Psykopaten – Ondskans Dräng // Kao

Den farligaste psykopaten är den ‘icke-kriminella’. Den kriminella märks pga sina onda, själviska gärningar och kan i bästa fall undvikas…. Den icke-kriminella sitter däremot ofta på topposter i samhället…och gör oerhörd skada. Allt för sitt höga nöjes skull. Att förvirra, manipulera, skylla ifrån sej på ett mycket övertygande sätt och ge andra ångest är några verktyg som fungerar i en omgivning där psykopaten inte i första taget avslöjas som just psykopat…och detta är psykopatens livselixir. Det är en självklarhet för denne att leva på det viset. Vad andra tycker, tänker och känner är underordnat.

En för andra människor farlig kategori är just dessa psykopater, som manipulativt rör sig inom lagens nära gränsen till brottsliga gärningar. Deras normalbegåvning och intelligens hjälper dem att arrangera sina handlingar så att de aldrig kan avgränsas från det samhälle där de topprider lagar och regler, och för egen vinning kan få sina brott att se ut som om brottsoffren själva begått mot sig själva.

Vid gärningar som leder till domstolsprövning, som till exempel grova bedrägerier, så är det inte ovanligt att psykopater visserligen erkänner brott de överbevisats om, och samtidigt förklarar att de bedragna nästan bett om att bli bedragna samt vädjar till domstolen att förstå att det inte är så lätt att vara bedragare heller.

Psykopaten kan liksom andra ha olika intelligensnivå, den smartare är beräknande, slug och tänker långsiktigt, en s.k. vardagspsykopat planerar sitt handlande för att nå ett önskat resultat. En sådan psykopat är mästare på att manipulera och hjärntvätta  sina utvalda, denna kan även med ord, handling, ilska och spelade känslor styra sin omgivning till sin fördel. Vardagspsykopaten har stor insikt i vad lagen tillåter och har stor förmåga att styra sitt handlande, allt för att undgå upptäckt och laglig bestraffning. Ser man till den kriminella och grovt våldsbenägna psykopaten saknar denna de spärrar som vardagspsykopaten trots allt uppvisar, den kriminella har således inte någon övre tydlig gräns när det gäller grovheten av våld och onda handlingar.

Diagnosen används, förutom av fackmän, av lekmän som ett slags skällsord för envar som begått brott. En stor skillnad mellan en icke-psykopatisk och en psykopatisk brottsling är dock att den sistnämnde är oförmögen att ångra sitt brott, att uppleva skuldkänslor för att han begått brott och i händelse han blir överbevisad om att det är så att hela världen vet att det är han som har bestulit, rånat eller mördat någon med en axelryckning utan blygsel kan säga att ”ja, ja, okej det var jag som tog, ordnade eller råkade döda honom eller henne, men …”.

En psykopat erkänner inga fel med ett undantag; när erkännandet kan leda till egen vinning. Om en psykopat är överbevisad om skuld och ansvar för ett brott så kan han erkänna och be om ursäkt samt säga att han inte menade så illa som det råkat bli, han kan rent av gråta inför offren och beskriva olika omständigheter som kan förklara hur han närmast tvingats begå de handlingar som lett till katastrofen för andra. Notoriska bedragare förlägger ofta ansvaret hos sina offer.

 

Lögn, manipulationens grund, är psykopatens vardagliga verktyg och den kan återanvändas utan blygsel eller skamkänsla. Blir lögnen avslöjad är alltid felet andras eller på sin höjd ett minnesfel. Följdlögn blir oftast trodd då den utsägs med all den charm och övertygelse som psykopaten har. Samvete och ånger som styr andra människor saknas ofta helt hos psykopaten, i stället används andras samvetsömhet för att styra andra mot sina egna mål och syften. Andra människor är verktyg för psykopatens egennyttiga verksamhet.

