Vänsterdemokraterna – En Politisk Rörelse Som Kom Av Sej // Kao

2006 grundades denna rörelse, som skulle kunnat blivit ett nytt politiskt parti. De står / stod mittemellan (S) och (V) och jag tycker att ett sånt parti verkligen skulle behövas, för att folk ska begripa att vägen vänsterut inte bara innebär (S) eller (V).

Det startades av bl.a Johan Lönnroth från (V) och Margot’ Ingvardsson (RFSU). Jag ringde t.o.m dit inför valet 2006 för att höra om jag kunde få mer info – och sa att jag skulle kunna tänka mej att ev.jobba för partiet. Men jag fick aldrig något svar…

…tyvärr verkar det hela vara en intellektuell rörelse som har svårt att omsätta teori till praktik. Men i Gnesta lyckades de faktiskt få några poäng.

Detta är Vänsterdemokraterna:

http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4nsterdemokraterna_(Sverige)

…och så här skrev tidningen Flamman 2006, men det är annorlunda nu:

http://www.flamman.se/vansterdemokrater-staller-upp-redan-i-host

 

Nu tänker jag inte bara på mej själv och mina egna åsikter. Det finns ju andra människor i det här landet…och många ligger och flyter i valet och kvalet mellan (S) och (V). Jag anser att allt som finns till vänster om (S) är bra och många skulle säkert önska sej den här lösningen. Men alla partier bevakar nu sina positioner. Varke (S) eller (V) vill ju bli av med röster…och det är i så fall därifrån Vänsterdemokraterna kommer ta sina röster.

 

Kanske ska man starta ‘Vänstersocialisterna’ i stället ;-)?

 

 

 

 

Annonser

13 svar till “Vänsterdemokraterna – En Politisk Rörelse Som Kom Av Sej // Kao

  • Ja, det är ju ett bra sätt för vanligt folk att se att det finns fler alternativ till vänster – och att de tappar den inbyggda kommunistskräcken. Det tål att tänkas på…

  • Kanske det. Men för de tveksamma, som annars kanske skulle röstat på (S) i.st.f (V) skulle Vänsterdemokraterna kunna vara ett gott alternativ på vägen vänsterut. Allt som inte ligger höger om (S) är bra.

   Kram
   Kao

   • Eh… Svar på ‘VART’ – prepositionen syftar på RIKTNING(=ackusativ). T.ex i frågan vart ska vi gå?’ Till, bort, från osv.

    ‘Var
    styrs däremot av andra prepositioner som berättar om PLATS (= dativ). ‘I hemmet’, på plats’ .I på under över mellan från osv.

    Vart eller ‘vars’ är ofta dialektala saker men inte alls helt grammatiskt orätta. * Päh* Jag skriver inte stockhomska, även om jag älskar nya ord. Men det måste låta grammatiskt rätt…därför gillar jag t.ex inte ordet HEN.
    Ta meningen ” Jag ska åka till mamma”. Jag är subjekt. ”Till” är en preposition som styr ackusativ (riktning) och mamma är i detta fall ett s.k acusativobjekt.

    ”Jag var hemma hos Anna.”. ‘Jag’ är subjekt’. ‘Hemma hos är PLATS = dativ. Anna är i detta fall dativobjekt.

    Hehe.
    Kram
    Kao

   • Jag hade fyra och femma i slutbetyg. Ämnet var på den tiden uppdelat i 2 , litteratur och grammatik/svenska språket. Hade jag fått bestämma själv vilka böcker jag skulle läsa hade jag fått 5a i båda.

    Vilken 15-åring vill läsa Strindberg med själ och hjärta och dessutom fatta? Man är för ung då för den typen av literatur. Men inte för ung att lära sej grammatik.

    På högstadiet måste man få läsa bra böcker men ändå litteratur man kan ta till sej. Som ju finns.

    Man kan inte TVINGA någon att bli intresserad av en bok. Tvärtom dödar man ju då all läslust hos ungdomarna.Tack och lov är det inte så längre de senaste årtiondena.

    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s