Att Bara Prata Om Sej Själv // Kao

En mördare, och som i fängelset tagit flera akademiska examina  där  under fängelsetiden,  sen han begick polismorden tillsamans med ett par andra puckon i Malexander 1999 (?).

Innan detta hände var han legosoldat i Bosnien och döda flera människor, vilket han har erkänt (krigsbrott). Han påstår att han har haft ett bra liv hos sina adoptivföräldrar här i Sverige. Kanske är det sant. Kanske inte. Som så många andra barn kände han sej utanför och annorlunda. Men hur många av hans gamla kompisar  som kände likadant har gjort det  som han har gjort, kan jag undra.

Han har i fängelset lärt sej att uttrycka sej verbalt på detta vis, men vad säger han EGENTLIGEN ?

Hur mycket märklig kraft och många konstpauser i nedanstående länk till intervjun av  Steffo Törnkvist  han är lägger ner för att vi ska fatta  vad han egentligen gjort,men inte hur de anhöriga eller vi övriga kan tänka. Det är utslagsgivande för min egen åsikt  om hur en p….at tänker och hur de försöker tillskansa sej en massa ord, vars betydelse de inte har en aning om. De yttrar detta för att de vet att det förväntas av dem. Inget annat.

Kolla här och bedöm, men inte döm (det har domstolarna redan gjort och han fick livstid men vill nu komma ut, delvis på basis av sin nyfunna svada):

 

Annonser

4 svar till “Att Bara Prata Om Sej Själv // Kao

 1. Jag har egentligen redan kommenterat detta, men på annan plats. Det är kanske lämpligt att skriva kommentaren även här. Då hamnar den mera rätt.

  Alltså:
  Det var första gången jag såg intervjun med Jackie Arklöf. Jag vet inte hur jag ska ställa mig till hans person och psyke, men jag har en del funderingar så här omedelbart under och efter filmen. Förvisso kan jag ompröva det jag såg här och omedelbart känner, det måste jag tillstå.

  Violence Prevention Programme används i kriminalvården, men vilka som deltar råder det sekretess kring. Som framgår av namnet syftar programmet till att förebygga våld, att deltagarna ska lära sig känna igen de utlösande faktorerna och finna andra mer acceptabla vägar än våld.

  Jackie Arklöf är en person som med all sannolikhet har deltagit i programmet, men jag påstår inte att jag vet att så är fallet. Han är dock just en sådan intern som man rimligen vill satsa VPP på. En jag däremot vet har genomgått VPP är Tommy Zatraeus. Tyvärr minns jag inte var jag läste det, men det var en säker källa.

  Tommy Zatraeus är diagnostiserad psykopat. Det är märkligt att kriminalvården lever i villfarelsen att sådana går att bota. All vetenskaplig forskning visar ju tvärt om att behandling inte bara misslyckas, den förvärrar till och med tillståndet, som du ju vet.

  Utifrån ovan sagda kan jag alltså lägga till följande:
  Jackie Arklöf har sannolikt genomgått VPP och han kan vara en psykopat eftersom psykopati inte utgör ett hinder för deltagande i VPP i KVs regi. Det skulle då kunna förklara hans svar i intervjun.

  Men är han en psykopat? Jag tror inte det. Men jag tror ändå att han har gått i VPP och det kan då ha gjort honom viss nytta och han skulle alltså vara just en sådan individ som KV ska satsa sådana resurser på, istället för på psykopaterna.

  Om jag har rätt i att han har genomgått VPP förstår vi bättre hans svar i intervjun. Det en blandning mellan hans egna tankar och en läxa han har lärt sig i kursen.

  Den uppfattning jag får av Jackie Arklöf är istället för en psykopat en person som innerst inne känner sig liten, ynklig och värdelös. Likt en överrock har han hängt på sig en roll för att dölja denna ynklighet. Plötsligt blev han någon med denna ”rock” på sig. Därför var den inte svår att bära.
  Men det räcker inte som förklaring.
  Det fodras något mera för att bli en Jackie Arklöf, nämligen svagt utvecklad empati, vissa svårigheter att känna skuld- och skam. Det sista har ju dock också en inte obetydlig social komponent så till vida att man inte behöver hysa sådana känslor för det som är socialt accepterat och det han gjorde var ju accepterat i hans sub-kultur. Där var inte bara hans handlingar något man såg upp till utan även hela hans ”överrock” beundrades.

  Det kanske starkaste beviset för att Jackie Arklöf inte känner skuld- och skam är att han har varumärkesskyddat sitt namn (sic!). Han skäms inte och han känner igen ånger. Hans gärningar har gjort honom till NÅGON och det var han inte från början. Då var han bara en vilsen liten skit.

  Min gissning är att Jackie Arklöf har starka psykopatiska drag, men också ett gravt mindervärdeskomplex. Han ger inget grandiost intryck. Han är relativt vältalig men ändå inte ytligt talför. Han har nog blivit den han är för att han har känt sig utanför, annorlunda och sämre. Och kanske är det så att om man väger samman allt av hans psyke, ursprung och uppväxt så får man under olyckliga omständigheter en Jackie Arklöf. ???

  Kram!
  /Skvitt

 2. Att som färgad utan vidare acceptera en plats i en grupp med nazistiska förtecken förklarar en hel del om Arklöv. Han har inte stora poäng på psykopatiskalan utan mer en borderlinerproblematik som förstärkts p g a traumatiska händelser under hans uppväxt och under den tid han var i gamla Jugoslavien. Och ett perfekt instrument för den psykopat i gänget som kontrollerade gruppen. Arklöv i dag, med en övervakare/mentor, skulle liksom Flink kunna fungera som God Medborgare.
  När Arklöv avrättade poliserna i Malexander, gjorde han enligt min egen uppfattning inte det p g a egen övertygelse utan under avgörande inflytande från Tony Olsson och den störda verklighetsbild han fått tidigare i livet. Utnyttjad av en känslokall gängmedlem.
  Enligt min ödmjuka mening så framstår Tony Olsson som den enda riktiga psykopaten och manipulatören i gänget

  • Tack för din kommentar. Jag tänker i ungefär samma banor. J.A blev förhärdad av sina upplevelser och har en stenhård attityd. Men har också lyckats ta till sej 2 akademiska examina under fängelsetiden. Det skulle aldrig en ‘äkta’ psykopat klara av.

   Tony Olsson är, just som du skriver en riktigt farlig typ.

   Skulle hellre möta Arklöv ute än Olsson. Men helst ingen av dem…har fått nog av sådana för dekader sedan…det kunde blivit min död. (Men jag lever – det gör däremot inte han 😉 )

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s