Ljugandet och manipulerandet är ett vardagligt och alldagligt handlande i psykopatens liv. Men det som först ger ett intryck av ett perfekt liv, ett perfekt arbete, en perfekt individ och en lycklig vardag är ofta kaotiskt. Allt det ytliga arrangerandet av perfektionism, kan ses som delar av vad psykopaten brister på djupare själsliga nivåer.

Behöver han något så skaffar han det som ytligt sett behövs för att få det, varför lagar ofta kan behöva överträdas. Önskar han en vacker bil och har sett att en person som äger en sådan bil har pengar och snygga kläder, så skaffar psykopaten detta. Inte genom studier, arbete och idogt sparande. Han lånar pengar och en fin kostym och förför bilhandlaren genom att bete sig som om det finns överfulla bankkonton att ösa ur.

För att komma över pengar att leva av, när jobben förloras, när det inte finns några vänner kvar och lånemöjligheterna har upphört så går psykopaten obekymrat vidare till bättre affärsområden med nya bekanta och nya lånemöjligheter. Typiskt för psykopaten är att han ofta saknar forna vänner, gamla arbetskamrater eller tidigare familjer.

En psykopat behärskar sin omvärld genom isolera offren från omgivningen. Han kan njuta av sitt övertag i denna isolering så länge inget av hans gamla offer kan avslöja honom. Men psykopaten är inte som den sadistiskt lagde våldtäktsmannen, en person som njuter av att skada andra och att ha makt över andra. Psykopaten bryr sig helt enkelt inte om att han skadar andra känslomässigt.

Objektivt ser han att en medmänniska gråter och har lärt sig att det beror på att denne är ledsen, men det berör inte psykopaten som ofta själv bara gråter om det behövs för stundens sociala krav, för att lindra en dom i domstol, för att få föräldrar att tro att det är pojken på sjukhuset som skadat den gråtande sonen och inte tvärtom. Eller för att få en ruinerad och godtrogen kvinna att stanna i ett kaotiskt äktenskap tills några ”smärre problem i affärslivet löst sig”.

För psykopaten själv är hans sätt att leva oklanderligt och rätt, ånger finns inte då det rätta kan ju inte ångras och det rätta är det som är tillfredsställande för psykopaten själv. Något annat begriper han inte. Och gjorde han det skulle det ske med en axelryckning. Känsloliv existerar inte eller är väldigt ytligt. Flackt.

Men en sak ska  man ha klart för sej: Alla psykopater är inte mördare och kommer inte  gå så långt. Men här är en kort sekvens om några psykopatiska massmördare: Lyssna på vad de EGENTLIGEN säger och hur de manipulerar intervjuaren:

Annonser

25 svar till “Psykopaten – Ondskans Dräng // Kao

 1. Man kan aldrig vinna över en psykopat….för hur man än gör så har de svar på tal..och vänder det till sin fördel och får andra att känna sig skyldiga.
  De är manipulerande och sluga personer..
  Mycket bra skrivet..det finns tyvärr för många psykopater som härskar i vår värld..de styr sitt rike med järnhand och kontrollerar alla i sin närhet,
  Det där med att de saknar forna vänner och familj är klassiskt..eftersom psykopaten förbrukar människor och inte bryr sig om dem då han anser att han inte har nytta av dem mer.
  Jag vet för jag har sett det på nära håll..psykopaten isolerar sig och de han kan dra nytta av från övriga i din omgivning. Allt är ett spel och en falsk fasad för att själv kunna höja sig till skyarna.
  Det är skrämmande!

  • För oss som på nära håll manglats av en psykopat är det minst sagt skrämmande. Det spelar ingen roll hur mycket man själv begriper av detta när man är mitt uppe i det ; psykopaten får ändå andra att tro att han själv är offret. Det är ett sätt att leva, eftersom han inte kan känna in ett annat sätt att agera. Som ett vansinnigt rabiessmittat rovdjur sliter han sönder alla sina relationer och lämnar svårt traumatiserade offer i diket bakom sej.

