Krim/ Kongo- smittan – Ett Hot Mot Mänskligheten? // Kao

http://www.myggfeber.se/information-om/sjukdomar/krim-kongo-13876847

Via bl.a alla flygresor som sker nu för tiden så sprids   sjukdomar. I Afrika, särskilt i Mali och länderna däromkring, men även i   Nigeria sprids sjukdomen med rekordfart. 70% av de smittade dör av sjukdomen. Sjukvårdspersonal och anhöriga också.

‘Krim-Kongo’ är  mycket smittsamt och kallas ‘Europa-ebola’. Det finns inget botemedel och det tar minst 10 år att få fram ett sådant botemedel. Namnet Krim-Kongo har med smittspridningsområdena att göra. Krim-Kongo sprids via fästingar och myggor. Från den ukrainska halvön med samma namn och från Kongo.

Vi ‘trygga’ europeer kan kanske inte räkna med att ha det här tjusigt i framtiden, som vi har nu.

 

Jag vill inte vara någon domedagsprofet, men samtidigt ser jag ju att den rika delen av världen inte heller är förskonade från elände. Inga pengar i världen kan köpa äkta kärlek –  eller hälsa. Annat än tillfälligt. Och ”man kan inget ta med sej dit man går”.

6 svar till “Krim/ Kongo- smittan – Ett Hot Mot Mänskligheten? // Kao

 1. Här uppe norrut på jordklotet tror vi oss vara hyfsat säkra från diverse vidriga farsoter, men diverse pester har ju härjat här tidigare så varför skulle det inte kunna hända igen nu när vi är så mycket mer i restagen än på t.ex digerdödens tid? Jag tror oxå att en slags falsk trygghet infinner sig hos många typ ”jamen det är ju långt därborta i Afrika som Ebola härjar, inte här”. Det är inte så långt borta…
  Nädå, tycker inte alls du verkar vara någon domedagsprofet! Snarare klarsynt. 🙂
  Fridens liljor

  • Dessutom blir klimatet allt varmare och då får olika farsoter lättare fäste. Viruset kan också följa med fåglar, kanske katten tar en fågel, kanske vi smittas via katten? Det läskiga är att smittan är både en kontakt- och luftburen variant. Tänk dej att dela flygplansluft med en ebolasmittad person… Hua.

   Ciao’
   Kao

 2. Det är en läskigt sjukdom ..att den spreds via myggor och fästingar visste jag inte…än läskigare…borelia ökat ju oxå och fler och fler blir sjuka.När det gäller borelia så ställs ofta fel diagnoser ..för rätt diagnostik kostar samhället..och långtids medicinering med pencillin förespråkas ..men vad leder det till ? Att vi får resistenta bakterier? Usch vilket dilemma det blir..kan till viss del förstå att man i Sverige inte vill långtidsbehandla borelia. Men Ebola är än mer skrämmande där förloppet är så snabbt…och inget botemedel alls finns.
  Tror inte att vi är så skyddade som många tror här uppe i norr.
  Det du skriver är realistiskt …skrämmande men sant!!

  • Hade det funnits ebola här tidigare så kan du ge dej på att ett botemedel redan hade funnits…för inga läkemedelsföretag vill ju satsa forskningspengar för att få fram botemedel mot sjukdomar som bara finns i mörkaste Afrika. Cyniskt men sant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s