Här Är En Del Av Det Vidriga Alliansbygget // Kao

Fördelningen av landets resurser – kan det undgå någon att se att det via skattesänkningar och övriga tjänster som bara de rikaste har råd att utnyttja? T.ex RUT-avdraget. Men som övriga måste finansiera genom de förstnämndas skatteavdrag.

Att vara född med silversked i munnen ger kontakter, möjligheter och sånt som den gruppen anser som självklart för dem. Barnen har en stor fördel och direktörernas söner och döttrar har redan framtiden utstakad och tryggad. De anser att de förtjänar  sin framgång, även om de är både ointelligenta och ointellektuella, knarkare eller kriminella, och hävdar att man får skylla sej själv om man inte vinner nämnda framgångar, och att det främst handlar om avundsjuka. De tror att det är så! Alla som inte når toppen som  de själva, de  anses som lata och odugliga och Alliansen prånglar på ett manipulativt sätt ut dessa åsikter som sitter i ryggmärgen på de rikas barn.

De rikaste samlar sina pengar på hög till snuskigt höga nivåer, fixar extra läxläsning för sina barn – och det är de lågavlönade som möjliggör detta orättvisa bidrag via Rut-avdrag. Något alternativ för de sämst ställda finns inte. DE har inte råd med sådant  till sina egna barn.

ALLA barn måste få den utbildning de behöver, även om deras föräldrar inte kan hjälpa dem med läxorna, för att många inte  har de kunskaper som krävs för att stödja sina barn med läxorna. Därför borde läxhjälp för de sämst ställda barnen vara en självklarhet och inte kosta någonting. Det borde  ske i skolan efter lektionstid.

”Cynikernas slutsats bygger på att man själv lever i trygghet, och har en oförmåga att  se bortom de egna priviligiernas ljusa fräscha kök”, skriver Karin Pettersson, ledarskribent på Aftonbladet.

Överklassen, som lever i sina skyddade miljöer, menar själva att de har kämpat hårt för att nå sina höga positioner Men man kan inte välja sina föräldrar, lika lite som föräldrarna kan välja hur deras barn ska bli.

Reinfeldt vet detta, men far med lögner typ: ”Alla behövs”. För i själva verket tycker han inte så. Han jobbar ju inte så! Han jobbar bara för de starkaste, de som redan har allt. De övriga ca 30% av befolkningen intresserar honom inte. Han ser dem som störande. Det är en ful, valstrategisk lögn att ‘alla behövs’.

Att knäcka skolan, riva ner det sociala skyddsnätet och skapa FAS3 är bland det fulaste som skett i svensk politik.

Jag önskar att vanligt folk röstar rött eller i annat fall rödgrönt i valet. 

 

 

 

9 svar till “Här Är En Del Av Det Vidriga Alliansbygget // Kao

 1. Många har begripit efter 8 år av omfördelningspolitik, som gjort rika rikare och vanligt folk fattigare, att detta är en skamlig politik.
  Tyvärr är det alltför många som dock inte begriper det. De ser att de har fått mera i plånboken genom alla jobbskatteavdragen och de tror att de har fått någonting av Alliansen. Inget kan vara mera fel.

  Så här ligger det till. Jag ska göra det lättbegripligt genom en liknelse.
  Antag att du har sparat en del av din lön månad för månad och placerat pengarna på ett bankkonto. Plötsligt slutar du att spara på detta konto. Istället börjar du ta ut pengar från kontot för att använda till konsumtion. Du har därmed mera pengar att röra dig med, men inte har du fått mera pengar för den sakens skull, eller?

  Det är så det fungerar, fast värre!

  Det finns något som heter arbetsgivaravgift. Namnet är ytterst vilseledande eftersom det inte är någon arbetsgivaravgift. Istället är det en överenskommelse sedan gammalt om att en del av lönearbetarnas löner inte tas ut omedelbart. Istället avstår varje lönearbetare en del av sin lön för att användas till pension och andra trygghetssystem, såsom till exempel arbetslöshetskassan.

  Genom att sänka arbetsgivaravgiften har Alliansen finansierat jobbskatteavdragen.Därmed har folk fått mera i handen vid varje löneutbetalning, men inte fått mera pengar. Istället finns det mindre att ta av för den som till exempel behöver få ut pengar från försäkringskassan vid långtidssjukskrivning. Därför får man bara ut från försäkringskassan en begränsad tid. Sen är det stopp och dödssjuka tvingas söka arbete. Så sjukt är det.

  De som således glatt sig åt jobbskatteavdraget drabbas av myntets baksida om de blir långtidssjuka och utförsäkrade. Och få fattar varför.

  De som får mest i plånboken pga jobbskatteavdraget är de som tjänar mest. Men oavsett vilket är det ingen som har fått något alls. De har bara tömt sitt konto. Och de som har bidragit mest till att tömma kontot är de som tjänar mest.

  En förnuftig människa sparar lite pengar för framtida eventualiteter. Men få gör det har jag förstått. De lånar hellre än sparar. Och lever ur hand i mun. Det är oförståndigt, men tydligen mänskligt.
  Man kan ju tycka att en regering ska vara lite mera förståndig än en oförnuftig människa som inte kan sköta sin ekonomi. Men Alliansen är just sådan – som en oförståndig människa som inte har minsta ekonomiska sinnelag. Alliansen har tömt det gemensamma kontot och sålt ut gemensam egendom. Om vi jämför med ett hushålls privatekonomi kan man likna det vid ett hushåll som säljer dammsugaren för att spendera pengarna på krogen, säljer spisen för en utlandsresa, kylen, sängen, soffan, TV:n och så vidare för att … Och till slut finns inget hem kvar, bara en tom lägenhet!

  Just så gör Alliansen. Och folk tycker detta är bra. Mera i plånboken! Javisst, tills allt är borta och ingenting finns kvar. Statlig och kommunal egendom säljer Alliansen ut till fyndpris och folket får inte ens ut vad det är värt. Köpare är de penningstinna. Ett bra exempel är Serafen. Såld för 700.000:-, men tydligen värd 20 miljoner!

  Det är den politiken folk inte genomskådar. Den föröder vårt land men göder kapitalet. Och folk tycker jobbskatteavdragen är skäl att rösta på Alliansparterna. Snacka om att bita sig i svansen!

  Kram!
  /Skvitt

 2. Ping: Och han bloggar också | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s