   Vi kan vara glada att vi lever. Alla psykopatens offer gör ju inte det…..många har tagit sina liv pga att ingen hör och ser dem, förstår hur det ligger till. Andra sitter på psyket, i fängelse eller har förlorat barn, pengar arbete och bostad.

   Ciao’
   Kao

 2. Undrar om psykopaten upplever sig lycklig…?

  Det finns ju också de som har psykopatiska drag på en skala. Tänker ibland att det är en förutsättning för att göra karriär. Till exempel så måste du ha känsla för vilka du kan trampa på och vilka som ska smörjas om du vill bli framgångsrik politiker, eller bli något i företgasvärlden. Ja, t o m i kyrkan måste du kunna spelet om du ska göra karriär.

  • Psykopaten kan inte känna lycka, möjligen tillfredsställelse av att få igenom sina vidrigheter och få andra att dansa efter hans pipa. Men en psykopat är alltid ute efter nya rov. Så snart han lämnat några känslomässiga vrak bakom sej så inriktar han sej på nya. Han lever av rov.

   Inte med tanken att han ska göra någon illa, men för egen vinnings skull och då blir det så. Det har med den skoniongslöst parasiterande livsstilen att göra. Rent intellektuellt kan han förstå detta med känslor men inte känna dessa själv – och därför vet han precis på vilka knappar han ska trycka för att få sina egna behov tillfredsställda.

   Jovisst, dessa mänskliga rovdjur finns inom alla samhällsklasser och yrkeskategorier. Idag vet man att detta snedvridna förmodligen är medfött. Inte som den förut s.k sociopaten, där uppväxten påverkar.

   Kao

   • Ja, det är ju bra. Vet att du tänker så.
    Man kan aldrig få för mycket kunskap om psykopater.

    Kram
    Kao

   • Nej, man blir aldrig fullärd. Ändå är alla psykopater så fruktansvärt lika när man kokar ner dem i deras egenskaper.
    Men i de specifika handlingar de utsätter sina offer för är det mera varierat och det är inte heller så att alla deras offer vare sig begriper eller känner sig som offer. Det är bara en minoritet som inser det.

    Kram!
    /Skvitt

   • Det tror jag inte. Har man utsatts för en psykopat så vet man det! Det kan jag lova dej.

    Kram
    Kao

   • Jodå, jag har rätt, men du förbisåg vad som ofta händer.

    Tänkt fall:
    Charmiga Psykofina solochvårarar stackars Pelle. Hon behöver ”låna” bara till nästa månad innan hon får …
    Men pengarna kommer aldrig tillbaka. Till slut nekar hon till att hon ens har lånat.
    Han blir förbannad och hon gör slut (på det förhållande som hon aldrig har sett som ett förhållande, bara han har gjort det).
    Hon vill att han åker in så att han inte kan kräva tillbaka pengarna.
    Hon går till polisen och säger att han har våldtagit henne. Snyft snyft. Till läkare som inte hittar några skador, men snyft snyft, klart hon inte påstår sådana saker utan anledning.
    Mannen grips, förhörs, nekar, men måste skriva under besöksförbud för att släppas. Nu kan han inte ostraffat söka upp henne för att tala om skulden.
    Rättegång. Fyra nämndemän, en rådman. Enig domstol dömer till fängelse.

    Dags att summera offren:
    Fem pers i tingsrätten, polismannen, läkaren och till slut åklagaren som utfärdade besöksförbudet, samt givetvis Pelle själv.

    Pelle är den ende som vet eller anar att han utsattes för en psykopat.De åtta övriga tycker de gjorde ett bra jobb och känner sig inte alls drabbade av en psykopat.

    Antag att Pelle överklagar. Då har vi fem per ytterligare som är offer eftersom de har låtit sig luras att göra psykopaten en drängtjänst.

