehe…

    ”han kom som ett BREV på posten”

    LEV och låt leva…säger du?!
    Låta andra leva är inga som helst problem. Det är svårare med att LEVA.
    Vad vet du om mina köttsliga resp.själsliga sår… du har inte vandrat min kartlösa väg

   • OK då. Jag ska inte besvara dina kommentarer igen, men läser dem gärna. Att jag bara vill peppa dej verkar du inte begripa. Man måste inte ha upplevt samma saker som dej för att förstå hur du mår. Det handlar om empati = inkännande.
    Kao

   • Förlåt.
    Glad att Skvitt såg vart det barka hän och gav dig musik du gillar. 🙂
    Tur det finns ljusa själar.

    Förresten…har haft en kanondag i solen idag. Finns inget ställe som piggar upp så mycket som en uteservering i lä i ett soligt Majorna! 😀

    Kram… och jo.. VET du försökte ”peppa”. Tack snälla du.

   • Skönt att höra att du haft en bra dag och att du dessutom haft bra musik att lyssna på 😉
    ——-
    Om du förstår att jag vill peppa dej – skriv då inte att jag ej förstår… Om jag inte hade haft mitt eget intresse för människor, och jobbat med människor hela mitt liv, och nu är KBT-terapeut (3-årig utbildning) (om än sjukpensionär numera), så hade du kunnat kastat mina insikter och åsikter åt helvete.
    😉

    Teori, empati, intresse för människors väl och ve och praktik i samverkan är en oerhört bra kombo – och jag är stolt över det jag kan. Även om vissa (INTE just du!) tycks anse att jag kliver ut på för djupt vattenb.

    Jag vill peppa folk – inte ynka och ömka. Men förstå.

    Kao

   • Jisses vad bitter jag låter, (det går strax över) men ibland gör det ont som fan att bara tänka på var detta lett till i realtid…i generation efter generation…

 2. Stevie

  och brodern

  Stevie dog i en helikopterolycka. Klockan 00.40 lyfte helikoptern och 01.30 noterades den saknad. Man fann senare resterna av helikoptern som slagit i marken i låg vinkel, och det tros att olyckan berodde på ett misstag av piloten i samband med dålig sikt på grund av dimma. Stevie Ray Vaughan blev 35 år gammal.
  Han var en gitarrist fullt i klass med Jimmie Hendrix.

  Ett absolut måste är detta:

  Mycket njutning, nästan sexuell!, utlovas!
  Kram!
  /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s