Det Är Lätt Att Vara Efterklok // Kao

Det är lika illa ställt varenda gång det händer någon katastrof i Sverige – eller när det händer svenskar något i utlandet (som tsunamin i Thailand) eller katastrofer nära eller i hemlandet (som estoniakatastrofen). Som båda hade en skrämmande brist på katastrofberedskap men med stor handfallenhet.

Media  är, för att sälja så många lösnummer sommöjligt, världsmästare på att urholka ordet  katastrof. När det verkligen händer en sådan är folk redan blase’ – förutom de som drabbats av den.

Nu handlar det om en storbrand. Men rikets ekonomiska kostym  är visst för trång för att innefatta samhällsskydd och beredskap som borde vara en självklarhet för tryggheten för medborgarna. Pengarna  ska tydligen gå till omotiverade skattesänkningar. Det är Prio ETT för Alliansen, har jag förstått. Men att t.ex ha egna flyg som kan vattenbomba så satsar man på idiotiska natoslickande krigsflygplan och tar in hjälp från Frankrike och Italien (som dröjde flera dagar innan de dök upp).  De tar runt 15-16 ton vatten.

Ryssland erbjöd sin hjälp med ett superplan som tar 40 ton vatten, men denna hjälp avböjde man och förklarade det med att det redan fanns så många plan i luften. Visst, så är det nog, men man kunde ha anlitat ryssarna först. Dessutom ligger ju Ryssland närmare Sverige än Italien och Frankrike. Men det är nog inte där skon klämmer när det handlar om att be om hjälp utifrån…det handlar om politiska poäng på de drabbades bekostnad. Sossarna var inte ett dugg bättre.

Hela  den svenska mentaliteten handlar om att ”det  händer inte oss”, eller ”hoppsan, det hände visst oss ändå”.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/raddningsledningen-tackar-nej-till-ryskt-jatteplan

 

15 svar till “Det Är Lätt Att Vara Efterklok // Kao

 1. Jag minns ännu vad statsminister Persson sa apropå Tsunamin. ”JA, men det är ju så långt bort och drabbar inte Sverige direkt, men visst ska vi sända vårt deltagande till det Thailändska folket”. Jag satte julkaffet i halsen och undrade om herr statsminister möjligen förträngde alla svenska turister med fäbless för Thailand…
  Å visst är det lätt att vara efterklok, apropå storbranden… Men icke att ”vår beredskap är god”!
  Fridens liljor

  • Det var en gräslig inställning han hade, ordförande Persson.
   Sen att ”Vår beredskap är god” är som att säga ”det står en häst på ängen”, trots att alla kan se att det är en ko…
   ——-
   Min dotter och jag reste hem från Thailand samma dag som tsunamin kom. Vårt plan gick 07.00 och tsunamin kom bara några få timmar senare…

   Ciao’
   Kao

 2. Mmm ja man blir rent äcklad …40 ton kontra 14-15 skrik om stor katastrof och välja de mindre planen,vänta på att de skulle kunna starta .
  Skylla på att det inte fanns tillräckligt luftrum för det ryska planet
  A llt det där släpandet av miltalslängder med brandslang ..adekvat passande o effektivt i ett sånt läge ?

  • Det är så märkbart tydligt att man fortsätter mobba Ryssland. Även vid en stor brandkatastrof gör man politik av det. Ukraina nobbade nyligen rysk nödhjälpsändningar till östra Ukraina. Även det en klar politisk markering.

   Kao

 3. Nu kommer också eftertankens bleka krankhet då folk fattar vad Alliansen har ställt till med. Reinfeldt har väckt det sovande folket!

  Kram!
  /Skvitt

   • Nja, det tror jag inte. De vet var de gör, men vanligt folk som har röstat fram dem måste varit döva, blinda, hjärndöda och gått i sömnen till valurnan.

    Kram!
    Skvitt

   • …och nu blir dessa personer sverigedemokrater?

    Det måste vara personer som helt saknar kunskap och intresse av politisk historia. Har svårt att tänka mej att en vanlig arbetare (eller medelklassare) röstar på SD annars.

    De har gått på hela grejen.

   • Ja, det är sorgligt.

    Jag känner några som lever på knackig pension i nedgångna förorter som överväger att rösta på SD för att de är trötta på alla hucklen, nikaber, mörkhyade och främmande språk är ett påträngande inslag i deras boendemiljö. De känner sig som en minoritet i sina bostadsområden.
    Och den känslan måste man ta på allvar. Men SD är inte lösningen för med dem får man en extrem högerpolitik på alla områden på köpet.

    Sen tänker de på vad de asylsökande kostar. Men de tänker inte på att det är en piss i havet mot vad alla kapitalisterna kostar. Tänk om deras vinster plöjdes ned i välfärden istället och i satsningar på bostäder och nya arbeten.

    Ja, ja, nog behöver vissa försöka tänka istället för att bara sluka propaganda.

    Kram!
    /Skvitt

   • Håller med, givetvis.

    Jag antar att du försöker intala de du träffar att de har fel…?
    Jag försökte på kvarterskrogen, men fick en massa serber (ägarna) och SD-are (kunderna) som rena fiender. Så jag slutade (naturligtvis) gå där. De AVSKYR verkligen mej. Har aldrig varit med om nåt liknande. Motstånd ok. Men inte så massivt…De är nya bekantskaper för mej, förutom ett par stycken.

    I mina gamla kvarter kände jag folk sen 70- 80-talet och de visste vem jag är och det blev en ödmjukare inställning. Från båda håll.

    Men här – herregud!

    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s