    Kanske har Psykopfina till och med fått väninnan Lisa att berätta hur hemsk Pelle är, något hon inte alls hade förstått innan Psykofina berättat det för henne, vilket hon i och för sig inte säger i rätten. Men allt Psykofina har sagt rabblar hon upp i alla förhören och tror hon talar sanning.

    I detta tänkta fall har vi såldes 13 ovetande offer och ett som vet.

    Detta är inget ovanligt fall. Just så här kan det gå till och med variationer är det faktiskt mycket vanligt. Psykopaten kan vara en man, anklagelsen kan vara vad som helst och de ovetande offren kan vara både fler och färre.

    Och tänk dig till exempel en arbetsplats där en psykopat tar sig fram i hierarkin genom lögner och förtal. Antal offer kan vara få eller många och psykopatens medlöpare, som inget har förstått, kan också vara få eller många, men de ser sig inte som offer.

    Kram!
    /Skvitt

   • Oavsett om det gäller att försvara sig domstol eller inte och egentligen oavsett vad det handlar om kan psykopaten pladdra på på ett sådant obegripligt sätt att folk faktiskt tror sig fatta och eftersom psykopaten gör det med sådan charm att den vinner lyssnarens sympati kommer lyssnaren att tolka hela ordsvallet efter eget huvud och därmed tro sig förstå vad psykopaten sa. Resultatet blir ju att lyssnaren självmanipulerar sig och finner allt begripligt och i överensstämmelse med hur lyssnaren själv skulle ha gjort om den hade ”råkat ut för” samma sak.
    Vips så klarar sig psykopaten!
    Det är rena illusionistnumret och lyssnaren är helt övertygad om sanningshalten i psykopatens uttalande, trots att det var obegripligt. Den som har förmånen att i efterhand lyssna på en inspelning av ett sådant ordsvall och samtidigt få lite vägledning kommer snart att inse att psykopaten egentligen inte sa någonting alls av värde.

    Det är oerhört svårt att beskriva det här fenomenet så det går att förstå, men jag hoppas mitt försök lyckades något så när.

    Kram!
    /Skvitt

   • Jag har ju suttit som nämndeman i Tingsrätten, så jag vet hur lent prat kan övertyga juryn om att den åtalade (psykopaten) egentligen inte har gjort någonting…

    Kram
    Kao

   • You bet!

    T.ex: Vi skickades hit och dit på olika studieresor till usla behandlingshem, men de gamla jury-stötarna verkade tycka att allt var bra. Okritiska. Aningslösa.

    Vid minst ett tillfälle: Jag ställde ‘svåra’ frågor till ‘föreläsaren’, men efter en stunds grillning vände fanskapet och försökte göra sej lustig på min bekostnad, för att slippe fler besvärliga frågor…Vilket ledde till att jag sa till honom att hela träffen var värdelös eftersom vi inte ens fick tillfälle att fråga de intagna eller läsa annat än skryt-flyers om stället. Ämnat åt framförallt socialarbetarna…

    Ujujuj. Då kan du ju tänka dej hur dessa nämndemän reagerade på en klassisk psykopats vittnesmål 😦

    Ja, det kan du tänka dej.

    Kram
    Kao

   • Ja, sån är jag. Känner mej inte som ett ‘offer’. Bara som att jag blev av med över-envisa löss till slut, ungefär. Men visst, de ger ärr. Men jag är definitivt inte knäckt av dem.

    Kram
    Kao

   • Exakt. Det finns ingen erfarenhet så värdefull som när man äntligen ser eländet utifrån. Även om vägen dit varit ytterst plågsam.

    Kram
    Kao

  • HAHAHA! 😀
   Det går alltid att pressa fram tårar även för en psykopat, men enbart som ett redskap om det gynnar honom själv :-).

   Han struntar fullständigt i såna känsloyttringar, ser gråt som en svaghet. och han föraktar och lever på andras svagheter.

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s