Ubåtsnojjan är tillbaka // Kao

Det var drygt 30 år sen sist. 1981. Nu är ubåtsnojjan tillbaks med full kraft!

Man vill så gärna tro att det är Ryssland som spionerar på vårt land. Men det kan precis lika gärna vara en NATO-övning. Man har inte kunnat bevisa att det är en rysk aggression.

Men detta är typisk fulgrej, där man vill anklaga Ryssland för allt skit som händer. Jag skulle, precis som Putin, bli jätteförbannad över att ständigt bli anklagade för saker som andra  gör. Det här är en typisk politisk variant på hur man dagtingar med sanningen.

Man ska heller inte glömma att även  Ryssland har gräns mot Östersjön och har all rätt att vara där, även på internationellt vatten. Dock ej på svenskt territorium.  Inte heller oinbjudna i vårt  luftrum.

Men efter en inte allt för lång tankeverksamhet fattar jag vad som pågår; politiskt fulspel och ett försök att missleda oss medborgare.

5 svar till “Ubåtsnojjan är tillbaka // Kao

 1. Nåh, Sverige har ju rustat ned försvaret medan Ryssland har rustat upp. Personligen är jag mycket rädd för Putins storhetsvansinne och har uppfattningen att det mest sannolika är att Ryssland rekar, inte nödvändigtvis på Sverige utan på länder till öster…
  U137 minns jag oxå… Den strandade väl pga att kaptenen inte var riktigt nykter?

  • PS. Övningar inom svenska marinen för att få större ekonomiska anslag eller bjudningar från Sverige till EU och / eller USA. Fulspel inom politiken är inte något typiskt RYSKT!

  • Yes! Ubåten hette dessutom Whiskey vilket föranledde en massa skämt då den gick på grund. T.ex ”Whiskey on the rocks”. 🙂

 2. Storhetsvansinne är alltid farligt – vilket håll det än kommer ifrån.
  Men i detta fall misstänker jag att det är övningar med (eller för all del, utan) NATO som lika gärna kan ligga bakom den nya ubåtshystrerin.
  Får jag se bevis så tror jag på det och lägger mej platt inför faktum.

  Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s