Alliansens Nya Klassamhälle // Kao

Som jag ser på den politik Alliansen för, så finns det visst ett klassamhälle, men Alliansen menar att det INTE finns.

Klass ett: överklassen. Födda med silversked i munnen, ett enormt kontaktnät. Har alla möjligheter i livet, även om de är helt värdelösa, inkompetenta för de uppgifter som åläggs dem.

Klass två: Medelklassen och alla de som har fasta anställningar, trygghet och därmed inte behöver tänka på pengar och överlevnad varenda dag…

Klass tre: de som hankar sej fram på timanställningar och tillfälliga jobb.

Klass fyra: De som arbetar som slavar mer eller mindre gratis i FAS3, de övriga arbetslösa, de långtidssjukskrivna, ungdomar som aldrig kommer in på arbetsmarknaden och andra personer som aldrig tillåts komma in där och tvingas leva på nålpengar. Det är MYCKET svårt för dessa personer att få ett fast arbete eftersom arbetsrätten försvagats, facket försvagats och många har inte råd att betala a-kassa och hamnar därmed i socialbidrag och utanförskap…

Klass fem:De som varken har det ena eller andra och dessutom tvingas sälja sina hem, allt de sparat till hela sina liv och dessutom blir hemlösa, för att få nålpengar av soc.för ren överlevnad. För att slippa svälta ihjäl!

Det är ”Det nya Sverige” i allianstappning.

 

9 svar till “Alliansens Nya Klassamhälle // Kao

 1. Och antalet personer i grupp 4 har aldrig varit större. Så man kan ju se vilken grupp Alliansen har prioriterat under 8 långa år……..

  Gillar denna ganska skapt……

  /Per

  • Nej. Det är inte tillräckligt. De som arbetar ska också få ta del av vinsten/resultatet. Allt annat är stöld från dem som arbetar och gör andra personer rika.

   • Då måste jag vara fantastisk, som egen företagare så äger jag mina produktionsmedel och allt tillkommer mig förutom den del som staten tar 🙂
    Då återstår frågan om det skall löna sig att arbeta eller skall det bara finnas en klass oavsett om man väljer (avser de som kan välja) att arbeta eller är oerhört fritidsfixerad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s