Regeringskrisen // Kao

Alla politiska partierna, på båda sidor, visar nu tydligt att det bara  handlar om att stärka sina egna positioner och plocka poäng. Mer än att skapa ett bra och hållbart Sverige. Har vi röstat på vänsterblocket som vann valet så ska det också gälla, kan jag tycka. Risken är stor att Alliansen tillsammans med SD kommer tillbaks.

Den 22:a mars blir det troligen nyval. Allt pekar på det, just nu och SD är säkert glada för att ha rört om i grytan och kan visa sin maktställning.

Att utsätta svenskarna för detta obehagliga maktspel är höjden av förakt för folket.

Inte konstigt att politikerföraktet bara blir större och större.

Annonser

17 svar till “Regeringskrisen // Kao

 1. Någon sa idag att 1958 utlystes nyval. Vet ej vad som förorsakade det. Men det är ju ändå många år sedan. Vi har varit vana vid någorlunda stilla puckar i politiken. Nu står vi inför turbulens. Och kanske en helt annan agenda än vi kunnat tro.

 2. Jag är helt övertygad om att Alliansens partiledningar har diskuterat med SD:s ledning om hur de skulle agera för att sänka sittande regering. De har ju samma intresse av det. Man får ju inte vara blåögd och inte tro på sådant bara för att pressen inget har skrivit. Vissa saker sker ju i hemlighet.

  Kram!
  /Skvitt

  • Det har du kanske rätt i. Men för att en politiskt ointresserad allmänhet som riktar onda ögat mot de svagaste i samhället som orsaken till att de själva inte hade det bättre med Alliansen, vore väl lite vanlig folkbildning behövligt.

   Kram
   Kao

 3. Usch ja inte får man större förtroende för politiker efter detta.
  Det är dåligt att inte ens försöka komma fram till en lösning ..utan istället försätta Sverige i kris.
  Men en sak fattar jag inte att S inte vände sig till V..då hade det väl varit klart.
  Nu blir det nyval med risk för samma utgång igen..Ska man inte verka tillsammans för Sveriges bästa?
  Man borde kanske lyssnat lite på SD och låtit dem komma till tals istället för att helt frysa ut ett parti som så många röstat på. Det är ganska konstigt tycker jag att man får göra så..de är ju folkvalda som de andra.
  Tror att läget kan förvärras om man bara utesluter ett parti som är så stort ändå.
  Lite får man nog rucka på sina ideer om man ska kunna regera i ett land med så många små partier.
  Alla visste om att SD hade en vågmästar roll ..då kan man inte bara låta dem få all makt att försätta landet i kris..men det är som du säger Kao har vi röstat fram en vänsterregering så har vi..
  Det som sker nu visar bara på att politiker inte går att lita på…det är nästan som en stats kupp kan jag tycka ..
  Jag blir förbannad att vuxna människor som vi röstar på inte tar sitt fulla ansvar..det ansvar som vi som röstar gett dem.

  Jag blir så frustrerad ..men det var nog det enda rätta att utlysa nyval ..hade Löven avgått hade det blivit än mer kaos.

  • Det är riktigt som du skriver. Men ännu riktigare hade det varit om t.ex media hade skrivit mer för de som inte är intresserade av politik i allmänhet, så att de kunde få sej till livs vad röster på ett nazzeparti har för risker i framtiden. Lite om internationell och svensk historia. Orsak och verkan. Vad som får såna partier som SD att växa. Om skillnaden mellan valfläsk och politiska ideologier etc etc.Nu håller man folket på plats med meningslösheter, som kallas nöjen. Då blir det så här.

   Återkommer i detta ämne.

 4. SD visade öppet sitt fula tryne och svek sina väljare som hoppats på lägre pensionsskatt m.m. Några har börjat fatta men de som endast ogillar invandrare är nöjda. Alliansen verkar lika maktgalen som SD. Bra gjort av Löven att utlysa extraval – det chockade åtminstone några av motståndarpartierna!

 5. Alliansen i samverkan med SD. Jag får kalla kårar, och gråter i hjärtat över det som händer med Sverige. Men vad hjälper det?!
  Skäms, de som hjälper fram detta elände till ljuset!

  • Säger detsamma, men att Alliansen skulle samarbeta med SD förvånar mej inte ett dugg. Det har jag t.o.m skrivit om tidigare ett par gånger, att jag tror skulle kunna hända.

   Övriga som borde skämmas fattar nog inte ens vad de har gjort 😦

   Kao

   • Jag håller med, och är inte heller förvånad. Det som förvånar är nivån rikspolitiken hamnat på, och att proffspolitikerna tar SÅ lite ansvar.

   • Som sagt: Alliansen samarbetar hellre med SD än att t.ex FP ‘tar Löfvens utsträckta hand. Det säger en hel del…

    De skiter i Sverige och bevakar enbart sina egna personliga positioner. Usch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s