”A New World Order” ? // Kao

Efter att återigen ha läst om Illuminati, kan jag här presentera s.k ”konspirationsteorier” om Den Nya Världsordningen – och det är otäck läsning. Har saxat detta ur Wikipedia:

 

Bahá’í och den nya världsordningen[redigera | redigera wikitext]

Internationella Bahá’í-samfundet framlade ett uttalande, i förbindelse med granskningen av Förenta Nationernas stadga år 1955, som formulerats nästan ett århundrade tidigare av Bahá’u’lláh (1817-1892). Här går det fram att en global stat behöver utvecklas, det ska inbegripa ett internationellt verkställande organ med högsta auktoritet, ett världsparlament ska väljas av världens regeringar och en högsta domstol vars domslut vill bli bindande.

Bahá’u’lláh uttalar att ”världens jämvikt har rubbats genom det vibrerande inflytande av denna största, denna nya världsordning. Mänsklighetens livsordning har omstörtats genom kraften i detta enastående, detta underbara system – vars like mänskliga ögon aldrig har skådat.” Källa: Axplock från Bahá’u’lláhs skrifter, nr. 70, s.111

Hur den nya världsordningen blir till verklighet[redigera | redigera wikitext]

Det finns några alternativa konspirationstoerier för hur den nya världsordningen blir till:[källa behövs]

  • I framtiden kommer USA:s demokrati att störtas genom en militärkupp, med trolig inblandning av FN och amerikanska soldater. Denna ”koalition” ska i sin tur invadera de resterande länderna. Före millennieskiftet trodde man[vem?] att datorbuggen Y2K skulle sätta igång formationen.
  • Enligt vissa kommer den efter ett tredje världskrig, för att förhindra ytterligare krig.
  • Ytterligare en teori är att USA blir övertaget av FN, som egentligen styrs av internationella grupper (referens till Faktion Ett). Efter att trupperna tagit över landet kommer olika koncentrationsläger att skapas där ”patrioter” och andra demonstranter placeras och hjärntvättas.

Andra teorier[redigera | redigera wikitext]

Det finns också andra teorier om vem eller vilka som ligger bakom konspirationen, till exempel utomjordingar.

Konspirationsteorin hittas inom både vänster- och högerpolitiken. Vissa anser sig vara i centrat, och anser att både höger och vänster kontrolleras av makteliten för att dela upp människor så att de ska strida med varandra i stället för mot makten.

8 svar till “”A New World Order” ? // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s